Frieda je napisao:
Manitu, čitava priča je i počela tako i zato što neko ne želi da prihvati da neko drugi ima drugačije mišljenje pa čitava ova tema postaje napad na malobrojne koji ne misle kao ostali. To onda za mene i nije ozbiljna tema. Možemo li stati ovdje? Hvala.
frido sve ok.to suceljavanje misljenja se moze gledati sa obe strane isto

ako ti dozivljvas moj post ili nasa misljenja kao napad ,zbog cega mislis da bi ja ili neko drugi trebao dozivjeti drugacije tvoj post?bzvz.nema uvrede ,nema ljutnje i uopste nema potrebe da poruke budu intonirane u nekom smijeru svadje...dakle,ti imas svoje misljenje ,ja svoje i sve ok a gdje se "sudare" nema potrebe za "krv"

evo,znajuci neke tvoje postove od ranije,ja te poshtujem..
on t. bio sam na nekoliko kongresa,skupstina i stotine "domijenaka" obrazovanih i visoko strucnih ljudi u svom poslu kao i strucnih bez obzira na obrazovanje.u principu,uvjek sam bio ko' padobranac jer ja licno mrzim odijela pa sakoe nosim u nekoj sportskoj varijanti na farmerke i majicu/kosulju("croata" fuj

),a uvijek i jedan odredjeni broj ljudi takvu free varijantu ne smatra prikladnom,narocito ako su velike "cifre" u igri.u stilu: brate,neozbiljan si.a o reakciji starijih i uvazenih da ne govorim...i mene licno zaboli za to al ne mosh uvjek i biti prase u teheranu
zasto sam ovo napisao? zato sto ova odredba je toliko minimalisticka i toliko malo kulture zahtijeva da bi neka stroza vjerovatno izazvala revoluciju i demonstracije gradjana i studenata -eto tako mi djeluje ova prepiska