banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Avg 2025, 08:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10396 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Mar 2014, 12:36 
Schlager je napisao:
Milan je napisao:
Kakav crni rat, odaziv u Ukrajini 0,5 procenata, presmijesno...

ako je to tačno onda jedan veliki respect!

naklon do poda,i za ruse i za ukrajince što su pokazali da su sto hiljada puta pametniji od nas ovdje!

http://www.vostok.rs/index.php?option=b ... jini---0,5%#.UxW6vs7EqqY

Citiraj:
Очигледно, да би заштитили нове украјинске "политичаре" грађани Украјине не журе. Првог дана свеопште мобилилизације у Украјини одзив не само да је низак - у ствари, практично је непостојећи. Док украјински медији хистерично емитују о долазећем рату , војне канцеларије и особље покушавају да схвате оно, на шта су приморани да ризикују своје животе.

Мобилизација! Најавиле су власти у Кијеву, што је веома утицало на целу земљу. Грађанима Украјине је оглашен проглас и долазе позиви на кућне адресе, а њима се не жури да се обуку у униформе .

У харковском обласном војном одсеку - тишина, на посао није дошао ни комесар.

Наилазимо на Александра, има 45 година, добио је позив. У младости, Александар је бранио руске границе на Камчатки. "И кога ћу сад бранити? " - питао је новинаре. Други војни обвезник Сергеј говори : "Са ким да се борим и што је најважније, за кога?"

Од почетка војне мобилизације у редовима Украјинске војске пријавило се нешто више од пола процента (0,5%) Украјинаца. Чини се да се ова цифра у блиској будућности вероватно неће много променити.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2014, 12:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Citiraj:

Slika

11: 50 Укопавање украјиснких јединица два километра од границе са Кримом - бункерска гнезда, шиљци на путу.

Ukrajinci su se ukopali na 2 km od sadasnje granice sa AR Krim. Da li to znaci da nece pokusati zauzeti Simferopolj i da na ovaj nacin prakticno - indirektno priznaju nezavisnost Krima? Da li su postali svjesni da su dezerteri iz Ukrajinske vojske na Krimu, presavsi u redove novoformiranih snaga Krima, udarili cavao u mrtvacki sanduk Ukrajinske vojske? Da li ovo znaci da Ukrajinska vojska nece dopustiti sirenje Krima ka Odesi, i da je buduca granica bas ovdje? Da li se na ovaj nacin uspostavljaju buduce granice unutar Ukrajine ili su ovo tek pripreme za ozbiljniji sukob?

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2014, 12:46 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
Schlager je napisao:
Milan je napisao:
Kakav crni rat, odaziv u Ukrajini 0,5 procenata, presmijesno...

ako je to tačno onda jedan veliki respect!

naklon do poda,i za ruse i za ukrajince što su pokazali da su sto hiljada puta pametniji od nas ovdje!

ma nece oni jedni na druge.....rusi tvrde da je odaziv 1,5%....i ne treba da idu jedni na druge......mada,iskreno,volio bih da su rusi satrali onaj istocni,nacisticki dio,Galiciju......pazi im sahrane u glaiciji

http://www.liveleak.com/view?i=b36_1391163762

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2014, 12:46 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
nezahvalno je prognozirati,ali mislim da će za 6 mjeseci situacija biti otprilike ovakva...

-rusija pušta niz vodu nesposobnog i korumpiranog janukoviča

-zapad isto radi sa fašistima i ubicama sa majdana

-istok i krim dobijaju veću autonomiju,kojom će biti za svagda zaštićeni od "ukidanja ruskog jezika" i ostalog...i bilo kakvog pretjeranog upliva zapada na tu zonu koju rusija smatra "sanitarnim koridorom" prema zapadu.

-dolazi na vlast timošenkova,rusija i dalje zarađuje milijarde,a švabo i dalje za svoju industriju ima najjeftiniju cjenu prirodnog gasa u evropi!

iskreno se nadam da ću pogoditi da neće pasti krv između rusa i ukrajinaca.

Poslednji put menjao Schlager dana 04 Mar 2014, 12:48, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2014, 12:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Citiraj:
Премьер Автономной республики Крым Сергей Аксенов подтвердил во вторник, что на сторону автономии перешли 5,5 тысяч военнослужащих украинских Вооруженных сил. «Более 5,5 тысяч», - сказал Аксенов, отвечая на вопрос прессы о численности принятых военнослужащих, перешедших на сторону автономной республики, передает РИА «Новости».

