Forty Two je napisao:
Pa je li primjereno kačiti na ovakvu temu nekakve pjesmice i pisati "sarkasticne" postove?
Misliš da većini bar na ovom forumu nije jasna ozbiljnost situacije i u kakvom se kanalu nalazimo?
Svaka čast svima vama koji ste otišli vani i organizovali normalno svoj život, skidam vam svima kapu. Ali nemojte nama koji smo ostali ovdje soliti konstantno pamet i nabijati nam na nos kako je ovdje loše i šta treba mi da uradimo, to ste pravo, ipak, izgubili odlaskom.
Ja sam vec davno pisao na forumu o tome, kako sam se zelio vratiti, ali evo opet cu - nije mi tesko. Otvorio sam firmu 2008. i zelio se vratiti u BL da radim ovo sta radim i ovdje u Becu. Karikiram, ali nisam uspio doci dalje od portira. Kad mi je jedan lokalni politicar u prijateljskom razgovoru rekao:"Sta hoces ti ovdje? U kojoj si stranci? Ko ti stoji iza ledja?", sve mi je bilo jasno. Bacio sam pecat, poderao memorandume i vizitke, i "vratio" se nazad u Bec.
Trulo je na kvadrat, ali ja bih se opet vratio kad bi se stvorili bolji uslovi. Iscimao sam se prosle godine kad su bili izbori i dosao sam dati svoj glas stranci za koju mislim da ce moci nesto napraviti. Svaki put se razocaram zbog mnogih stvari dole, ali najvise me izbija to sto ti treba veza ili pare da bi bilo sta odradio dole.
Ganjam mami termin kod doktora i jos nekog specijaliste - eee, ne moze! Moras cekati mjesec-dva! A komsinica, koja ima veze, dobije termin za dva dana. I jos kad vidim onu tugu i uslove po bolnicama (a zbog mame sam ih obisao sam samo prosle godine 5-6), tacno me strah da se razbolim dole.
I jos kad vidim ko je sve postao ucitelj/ica, nastavnik/ca ili profesor - nek je djacima sa srecom. Trebace im.
Htio sam sponzorisati par malih sportskih klubova, ali su svi "rukovodioci" trazili da se ugrade sa (minimalno) po par stotina maraka. E neces.
Ujak molio godinama da mu izgrade prilazni put do kuce, iako je u gradskom naselju - ne moze, nije u pravoj stranci.
Treba poceti od sebe, pa onda zajednicki pokusati nesto promijeniti.