banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Maj 2025, 01:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 235 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Jan 2014, 18:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
:lol: Hardkor

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 18:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bdSKTieP0nQ[/youtube]

Sve ti pise ovdje. Za sve ostalo treba sacekati taj film i rad tog komunikologa.
Radi se o autorefleksiji. Ta cura je pocela performans stajanjem i cutanjem. Nista nije najavila, nista nije govorila nije uopste rekla koji joj je cilj. Odmah nakon toga javlja se hiljadu teorija. Dovoljno je doci samo na forum i citati. Ista stvar. Dakle svi su projektovali neke svoje misli i razmisljanja u to sto ona radi i onda rekli "ona trazi posao" ili "ona se buni protiv drustva" ili "ona prdi u maglu i svira kurcu" ili "ona samo hoce da bude vidjena". Poenta je upravo o toliko mnogo interpretacija jer one dolaze iz ljudi koji ih iskazuju. Njeni motivi su nama potpuno nepoznati. Sve ovo sto je proizaslo iz citave price je refleksija ljudi prema tome. Psihologija kaze da ti ako za jedan ovakav dogadjaj (javni) kazes da je recimo pobuna protiv drustva ti projektujes svoje misli o tome. To je zapravo tvoj stav. To je ono o cemu ja konstantno pricam, ljudi vole da laprdaju o stvarima koje ne znaju. Upravo zato sto je u pitanju samorefleksija i oni prosto izrazavaju ono sto je duboko u njima. Ali svi ce sa tolikom sigurnoscu i ubjedjenoscu reci da je to "sviranje kurcu" iako blage veze nemaju o svemu sto ona radi. Zato ona stalno istice da ne zeli da daje nikakve izjave. Njen film i njen rad ce biti njena izjava. A sve dok se to ne objavi ona cuti i prepusta ljudima da pricaju o tome. I upravo to sto se prica oslikava ovo drustvo.

A kad pogledas desetak vezanih komentara koji govore kako je to smaranje i sprdnja i nejebica onda se sjetis jos jedne miljenice foruma koja je ne tako davno rekla da je BL zatvorena sredina...
Ali njih dvije trese nejebica ali smo mi ovdje prave delije i mi znamo sta valja...

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 18:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Znaci da sam (hipoteticki) napisao kako mislim da je ona genijalna, briljantna i sjajna jer to radi iz samo njoj znanih pobuda - to bi znacilo da sam ja sve to navedeno? :)

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 18:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne, to bi znacilo da ti o nekom dogadjaju, ponasanju, desavanju slicne vrste smatras da je genijalan.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 18:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa kako to, kad si u prethodnom postu napisao da nase teorije o tome reflektuju nas same.

Ispade ako sam protiv i napisem da ona prdi dok svira kurca - onda sam i ja takav, a ako je podrzavam onda sam ja i dalje takav a desavanje te vrste genijalno.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 18:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zar nikome nije bilo zanimljivo to sto je najaktuelnija teorija jedno vrijeme bila "Ona na ovaj nacin trazi posao"??

Portali su bili puni te price, Jelena ima 2 fakulteta a nezaposlena je. Zar to nije slika naseg drustva, nase drzave, frustracija na nemogucnost dobijanja posla unatoc obrazovanju i zavrsenim fakultetima?

I na kraju se ispostavilo da nema nikakve veze sa tim. Ali bitno je ono sto se pricalo, bitno je da je neko znao da ona ima 2 fakulteta i da je nezaposlena i taj neko je pomislio da je to nepravda ili sta vec. I ne samo on vec jos neko i jos neko... Svi su svoje zivote i svoje probleme projektovali u njenu situaciju. Zbog toga ogledalo, zbog toga cutanje.

Poslednji put menjao Elvis Presley dana 08 Jan 2014, 18:55, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 18:55 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
slatka je..

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 18:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zasto ce mi biti zanimljivo (ili cudno) sto je to bila najaktuelnija tema u drzavi gdje je stopa nezaposlenosti preko 50%? Nidje veze.

I ok, ona cuti i glumi ogledalo, sta je konkretno postigla time? Dokazala da smo nezaposleni? Da se bunimo protiv drustva? Dokazala da hoce da bude vidjena?

