banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 07:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 158 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Avg 2015, 09:56 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
_зока je napisao:
Kako nemaju? Zar muslimani nemaju divizije pješadije, oklopnih i artiljerijskih jedinica spremne u podzemnim hangarima? Il' to samo likovi poput OZNA-e žele da mislimo....

Vec godinama se prica da vecina oruzija koje posjeduju OS BIH se nalazi u skladistima u federaciji.Na klixu sam vise puta procitao da je vecina tenkova u Tuzli itd

Druga mnogo vaznija stvar je ratna propaganda koja u muslimanskim medijima ne prestaje.Stalno vrte ratne vijesti,otkopavaju zakopavaju leseve,grobove itd . I u tome ucestvuje svi od novinara,intelektualaca pa do politicara i hodza.Sta mislite sta se desava u glavi Muje i Fate koji su 20 godina od rata konstantno izlozeni ratnoj propagandi ,genocidnim srbima i genocidnom entitetu RS zbog koga oni ne mogu normalno da zive .. sarajevska politicka elita stalno zvecka oruzijem,ovih dana je bas bilo masa izjava i direktinih pretnji ratom,unistenjem Srba i Srpske a u vezi referenduma o sudu i tuzilastvu,bakir izetbegovic,emir suljagic ,damir becirevic

Evo citat iz otvorenog pisma Denisa Becirevica od pre neki dan
Citiraj:
Naime, snaga Dodikovih separatista je višestruko slabija nego što je to bio slučaj kada su te snage predvodili haški optuženici Radovan Karadžić i Ratko Mladić, koristeći oružje JNA kao ondašnje četvrte vojne sile u Evropi. Zato Dodiku i njemu sličnim političarima trebate i Vi poručiti da se nikada više ne može ponoviti 1992. godina, poručio je Bećirović.

Nema više do zuba naoružane armije JNA kojom komanduje režim Slobodana Miloševića i naivnih građana naše države. Bosna i Hercegovina je danas puno jača nego 1992. godine, a velikosrpski hegemonisti neuporedivo su slabiji nego 1992. godine. Bosna i Hercegovina ima ubjedljivo više onih koji su spremni da je čuvaju demokratskim i pravnim sredstvima nego onih koji su spremni ustati protiv svoje domovine. Također, naša država ima i neuporedivo više prijatelja i saveznika širom svijeta nego što to imaju novopečeni separatisti i sljedbenici politike Miloševića, Karadžića i Mladića.

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2015, 10:15 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Isti ste vi...Treba vas zatvoriti u kakav grad, okružiti zidom i čekati da se pobijete, da ovaj narod može živjeti normalno konačno.

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2015, 13:15 
_зока je napisao:
Isti ste vi...Treba vas zatvoriti u kakav grad, okružiti zidom i čekati da se pobijete, da ovaj narod može živjeti normalno konačno.

X2

Upravo tako, muka mi je od tih silnih seratora kao ozna koji samo sijaju mrznju...da se mene pita dobio bi jos davno ban. I ti i svi tebi slicni...

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2015, 21:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Ma jok na kakvo ostrvo u Jadranu, može i Goli otok gdje ne mogu ništa sje8ati i nagrditi, natovariti im oružja i neka se mlate do iznemoglosti.....još i postaviti kamere, omogućiti direktan prenos i eto odličnog reality showa. Mislim da bi bilo materijala za bar nekoliko sezona ako se uključi i divljaspora....

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2015, 21:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Za nadati se da su takvi u manjini, a mislim ipak da jesu.

Kod dijaspore je vec druga prica ali oni se ne pitaju puno, vise seru sa razdaljine..

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2015, 10:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
http://www.klix.ba/vijesti/regija/crne- ... /150803029

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2015, 10:03 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Kad su Tarabići to prognozirali....pih.

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2015, 10:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Doduse, dovoljno je napraviti jedno istrazivanje u krugu od 100 km oko BL. Ali otvorenih ociju. I to negdje oko 9-10 uvece. Usraces se od straha kada shvatis da cesto ne mozes vidjeti ni jedno jedino upaljeno svijetlo iako u daljini raspoznajes obrise kuca.

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2015, 11:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Štede struju. Plus sijalice šire toplotu i privlače kolibrije.

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2015, 15:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
ozna je napisao:
_зока je napisao:
Kako nemaju? Zar muslimani nemaju divizije pješadije, oklopnih i artiljerijskih jedinica spremne u podzemnim hangarima? Il' to samo likovi poput OZNA-e žele da mislimo....

