Ja više volim wild šeme, vožnja biciklom po makadamskim stazama Hvara i sl ili otići do Murtera i svaki dan gumenim čamcom otploviti na jedan od bezbroj otočića na kojima sa suprugom budem jedini stanovnik i tako to.
Inače prije par godina završim kod frenda u Drveniku na par dana, i uglavnom bi supruga i ja ustajali u pet ujutro i onda laganini šetnja (off road) uz more i negdje na pola puta prema Zaostrogu nađemu neku šljunčanu plažicu 3 sa 3 cijela je u hladovini i tu se usidrimo i bude skroz dobro nigdje niko i tako to (znate već), sutradan opet tako, kad negdje oko 10 h čuje se komešanje, kršenje grančica, žamor, okrenem se kad eto ih idu Muje, silaze niz padinu natovareni ko šerpasi ono babo, nana hanuma, daidža i petero djece i pravo na mene i suprugu, namještaju se opkoljavaju nas, samo što nam na glavu ne stavljaju stvari, preskaču preko nas, pali se muzika i tako to...
Mislim sam u sebi neće vam uspjeti da vas je još toliko, ulaze oni u more onako kolektivno, a ja ga isučem i kažem supruzi da se i ona skine gola

izlaze Muje iz mora i imaju šta vidjeti prangija i to neobrezana se otegla i supruga se raširila i kao kunjamo, gledaju oni gunđaju nešto, a mi samo kuliramo

kad pokupiše stvari i odoše ko popišani.
Inače plažica je takva da kad vidiš da neko tu ima, svako normalan i kulturan produži dalje jer je očito da ima mjesta samo za dvoje i niko se normalan tu ne bi ubacio, ali to za Muje ne važi.