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 19:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Igrala masne fote pa se sad čupa.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 19:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nije ona pokazala da je u nasoj drzavi problem nezaposlenost vec je dokazala da je nesto sto nema veze sa nezaposlenoscu (njeno stajanje na trgu) povuklo pricu o nezaposlenosti. To ti nije zanimljivo?

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 19:01 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Maj 2013, 20:35
Ne nego smo mi ispali pokusni kunici

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 19:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Elvis Presley je napisao:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bdSKTieP0nQ[/youtube]

Sve ti pise ovdje. Za sve ostalo treba sacekati taj film i rad tog komunikologa.
Radi se o autorefleksiji. Ta cura je pocela performans stajanjem i cutanjem. Nista nije najavila, nista nije govorila nije uopste rekla koji joj je cilj. Odmah nakon toga javlja se hiljadu teorija. Dovoljno je doci samo na forum i citati. Ista stvar. Dakle svi su projektovali neke svoje misli i razmisljanja u to sto ona radi i onda rekli "ona trazi posao" ili "ona se buni protiv drustva" ili "ona prdi u maglu i svira kurcu" ili "ona samo hoce da bude vidjena". Poenta je upravo o toliko mnogo interpretacija jer one dolaze iz ljudi koji ih iskazuju. Njeni motivi su nama potpuno nepoznati. Sve ovo sto je proizaslo iz citave price je refleksija ljudi prema tome. Psihologija kaze da ti ako za jedan ovakav dogadjaj (javni) kazes da je recimo pobuna protiv drustva ti projektujes svoje misli o tome. To je zapravo tvoj stav. To je ono o cemu ja konstantno pricam, ljudi vole da laprdaju o stvarima koje ne znaju. Upravo zato sto je u pitanju samorefleksija i oni prosto izrazavaju ono sto je duboko u njima. Ali svi ce sa tolikom sigurnoscu i ubjedjenoscu reci da je to "sviranje kurcu" iako blage veze nemaju o svemu sto ona radi. Zato ona stalno istice da ne zeli da daje nikakve izjave. Njen film i njen rad ce biti njena izjava. A sve dok se to ne objavi ona cuti i prepusta ljudima da pricaju o tome. I upravo to sto se prica oslikava ovo drustvo.

A kad pogledas desetak vezanih komentara koji govore kako je to smaranje i sprdnja i nejebica onda se sjetis jos jedne miljenice foruma koja je ne tako davno rekla da je BL zatvorena sredina...
Ali njih dvije trese nejebica ali smo mi ovdje prave delije i mi znamo sta valja...

Zar nikome nije bilo zanimljivo to sto je najaktuelnija teorija jedno vrijeme bila "Ona na ovaj nacin trazi posao"??

Portali su bili puni te price, Jelena ima 2 fakulteta a nezaposlena je. Zar to nije slika naseg drustva, nase drzave, frustracija na nemogucnost dobijanja posla unatoc obrazovanju i zavrsenim fakultetima?

I na kraju se ispostavilo da nema nikakve veze sa tim. Ali bitno je ono sto se pricalo, bitno je da je neko znao da ona ima 2 fakulteta i da je nezaposlena i taj neko je pomislio da je to nepravda ili sta vec. I ne samo on vec jos neko i jos neko... Svi su svoje zivote i svoje probleme projektovali u njenu situaciju. Zbog toga ogledalo, zbog toga cutanje.

dzabe, neces dobiti picke.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 19:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije ona pokazala da je u nasoj drzavi problem nezaposlenost vec je dokazala da je nesto sto nema veze sa nezaposlenoscu (njeno stajanje na trgu) povuklo pricu o nezaposlenosti. To ti nije zanimljivo?

Jest onda tebe lako oduseviti jebote... Opet kazem, u drzavi gdje je nazaposlenost preko 50% (to znaci svaki drugi covjek) normalno je da ce to biti jedna od glavnih prica. Da imamo busotine nafte k'o Arapi vjerovatno bi njeno sviranje k... stajanje na trgu povuklo pricu o cijeni barela na londonskoj berzi. Al' nemamo i nije.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 19:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
I ok, ona cuti i glumi ogledalo, sta je konkretno postigla time?

Postigla je da se prica o tome sto ona radi. Mozda je neko negdje nesto i poduzeo povodom toga. Lik joj je na trgu prisao i ponudio joj posao.
A glavno postignuce ce joj biti film i taj strucni rad komunikologa.

