banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 17:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3732 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 187  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Jan 2015, 17:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Hmmm da su htjeli, već su mogli.
Novac u rukama...

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2015, 17:28 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2011, 17:27
Evo sada na tv kazu da refinerija redovno placa porez drzavi u transama koji su dogovoreni , neki je dil na pomolu posto prime mjesec je bila info da duguju nekoliko stotina miliona KM poreza... Bit ce preklapanja

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2015, 17:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Vezano za danasnju pricu o Toplani i ovom direktoru...mene je dirnula cijena mazuta skoro 1300km po toni ,pa sqm ovako poslije podne guglao na telefonu...naisao na clanak u novinama POLITIKA...gdje se ljuid zale na skup domaci mazut iz Srbije ,koji kosta 30-40 dinara po kg ...ili 30 -40 000 po toni ...

Kada to preracunamo po kursu dinar/km ...dolazimo do cijene cc 650km ...pa jebote....to je tacno duplo manje.

http://www.politika.rs/rubrike/Ekonomij ... ut.lt.html

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2015, 18:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Vjerujem da gdje god malo pročačkaš kod nas a odnosi se na tok novca dođeš do nekih nelogičnosti.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2015, 18:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Dragi ljudi, pa mora se necim hraniti toliki broj zaposlenih.
Ako cemo sitnicariti trebala bi biti druga cijena ljudima koji koriste grijanje iz kotlovnica na Starcevici i u Kosmosu jer je druga vrsta goriva koja ima drugaciju cijenu od mazuta.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2015, 18:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kamo sreće da ide ta razlika zaposlenima...

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2015, 18:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma kakvim zaposlenim...samo rastu troskovi ... zakljucak vrlo jednostavan...ako toplana potrosi 23 000 tone mazuta po sezoni, nek pocne nabavljati po redovnim cijenama...usteda jr 15 milona km...onako seljackom matematikom ...tj savrseno je odrziva i sa cijenom 1.65km po m2 ...te ne smije nestati grijanja

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2015, 18:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Koliko gradska toplana ima korisnika/stanova? Zna li neko?

Saga se nastavlja.. :-?

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2015, 18:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Raskoljnikov je napisao:
Pred izbore, nakon povratka sa uspjesnih razgovora iz Rusije, vladajuce snage su rekle da je mazut obezbjedjen, kako za Banja Luku tako i za Prijedor. Zasto se sad ne izvrsi pritisak na Zeljku i Dodika, jer su oni rekli da su nabavili dovoljne kolicine mazuta?

Tako je. Ovo je suština, kada je mazut u pitanju. Nisu li svi zaboravili na ovo. Nije bilo tako davno. Opet Mondo:

Citiraj:

Rusi pomažu budžetu RS i šalju mazut

Autor: SRNA

Dodik sa predstavnicima ruske VTB banke parafirao ugovor o kreditu Srpskoj od 76 miliona evra. U Moskvi sa kompanijom "Zarubežnjeft" dogovorena i isporuka mazuta, čime će biti omogućena stabilna sezona grijanja u Banjaluci i Prijedoru.

Slika

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da su danas u Moskvi predstavnici ruske VTB banke parafirali ugovor o kreditu Srpskoj od 76 miliona evra.

"Sada bi trebalo da u institucijama Republike Srpske provedemo proceduru u vezi sa tim kreditom. To je jedan od važnih segmenata za Srpsku kojim smo uspjeli da pridobijemo nova sredstva za podršku u finansiranju njenih institucija, obezbijedimo održivost budžeta, penzija i plata javnom sektoru, a biće i podrške Razvojne-investicione banke", istakao je Dodik u telefonskoj izjavi Srni iz Moskve.

On je naglasio da je drugog dana posjete Moskvi delegacija Srpske, u kojoj je i predsjednik Vlade Željka Cvijanović, dogovorila sa predstavnicima "Zarubežnjefta" isporuku mazuta za sve gradove i javne ustanove koje se griju na ovaj energent, tako da neće biti zastoja tokom grijne sezone u Banjaluci i Prijedoru, te javnim ustanovama i školama širom Srpske.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je danas u Moskvi sa predstavnicima kompanije "Zarubežnjeft" dogovorena isporuka mazuta, čime će i ove godine biti omogućena stabilna sezona grijanja u Banjaluci i Prijedoru
.

http://mondo.ba/a508936/Info/BiH/Rusi-p ... mazut.html

Nekako se nameće pitanje - Da li je ovaj mazut ikada stigao u Banjaluku i Prijedor? Sjeti li se iko ovih dana ovoga?

