banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 16:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3732 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 187  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Jan 2015, 18:43 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Znači, grijanje je ova dva dana bilo dobro samo na mreži koju pokrivaju rejonske toplane. Sa centralne Toplane tek od večeras. Kotlovi su očito - zreli za remont.

Citiraj:

Обвјештавамо вас да је у претходна два дана дошло до сметњи у испоруци топлотне енергије због кварова на дистрибутивној мрежи и данас због квара на старим котловима. Због тога, потрошачи који се грију из старе Топлане нису имали гријање као што је од почетка грејне сезоне. Потрошачи који се грију из нових топлана са Старчевице и Космоса имају беспријекорно гријање. Све сметње у испоруци топлотне енергије су у току дана отклоњене, тако да ће гријање од вечерас бити боље код наших потрошача који се грију из старе Топлане, иако оно ни до данас у већини случајева није било испод границе прописаног квалитета.
Молимо потрошаче да уваже разлоге због којих је дошло до отежане испоруке топлотне енергије јер су настали, искључиво, због дотрајалости дистрибутивне мреже и котлова.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2015, 18:48 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
E pa onda vise nisi prvi do toplane....sad ima bar 7...8 zgrada i institucija prije...sad mi koji smo se uvalili izmedju tebe i toplane hodamo u potkosuljama

Salim se.....toplana izgleda grije svoje prostorije i krug od 50 m oko sebe

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2015, 20:08 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
A izvini ne pali kad ne platim jedan račun... prethodnih godina sam bio zadovoljan grijanjem. Za novu godinu - katastrofa. Zadnjih nekoliko dana - katastrofa. Ujutro u sobi temperatura bude ispod 20 stepeni... neko jutro 15.3 stepena! Ajd valjda će to napraviti... nisam zimogrižljiv, al ovo nije u redu.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2015, 06:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2010, 13:09
drug je napisao:
Znači, grijanje je ova dva dana bilo dobro samo na mreži koju pokrivaju rejonske toplane. Sa centralne Toplane tek od večeras. Kotlovi su očito - zreli za remont.

Citiraj:

Обвјештавамо вас да је у претходна два дана дошло до сметњи у испоруци топлотне енергије због кварова на дистрибутивној мрежи и данас због квара на старим котловима. Због тога, потрошачи који се грију из старе Топлане нису имали гријање као што је од почетка грејне сезоне. Потрошачи који се грију из нових топлана са Старчевице и Космоса имају беспријекорно гријање. Све сметње у испоруци топлотне енергије су у току дана отклоњене, тако да ће гријање од вечерас бити боље код наших потрошача који се грију из старе Топлане, иако оно ни до данас у већини случајева није било испод границе прописаног квалитета.
Молимо потрошаче да уваже разлоге због којих је дошло до отежане испоруке топлотне енергије јер су настали, искључиво, због дотрајалости дистрибутивне мреже и котлова.

I ti vjerujes u ovu pricu, u ovom gradu je diktatura sve mora da bude umotano, kakvi crni kotlovi, nemaju mazuta siguran sam, prije izbora pricali obezbjedjena sezona i sada da kazu nema, i da im puca penale opozicija i narod.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2015, 07:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Meni zvuči realno, jer sam, na žalost, imao priliku biti u postrojenjima gradske Toplane. Ono je stvarno muzejski primjerak i ove kotlovnice koja su izgrađena na Starčevici i u krugu Kosmosa su za nju svemirski brod.

Temperature su proteklih par dana bile dosta niske, pogotovo oko Nove godine, i poprilično je moguće da se desio kvar, a i poklapa se tajming. Taman nekako od tih prvih dana Nove godine počela je i kuknjava i na našem forumu. A poklapa se i to da je kvar sa centralne Toplane, jer je grijanje na Starčevici i Kočićevom Vijencu kojeg pokrivaju ove kotlovnice na sječku - cijelo vrijeme - dosta dobro.