или, 5500 припадника украјинске армије прешло на страну крима

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2014, 12:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
krol2 je napisao:
nema odvajanja krima....pa sta radis onda jebo ti sam sebi mater....

Не него ће да изађе и каже да ће га припоје. Де размисли мало. ;) Биће још једна држава коју признаје Русија и можда још по неко и то је то. У којој де факто Русија "ведри и облачи".

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2014, 12:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Apr 2012, 12:53
desit ce se sto se uvjek desava --- Rusi ce naouruzat narod istoka , a zapad ce ove druge i pustit da se 4 godine kolju ha ja to se uvjek desava kao i jugi i siriji i libiji za 20 godina ocekujem da se hrvati izmedju pokolju dalmacija protiv ostatka :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2014, 13:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Чисто сумњам да ће тако да се расплете ова прича, у руском дворишту. :)

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2014, 13:07 
Stara kuka
Stara kuka

sinip je napisao:
krol2 je napisao:
nema odvajanja krima....pa sta radis onda jebo ti sam sebi mater....

Не него ће да изађе и каже да ће га припоје. Де размисли мало. ;) Биће још једна држава коју признаје Русија и можда још по неко и то је то. У којој де факто Русија "ведри и облачи".

ne bih ja mogao biti politicar....izasao bih i rekao mars tamo bagro,nase do Dnjepra,kome se ne svidja boli me Obama....a u stvari treba ovako ko Putin:

Rusija neće intervenisati (a već interveniše), vlast u Kijevu je sumnjiva (ne priznajemo je jer nam tako trenutno odgovara, Janukovič nema vlast ali jeste još uvijek predsjednik i svoj legalitet djelovanja vučemo iz te činjenice), naš narod se terorise (uporište u pojavi ljudi koje on jasno naziva fašistima, vi se ne morate složiti, nije obavezno), Krim je ukrajinski i poštujemo tu zemlju, dok narod ne odluči drugačije (za šta smo se već pobrinuli, referendum je za 30 dana), istok Ukrajine me je iznenadio svojim djelovanjem (možda ćemo i to da uzmemo, vidjećemo), kosovski primjer je način kako to može da se uradi (jeste da sam se bunio, al što da ne prihvatim taj magareći poklon Amerikanaca), Ukrajina odsad plaća punu cijenu gasa, mi ih puno volimo jer smo braća, ali nam kese nisu sestre. I da, bezobrazni su postali, možda im čak i i još malo dignemo cijenu.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2014, 13:10 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Citiraj:
ne bih ja mogao biti politicar....izasao bih i rekao mars tamo bagro,nase do Dnjepra,kome se ne svidja boli me Obama.

:lol: :lol:

eto zašto je rečeno da je politika preozbiljna stvar da bi se njom bavili vi oficiri! 8)

jednom militari fejs,uvijek militari fejs,što bi rekli oni iz inexovog pozorišta :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2014, 13:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
sinip je napisao:
А сада - спектакл:

08:44 GMT:
Russia will abandon the US dollar as a reserve currency if the United States initiates sanctions against the Russian Federation, Presidential advisor Sergey Glazyev told Ria Novosti news agency.

“We will be forced to go to another currency and create our own payment and settlement system. We have a fantastic trade and economic relationship with our partners in the east and south, and we’ll find a way to not only reset our financial dependence on the US, but come out from these sanctions with an advantage for ourselves,” he said.

“Efforts to declare sanctions against the Russian Federation will result in the collapse of the US financial system, which will entail the end of US dominance in the world financial system.”

ooo je...predju rusi na yuan i USA finanasijski sistem je oboren...Slika

Наставак:
08:37
Russian Finance Ministry stops buying foreign currency for Reserve Fund

The Russian Finance Ministry and the Federal Treasury have stopped operations to buy foreign currency on the inner market for the country’s Reserve Fund. The decision was prompted by high volatility on financial markets, the ministry said. It planned to spend 212.2 billion rubles ($5.8 billion) for this purpose from the federal budget’s additional oil and gas revenues for 2013. So far, 38 billion rubles have been reportedly spent to buy foreign currency.

