danijell je napisao:
Koliko god se pravio lud i ne sjećao se, nekako mi je to oslobođanje BL prejako. Da su u Vrbanji nešto pokušali prošli bi kao u Kozarcu. Na svu sreću nisu. Ja se sjećam i jednog od datuma kada je trebao biti napad, jer sam se većinom družio sa muslimanima, a djeca pričaju šta se u kući priča... i gdje su braća otišla...
Ode ovo daleko u OT, pa ću se zaustaviti.
Na svu sreću sada je aktuelno da li će gradonačelnik biti Gavranović. Čavić, Stevandić,... i slično, a ne da li će i ko će kome o glavi raditi.
Pa ja ne znam sta bi bilo da je bilo,samo znam da je tada sijaset info bio o muslimanskom dijelu Banja Luke,svojim usima sam slusao prisluskivane razgovore muslimana o Vrbasu kao granici podijeljenog grada itd itd (mada mi nikad nece biti to jasno...)
Ne znam o oslobodjenju grada ali da je efikasno sprijecen rat u gradu u to doba jeste sigurno.O metodama koje su upotrebljene....na nekom drugom mjestu.Lako je sad glumiti i izigravati pacifistu i covjekoljupca ali tad se moralo brzo i efikasno reagovati.Tako je i sa Bedjinim supljakom o sapunu.....sve je to bilo usmjereno na psiholoski pritisak i nista drugo.....sa razlogom.Da je drugacije sad bi djecu slali u obilazak Brdjine fabrike sapuna u Celincu.
No da se vratim temi.....sve u svemu dvojica se svadjala Gavran usicario.Valjaju li i jedni?Ne valjaju.Ima li alternative?Nema.Kako ce nam biti?Nikako,ko i do sada ako ne i gore.Sto rekao Pasic spasa nam nema propasti necemo.