Između Čave i Stevandića, što bi rekao moj stari, ko je htio da glasa za opoziciju, morao je da bira koje govno manje smrdi, pa da u njega ugazi. Jedan od njih dvojice, rasturio je šanse opozicije da u nikad lošijoj atmosferi za SNSD, istu skine sa vlasti. Kad je to jasno i prosječnom političkom posmatraču, moralo je i biti i ljudima koji su politički aktivni, znači nešto tu smrdi. Neko je odradio posao za interes SNSD-a, a kako ne vjerujem da je ijedan toliki tukac, da mu to nije bilo jasno pred izbore, meni se nameće par logičnih objašnjenja, mada je jedno sasvim izvjesno...
Tačka 1... Političari su uglavnom beskrajno sujetni i arogantni dripci, pa je moguće da su obojica (Čava i Steva), bili ubijeđeni u svoju popularnost i harizmu (Bože!), do te mjere da su smatrali da mogu da pobijede i SNSD-ovog kandidata i drugog opozicionara. U tom slučaju obojici skidam kapu za neviđen idiotluk.
Tačka 2... Čavić je bio element raspada opozicije, svjesno rasparčavši opoziciono biračko tijelo, pomažući tako SNSD. Digresija - Čavić i Dodik jedan drugog očima ne mogu da gledaju, i kontam da bi i jedan i drugi prije otkinuli sebi onu stvar, nego pomogli jedan drugome. S obzirom na otvoreno napušavanje i to ne na političkoj, već na ličnoj osnovi, između njih dvojice, taj scenario mi izgleda malo vjerovatan.
Tačka 3... Stevandić kao element raspada opozicije. Doktor se busao u prsa i tražio podršku, lajao otvoreno na sva usta kako Čavić podmeće nogu njegovoj kandidaturi, što meni lično liči na imaginarnu hajku po seljačkom "drž'te lopova". Koliko se sjećam, većina opozicionog bloka bila je za to da se kao kandidat izgura jaka politička ličnost, čak i nestranački čovjek (sjećamo se priče sa Čekom), ali je Stevandić kao mutav insistirao da se podrži njegova kandidatura. Bosić i ekipa su ujedno, u posljednjem periodu, opasno približili stavove sa Milom i ekipom, tako da puno toga ide u prilog ovoj tezi.
Odaberite vama najlogičnije objašnjenje ili ponudite neko alternativno...
Mene više plaši nešto drugo... Načelnička mjesta jesu bitna, ali skupštinska većina je ta koja odlučuje i ovdje bi moglo da bude puno problema. Bude li SNSD sa partnerima zadržao skupšinsku većinu, a njihov čovjek ne bude na mjestu načelnika (ili obrnuto), lako bi moglo da bude obostranog podmetanja, blokade lokalne vlasti na puno mjesta, zbog čega će opet da najebe onaj koji je uglavno najviše jeban, a to je narod.
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|