A sta si ti postigao? Ili ja? Ili bilo ko na ovom forumu ko voli da popljuje nesto sjedeci za kompom i govoreci kako ti neki kvaziurbani kvaziumjetnici pricaju gluposti da je ovo zatvorena sredina? A vidi samo kako smo otvoreni prema ovakvim desavanjima...
Performans je ravan onome sto radi Marina Abramovic (ili tacnije sto je radila dok nije izgubila kompas sa ovim jadnim Artist is Present). Mora da je i Marina smatrala da ovo NIJE zatvorena sredina pa je zato otisla u Ameriku...

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 19:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U danasnje vrijeme tehnologije i drustvenih mreza glupost je najkraci put za dobijanje 5 minuta slave. A ona pici precicom. Sad je lakse nego ikada postici da se prica o tebi. Evo npr. ti da se sutra skines go i protrcis Zimzogradom izazvaces iste reakcije kao i ona. Cestitam, pokazao si nam.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 19:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
Jest onda tebe lako oduseviti jebote... Opet kazem, u drzavi gdje je nazaposlenost preko 50% (to znaci svaki drugi covjek) normalno je da ce to biti jedna od glavnih prica. Da imamo busotine nafte k'o Arapi vjerovatno bi njeno sviranje k... stajanje na trgu povuklo pricu o cijeni barela na londonskoj berzi. Al' nemamo i nije.

I ti iznova dokazujes sve ovo sto ona radi i sta ja pricam. "Da imamo busotine"... Da ih imamo bila bi druga prica, ali ih nemamo i to nije bitno. Ali je povuklo pricu o necemu drugom. Necemu sto je karaktiristicno za ovu drzavu i ovo drustvo. I sve te teorije koji su ljudi imali o njoj su nasa stvarnost.

Ovo kao da je prica o Kolumbovom jajetu. Nista ona nije postigla sve sam to ja vec znao. Tebi je "normalno" da stajanje na trgu povuce pricu o nezaposlenosti? Tebi je to normalno? Kako? Vec si negdje vidio nekoga da stoji tako pa je bila ista prica? Ili si ti stajao negdje pa to dokazao? Kako ti je to normalno? Da je stajala u Svajcarskoj ili nekoj drugoj razvijenoj ta prica se ne bi ni pomenula vjerovatno.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 19:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

shakal je napisao:

Ovo kao da je prica o Kolumbovom jajetu. Nista ona nije postigla sve sam to ja vec znao. Tebi je "normalno" da stajanje na trgu povuce pricu o nezaposlenosti? Tebi je to normalno? Kako? Vec si negdje vidio nekoga da stoji tako pa je bila ista prica? Ili si ti stajao negdje pa to dokazao? Kako ti je to normalno? Da je stajala u Svajcarskoj ili nekoj drugoj razvijenoj ta prica se ne bi ni pomenula vjerovatno.

Pa dobro jutro Kolumbo. Normalno, naravno da je normalno da je povukla pricu o nezaposlenosti. Da mi svi radimo, ko bi nju gledao na trgu, ne bi je niko sljivio ni 2%. (mada nije ni sad nesto bolje).

A vidis da povezes i ti kad hoces - u Svajcarskoj je niko ne bi ni pomenuo, ljudi rade i nemaju vrmena za ove budalastine. Jedino bi joj mozda neke specijalizovane medicinske sluzbe ponudile pomoc.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 19:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Pusti ga Shako, priznaj da nisi u pravu, pametniji je, ipak je to banjalucka skola filozofije, il cega vec. :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 19:20 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Maj 2013, 20:35
Mislim da kontam.To je ono dok pricas o meni,ti mi ustvari govoris o sebi :D
:D

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2014, 19:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Stala na kutiju, decko iz njenog "tima" vijest progurao na ATV-u gdje on radi kao snimatelj. ATV je prvi objavio/isforsirao "vijest". Ista ta ATV je u tim prvim prilozima "postavila pitanja" o kojima Elvis prica. Narod je samo ispratio sa njene stane inicirano blebetanje.

Cim je prica pustila korijen, njoj je valjalo samo odstojati svaki dan neko vrijeme.

Ciljevi me ne zanimaju. A realizacija je bar 99% kao sto sam napisao.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 235 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]