Raskoljnikov je napisao:
Pred izbore, nakon povratka sa uspjesnih razgovora iz Rusije, vladajuce snage su rekle da je mazut obezbjedjen, kako za Banja Luku tako i za Prijedor. Zasto se sad ne izvrsi pritisak na Zeljku i Dodika, jer su oni rekli da su nabavili dovoljne kolicine mazuta?
Tako je. Ovo je suština, kada je mazut u pitanju. Nisu li svi zaboravili na ovo. Nije bilo tako davno. Opet Mondo:
Citiraj:
Rusi pomažu budžetu RS i šalju mazutAutor: SRNA
Dodik sa predstavnicima ruske VTB banke parafirao ugovor o kreditu Srpskoj od 76 miliona evra. U Moskvi sa kompanijom "Zarubežnjeft" dogovorena i isporuka mazuta, čime će biti omogućena stabilna sezona grijanja u Banjaluci i Prijedoru. 
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da su danas u Moskvi predstavnici ruske VTB banke parafirali ugovor o kreditu Srpskoj od 76 miliona evra.
"Sada bi trebalo da u institucijama Republike Srpske provedemo proceduru u vezi sa tim kreditom. To je jedan od važnih segmenata za Srpsku kojim smo uspjeli da pridobijemo nova sredstva za podršku u finansiranju njenih institucija, obezbijedimo održivost budžeta, penzija i plata javnom sektoru, a biće i podrške Razvojne-investicione banke", istakao je Dodik u telefonskoj izjavi Srni iz Moskve.
On je naglasio da je drugog dana posjete Moskvi delegacija Srpske, u kojoj je i predsjednik Vlade Željka Cvijanović, dogovorila sa predstavnicima "Zarubežnjefta" isporuku mazuta za sve gradove i javne ustanove koje se griju na ovaj energent, tako da neće biti zastoja tokom grijne sezone u Banjaluci i Prijedoru, te javnim ustanovama i školama širom Srpske.
Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je danas u Moskvi sa predstavnicima kompanije "Zarubežnjeft" dogovorena isporuka mazuta, čime će i ove godine biti omogućena stabilna sezona grijanja u Banjaluci i Prijedoru.
http://mondo.ba/a508936/Info/BiH/Rusi-p ... mazut.htmlNekako se nameće pitanje - Da li je ovaj mazut ikada stigao u Banjaluku i Prijedor? Sjeti li se iko ovih dana ovoga?
Edit: Grijanje na Starčevici i danas veoma dobro.
Danas kod sestre kuca neki lik na vrata, ja otvorio kaže da potpišemo peticiju, pitam ga kakvu, pa kaže da se priključimo na ovu novu kotlovnicu zbog slabog grijanja. Onako izgleda kao mladi partijski aktivista. Isti kao jedan od onih pored Kolinde sinoć. Nije valjda skontao da smo već priključeni na novu kotlovnicu. Zbunjeno gleda on mene, zbunjeno ja njega, a ja mu još otvorio u potkošulji - u stanu 30 stepeni ko u Vodicama u sred jula