E sad da li je ta "tvoja" diktatura stigla i dokle je stigla ne bih o tome, u moju firmu još nije ušla. :D Šalim se, ne zamjeri...

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2015, 08:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Kao sto si i sam rekao....nove tolame koje rade na sjecku.
Staroj je mazuta nestalo.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2015, 19:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Biće ipak da su u pitanju kvarovi. Samo što niko ove obavijesti iz Toplane ni ne čita, a onda se svi poslije čudimo. Evo još jedan - najavljen za danas. Kvar na vrelovodu Vrbas - opet Obilićevo.

Citiraj:

15:54 Kvar na toplovodu Vrbas, večeras ranija obustava grijanja

10. January 2015.

Banjalučka “Toplana” saopštila je danas da je na magistralnom toplovodu “Vrbas” kod Ugostiteljske škole došlo do kvara, zbog čega će večeras ranije nego inače biti obustavljeno grijanje.
Isporuka toplotne energije će tokom dana biti uredna, a grijanje će ranije biti obustavljeno kako bi tehničke ekipe tokom noći mogle da otklone kvar.

Sutra ujutro se očekuje uredna isporuka toplotne energije za stanovnike banjalučkih naselja Obilićevo i dijela Kočićevog vijenca koji se snabdijevaju putem ovog toplovoda.

Izvor: Agencija

http://www.banjaluka.com/vijesti/drustv ... -grijanja/

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2015, 08:42 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
jutros dođoh u kancelariju i stanej isto kao u četvrtakž
treba gunj da bi se sjedilo npormalno

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2015, 09:20 
Stara kuka
Stara kuka

bio sam sa kotlasima iz toplane....jednostavno nemaju mazuta,para nemaju,ni jedna banka nece da im da garancije za placanje a niko nece da im da mazut bez garancija.....zavrnuli su grijanje za 60%.....i to je pri kraju

mrka kapa

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2015, 09:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
A gdje idu pare što svijet uplaćuje grijanje na mjesečnom nivou?

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2015, 09:30 
Stara kuka
Stara kuka

to sam i ja pitao a oni mi rekli neki podatak koji se meni ucinio nevjerovatan...da toplana trosi 200 t mazuta za 24h grijanja pri temp od 0 do -5...nemam pojma o tome al meni je to nesto malo puno

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2015, 09:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Kako dobijaju mazut? Mislim na transport?

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2015, 09:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I meni je ovo malo puno. A i neka troše koliko troše, zašto ne kažu narodu da ne mogu nabavljati dovoljne količine za pare koje dobijaju? Neka se raja snalazi na druge načine.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2015, 09:41 
Stara kuka
Stara kuka

The_new_Statesman je napisao:
Kako dobijaju mazut? Mislim na transport?

kamioni...gledao sam svaki dan kako ulaze na desetine...ali sam mislio da sipaju u one ogromne rezervoare....

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2015, 09:42 
Stara kuka
Stara kuka

Whotanoob je napisao:
I meni je ovo malo puno. A i neka troše koliko troše, zašto ne kažu narodu da ne mogu nabavljati dovoljne količine za pare koje dobijaju? Neka se raja snalazi na druge načine.

nece direktno niko da kaze al izmedju redova...politika,naredba jezik za zube...pa zato izmisljaju kvarove kotlova i raskopavaju po gradu

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2015, 09:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
E onda sprze sve to... Ostaje pitanje efikasnosti.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2015, 09:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ugasiti toplanu je van svake pameti, ali su sve prilike da će tako biti.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2015, 09:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Koliko korisnika ima toplana? Uz njihove gubitke možda ta količina i nije velika.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2015, 09:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne znam ko će poslije ove sezone htjeti ostati na toplani. Veći priča o odvajanju.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2015, 09:48 
Stara kuka
Stara kuka

Philby je napisao:
Koliko korisnika ima toplana? Uz njihove gubitke možda ta količina i nije velika.

negdje imam u glavi 40 000 stanova...al nisam siguran

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3732 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 187  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]