@krol2
Све си сконтао на крају. :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2014, 13:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Izvlacenje vojske iz kasarni na Istoku je grdna takticka greska. To se preuzima bez metka.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2014, 13:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Нека, битно је да се не пуца.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2014, 13:20 
Stara kuka
Stara kuka

Putin: "Ne mislim da Janukovič ima političku budućnost. Pomogli smo mu iz humanitarnih razloga, ubili bi ga inače tamo. A zašto? Nije odbio potpisati sporazum, rekao je samo da mu treba malo više vremena. Ništa nije prekršio. Kako možete podržavati anarhiju, haos i nasilno preuzimanje vlasti? Nije im to prvi put u Ukrajini. Nekad mi se čini kao da su oni tamo u SAD-u u nekoj laboratoriji i kao da testiraju štakore. Zašto to čine? Niko ne može objasniti. Ali to je kontraproduktivno i veoma opasno."

ima li gdje kupiti sabrana djela Vladimira Vladimirovica da popunim rupu u regalu....svaka mu ka u Njegosa :D :D :D :D :D

Poslednji put menjao _Krol_ dana 04 Mar 2014, 13:23, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2014, 13:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Ташко je napisao:
Meni je logicnija podrska Kine tri puta.

Pa Kina i Rusija stalno drze stranu jedni drugima u ovakvim i slicnim situacijama, u Savjetima bezbjednosti i ostalim upitno bitnim tijelima svjetske politike.

Ne znam koliko tu ima do onog famoznog BRIC-a (iliti ga sad BRICS-a)...
Ostale 2-3 clanice se ne izjasnjavaju tako cesto kao Rusija-Kina.

Ma, to je OK, ali mi nema logike da se tu pojave neki kineski brodovi da blokiraju Bosfor.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2014, 13:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
Нека, битно је да се не пуца.

Ukoliko bude potrebe za sirenjem autonomije, ovakvi puntovi ce se uklanjati sa babuskama. Ukrajinska vojska ne moze sebi dozvoliti luksuz da puca na "svoje" civile.
Znaci slijedi im povlacenje jednog, drugog, treceg, desetog punkta do u dubinu teritorije gdje imas kakvu takvu podrsku stanovnistva.

Zbog toga je ovo (ako je masovno) katastrofalna greska Klickove ekipe.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2014, 13:44 
Stara kuka
Stara kuka

ma kakvo pucanje,kakvi civili....ako krenu rusi sve ce se to predati gore nego domobrani....ovo kopanje rovova je cisto da ostanu u formi i ispune formu....ko je vidio snimak naleta onih silnih ruskih helikopterskih eskadrila sve mu je jasno......volio bih ono vidjeti uzivo......a ukrajinci kopaju podgrudobransko skloniste....man se corava posla.....

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2014, 13:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Valjalo bi poslati jednog Gavrila Principa da resi ovu napetost

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2014, 13:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Putin ako bude pametan može da preuzme cijelu Ukrajinu.Neka zaustavi odcjepljenje Krima i smiri situaciju na istoku(a može) i održi govor tj obrati se Ukrajincima.Vladavina zakona je Rusima iza leđa i to svaki Ukrajinac sa više od dva grama mozga vidi.Zapad je doveo fašiste na vlast u Kijevu,ne znam koliko taj centralni dio voli Rusiju ali 100 % ne podržavaju vlast sa ulice,još uz to je izvršio destabilizaciju države i ovo je za Ruse as u rukavu ako ga uspiju maksimalno iskoristiti.Sljedeći potez bi trebao biti vraćanje Janukovića na vlast i raspisivanje REFERENDUMA na prostoru CIJELE Ukrajine da li su njeni građani za Rusiju ili za zapad.Ako bi Putin poštovao Ukrajinsku teritorijalnu cjelovitost i njenu LEGITIMNO izabranu vlast osvojio bi velike poene među svim Ukrajincima od istoka do zapada(ako zanemarimo one fašiste u zapadnom filđanistanu).Na takvom referendumu vjerujem da bi se većina Ukrajinaca odlučila za jačanje ekonomskih i vojnih veza sa Rusima prije nego za savez sa zapadom(EU) koja svoju vlast postavlja na silu kršeći ustavni poredak suverene države.Ali kažem to je moguće samo ako Putin pokaže spremnost da poštuje ustav Ukrajine za razliku od zapada.I to bi bio šah mat zapadu u toj igri oko Ukrajine.Jedino bi se krajnji zapad bunio al ko ih jebe na kraju krajeva mogu se i odcijepiti.

Sa druge strane može odcjepiti i taj Krim možda još neke dijelove istočne Ukrajine ali onda ne bi više(pravno) mogli braniti Kosovo u sastavu Srbije što opet ide nama na štetu.Tako da naravno navijam za to da Ukrajina ostane cjelovita država sa svim svojim teritorijama ali u prije svega jakom savezu sa Ruskom Federacijom.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2014, 13:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Krol, to o cemu pricas je americki stil. Ovo o cemu ja pricam je nastavak dosadasnjeg nacina djelovanja. Uspijesnog, moras priznati.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10396 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]