Edit: Grijanje na Starčevici i danas veoma dobro. :wink:
Danas kod sestre kuca neki lik na vrata, ja otvorio kaže da potpišemo peticiju, pitam ga kakvu, pa kaže da se priključimo na ovu novu kotlovnicu zbog slabog grijanja. Onako izgleda kao mladi partijski aktivista. Isti kao jedan od onih pored Kolinde sinoć. Nije valjda skontao da smo već priključeni na novu kotlovnicu. Zbunjeno gleda on mene, zbunjeno ja njega, a ja mu još otvorio u potkošulji - u stanu 30 stepeni ko u Vodicama u sred jula :D

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2015, 19:28 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Okt 2014, 21:51
wizzy_bl je napisao:
Vezano za danasnju pricu o Toplani i ovom direktoru...mene je dirnula cijena mazuta skoro 1300km po toni ,pa sqm ovako poslije podne guglao na telefonu...naisao na clanak u novinama POLITIKA...gdje se ljuid zale na skup domaci mazut iz Srbije ,koji kosta 30-40 dinara po kg ...ili 30 -40 000 po toni ...

Kada to preracunamo po kursu dinar/km ...dolazimo do cijene cc 650km ...pa jebote....to je tacno duplo manje.

Vidis da je clanak star 5 godina koliko je sad tamo mazut, a svi uzimaju na odlozeno placanje pa im dobavljaci zavlace :D
Ali opet nije realno 1200km

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2015, 20:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

E jbg...na pocetku teksta pise poslednja izmjena 12.01.2015...a sad vidiim datum teksta na dnu

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2015, 09:36 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Maj 2012, 22:49
gotiva89 je napisao:
wizzy_bl je napisao:

Vidis da je clanak star 5 godina koliko je sad tamo mazut, a svi uzimaju na odlozeno placanje pa im dobavljaci zavlace :D
Ali opet nije realno 1200km

http://www.nispetrol.rs/sr-lat/veleprodaja/cenovnik

Veleprodajni cenovnik

Važeće veleprodajne cene sa akcizom i PDV-om od 13.01.2015

Ulje za lož. niskosum. gorivo-spec.nsg-s - Svi pogoni - din/kg - 47,75 - 46,40

Napomena: • Cene su bez količinskog popusta.

Ako se dobro razumijem, mislim da je to mazut. :D

Po današnjem kursu dođe oko nekih 390 E po toni.

Poslednji put menjao nemmanja dana 13 Jan 2015, 09:40, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2015, 09:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Eto super....onda nisam puno promasio sa cijenom 40 dinara :) ...

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2015, 11:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Članak od prije pet godina, a cijena nafte tada duplo veća nego sada. I gledam trenutne cijene mazuta nešto preko 300 USD. A mi imamo rafineriju od koje se može "direktno" nabavljati... Prošle sezone jedna od najtoplijih zima i samo početkom decembra bilo par hladnih dana. Ove godine par dana sastavilo hladnije i odoše rezerve...

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2015, 11:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Nesto je trulo u drzavi Danskoj. Nece li privatizovati i Toplanu pa da se smire.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2015, 11:56 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Okt 2014, 21:51
http://energetikars.com/energetika/eksk ... km-higatu/ ovdje pise da su ovaj zadnji i nabavili direktno iz rafinerije, a jel moguce da je plin ovoliko skup u Srbiji cini mi se da su u Beogradu i Novom Sadu toplane na plin kako onda oni placaju. Preskupo sve u svakom slucaju ako su na svjetskom trzistu cijene 300 USD.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2015, 12:05 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
A.J.V.A.R. je napisao:
Nesto je trulo u drzavi Danskoj. Nece li privatizovati i Toplanu pa da se smire.

Teško nama ako se to desi, imacemo grijanje po ekonomskoj cijeni, a to je vise nego duplo od sadašnjih cijena.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2015, 12:06 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
ni jedna toplana u okruzenje ne funkcionise na realnim ekonomskim parametrima, iza svih takvih postrojenja u vecoj mjeri stoje lokalne vlasti i vlasti na drzavnom nivou... kao pozitivan primjer je Hrvatska gdje je toplinarstvopridodano elektroprivredi...

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2015, 12:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
ni jedna toplana u okruzenje ne funkcionise na realnim ekonomskim parametrima, iza svih takvih postrojenja u vecoj mjeri stoje lokalne vlasti i vlasti na drzavnom nivou... kao pozitivan primjer je Hrvatska gdje je toplinarstvopridodano elektroprivredi...

samo da dopunim,
ako nije na biomasu, pelet i sl...

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2015, 12:23 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Instalisana snaga u BL je oko 250 MW, za prelazak na bio masu sa tolikom snagom treba jako puno vremena, a jos vise novca... Sretna rjesenja su recimo u Tuzli i u Doboju, ostali gradovi imaju velike probleme...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3732 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 187  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]