Vec godinama se prica da vecina oruzija koje posjeduju OS BIH se nalazi u skladistima u federaciji.Na klixu sam vise puta procitao da je vecina tenkova u Tuzli itd

To stoji,mada dosta naoružanja je rasprodato raznoraznim zaraćenim stranama(hvala bogu pa su kao i mi alavi na pare) te u prodaji viškova vidjeli finu zaradu.Kome je to otišlo u džep nemam pojma.Ali opet automata ima na izvolite,ne samo u skladištima velika količina je još uvijek sakrivena po kućama,info o stanju i količini municije za iste ne postoji(OS BiH),barem ja ne mogu doći do tih informacija.Što se tiče krupnije tehnike,sve je to zastarjelo i ako je prošlo kroz 90-te istrošeno.Pažnju treba obratiti na noviju tehniku,raznorazne donacije NATO snaga,mada opet je pitanje obučenosti OS da sa tom tehnikom upravljaju i kako je skladištena i čuvana.Problem će biti opet koridor :( to nam je najbolnija tačka.Za oklop u Tuzli ne znam,prvi put čujem,pošalji mi link gdje si to pročitao.A što se tiče izjava,jbg tako ti je to kad ti leđa čuva neka velika sila pa možeš lajati do mile volje.

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2015, 15:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Kako to obicno biva, svi ovi koji sada "huskaju" na rat sada koristili bi .. u potencijalnom ratu .. jedno jedino, najefikasnije, oruzije - tudju djecu
Nabijem ih na kurac

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2015, 15:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Dodatak izjavi, djecu sirotinje i običnog naroda a ne guzonja, kao u prošlom što je bilo....

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2015, 16:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
apokalipto je napisao:
Pažnju treba obratiti na noviju tehniku,raznorazne donacije NATO snaga,mada opet je pitanje obučenosti OS da sa tom tehnikom upravljaju i kako je skladištena i čuvana.Problem će biti opet koridor :( to nam je najbolnija tačka.Za oklop u Tuzli ne znam,prvi put čujem,pošalji mi link gdje si to pročitao.A što se tiče izjava,jbg tako ti je to kad ti leđa čuva neka velika sila pa možeš lajati do mile volje.

Ta novija nato tehnika je inače nešto najsavremenije preostalo iz vijetnamskog rata, eventualno ono što se nije raspalo u pustinjama Iraka i okoline tokom zalivskog rata. :D

Oklopna brigada je inače stacionirana u Tuzli sem tenkova m84 koji su bili na Manjači (bar prije par godina, ne znam kako je sad).

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2015, 16:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
To donirano savremeno oružje. Posebno automatske puške sa kojima se mora pažljivo baratati i pozebno paziti da im ne ispadnu. Jer ako ispadne puče puška. :D

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2015, 16:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Al je zato lagana pa milina za nosit! [GRINNING FACE WITH SMILING EYES]

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2015, 17:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Jest milina pravo. :)
Tih 450 grama razlike im mnogo znači jer mogu ponijeti parče slanine više nego inače. :D

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2015, 21:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Jakako! Po kile slanne je rana za 2 dana.

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2015, 10:25 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
Oni koji u Sarajevu zveckaju oruzijem ne razmisljaju o dugoom i teskom ratu kao sto je to bio rat 1991-1995 vec o blic krig ratu poput onog kojim je slomljena Republika Srpska Krajina 1995.Ubjedjeni u svoju nadmoc a Srpsku slabost.
Kad bi racunali na tezak i dug rat vjerovatno nebi ni razmatrali tu opciju.Jos jednom se potvrdjuje ona ako zelis mir spremaj se za rat

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2015, 13:33 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
RSK je slomljena od strane srba, cisto da znas ako ti niko nije rekao il nisi znao..ti bosnjaci koji bi ratovali protiv srbe jel bi prosle godine zapalise stosta u federaciji - sarajevo, tuzla, bihac....i oni bi da ratuju.. :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2015, 13:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
V@nja je napisao:
Kako to obicno biva, svi ovi koji sada "huskaju" na rat sada koristili bi .. u potencijalnom ratu .. jedno jedino, najefikasnije, oruzije - tudju djecu
Nabijem ih na kurac

:thumbright:

ozna je napisao:
Oni koji u Sarajevu zveckaju oruzijem ne razmisljaju o dugoom i teskom ratu kao sto je to bio rat 1991-1995 vec o blic krig ratu poput onog kojim je slomljena Republika Srpska Krajina 1995.Ubjedjeni u svoju nadmoc a Srpsku slabost.
Kad bi racunali na tezak i dug rat vjerovatno nebi ni razmatrali tu opciju.Jos jednom se potvrdjuje ona ako zelis mir spremaj se za rat

Niko ti ovdje ne zvecka oružjem, pobogu, otkud ti ta informacija?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 158 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]