banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 03:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Apr 2011, 16:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4fvJroUqNYo[/youtube]

Evo jos malo o paranoicnim Francuzima. Ja sam mislio da je to u citavoj EU. Kao sto u prilogu kazu glavna odlika terorizma je da se on ne moze predvidjeti, ovo ima samo psiholoski uticaj.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2011, 17:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
putujem u Sloveniju za 2 sedmice, trebam li znati nesto posebno u vezi bilo cega?

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2011, 18:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Apr 2008, 14:18
Kad na auto putu u Sloveniji primjetiš auto koje ti se "lijepi" iza, koji ti blica da se skloniš, koji se naglo ubacuje u kolonu, a pri tom ima SLO tablice, znaj da je u pitanju neki naš "rodjo" i da su mu opančići na retrovizoru i Ceca Live Ušće u "Sanžeru" :))))))))

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2011, 21:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Pitanje s moje strane. Situacija je sledeca. Drugar i riba su mu krenuli za Maltu. Kupili karte (jedan pravac), let iz Peste. Uredno su cekirali karte, prosli carinsku kontrolu i sve do ulaska u avion. I tu sledeca prica. Jedna od onih riba sto vrse tu zadnju kontrolu, im nije dozvolila da udju jer nisu imali povratnu kartu kod sebe. Rekla im je nesto na foru, mogu da doplate 550€ pa da udju u avion (karte su kostale 250€). Posto ovi 550€ nisu imali kod sebe naravno, nista od leta. Pritome im je ta ljankase oduzela karte i pocepala iste i bacila a novac naravno nisu dobili nazad.

Pa me sad interesuje koliko je moguce da im se ne odobri ukrcavanje na avion ako nemaju povratnu kartu? Za ovo cepanje i bacanje karte znam da je neuredno, jer je to u principu unistavanje tudje imovine u vrednosti od 250€.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2011, 22:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2009, 16:30
Pa kako su se mislili vratiti ako nisu imali para? I zasto nisu kupili povratnu kartu?
Nisu trebali dozvoliti da im cijepaju karte. Jedini dokaz. :)
Ne znam, situacija mi izgleda da su zemljaci drsko izvarani. Ako nisu mogli izganjati pravdu na licu mjesta, ne vjerujem da sada mogu nesto uraditi. Mozda su se trebali informisati prije putovanja u Maltu, da li mogu putovati sa kartom u jednom smjeru.

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2011, 00:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Silvio Dante je napisao:
Pitanje s moje strane. Situacija je sledeca. Drugar i riba su mu krenuli za Maltu. Kupili karte (jedan pravac), let iz Peste. Uredno su cekirali karte, prosli carinsku kontrolu i sve do ulaska u avion. I tu sledeca prica. Jedna od onih riba sto vrse tu zadnju kontrolu, im nije dozvolila da udju jer nisu imali povratnu kartu kod sebe. Rekla im je nesto na foru, mogu da doplate 550€ pa da udju u avion (karte su kostale 250€). Posto ovi 550€ nisu imali kod sebe naravno, nista od leta. Pritome im je ta ljankase oduzela karte i pocepala iste i bacila a novac naravno nisu dobili nazad.

Pa me sad interesuje koliko je moguce da im se ne odobri ukrcavanje na avion ako nemaju povratnu kartu? Za ovo cepanje i bacanje karte znam da je neuredno, jer je to u principu unistavanje tudje imovine u vrednosti od 250€.

Ošte je poznato da je carinik bog otac. I tu nema prostora za priču, apsolutno nikakvu.
To što se više ne traže vize za putovanje u države EU, ne znači da će svakom to biti i omogućeno. Stvar je jednostavno u tome da su tvoji prijatelji mogli da zatraže azil na Malti (nema veze to što oni nisu imali namjeru). Jednostavno, mogli su i u tom slučaju bi ih Maltežani vratili po hitnom postupku Mađarima (prva zemlja u EU u koju su ušli, koja ima obavezu da raspravlja azilante) a Mađari bi morali da ih "ugoste" par mjeseci, dok ne prođe procedura odbijanja (ili dobijanja) azila, prema tome koliko postoje opravdane osnove za tako nešto.
Mađarica je u ovom slučaju procijenila da postoji rizik da bi njena država mogla da pretrpi štetu/nepotreban trošak; ili ih je doživjela kao rizik po bezbjednost aviona i putnika; ili je jednostavno imala loš dan, PMS ili nešto slično pa su se kola slomila na nekom. Stoga je seljački, ali sa podrškom zakona postupila (nije mi doista jasno koju funkciju ona ima na aerodromu, ali me ne bi čudilo da na "zadnja vrata" stavljaju nekog bezbjednjaka sa neograničenim ovlaštenjima). Tvoji prijatelji bi mogli, eventualno, da pokrenu upravni ili civilni postupak protiv aerodroma, ali bi troškovi bili mnogo veći nego što bi bio dobitak, čak i u slučaju da dobiju parnicu.
Savjet: neka zaborave te pare, ali nek ne zaborave da kupe povratne karte slijedeći put.

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2011, 02:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Čekaj malo, zar osobe X i Y ne mogu da produže sa Malte do Barselone ili neke druge destinacije?

Moraju li se imati za sve destinacije povratne karte?

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2011, 06:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Stuardese ni ne gledaju karte posteno a nezamislivo mi je da ih je ona pocjepala i nije im dozvolila da udju. Ako su prosli carinsku kontrolu, onda su prosli. Ne moze im stuardesa tek tako pocjepati kartu. A i da se desi tako nesto - dize se dzezdza i uzbuna i ne ostavlja se slucaj tek tako. Postoji elektronski zapis o rezervaciji i kupovini karte i to je validan dokaz.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2011, 09:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
U toj prici fali nesto, ne moze stjuardesa pocijepati kartu. Ako je to i uradila, onda nesto nije u redu s njom i ne vjerujem da bi ostala na poslu nakon takvog ponasanja.

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2011, 11:44 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Zadnja "kontrola" je stjuardesa, kao sto je vec receno i ona gleda kartu za ukrcavanje cisto da bi usmjerila ka sjedistu. Nema ona veze ni sa azilom ni sa maltom. Ako ih je neko trebao vracati to su onda vlasti na malti, tacnije, oni ih mogu vratiti prvim sledecim letom.

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2011, 11:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Pade mi sad na pamet, koji se jezik govori na malti, koji je službeni? :-?

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2011, 12:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
old fashion men je napisao:
Pade mi sad na pamet, koji se jezik govori na malti, koji je službeni? :-?

Službeni su i malteški i engleski jezik...
Kako zvuči malteški nemam pojma, kontam nešto kao arapski ali sa mnogo italijanskih i engleskih tuđica :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2011, 12:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
putujem u Sloveniju za 2 sedmice, trebam li znati nesto posebno u vezi bilo cega?

ne znam cime i kako putujes...

-u svakom slucaju bi trebalo da znas sta je vinjeta i da se ne igras s tim (iz prve ruke: jedan kombi vozac je izbjegao da plati pri ulasku pa je pri izlasku iz SLO platio 5x toliko)
-nema pusenja NIGDJE u zatvorenom prostoru, dakle-daleko su rigorozniji od Austrije, Njemacke...kazne su ogromne
-postuj saobracajne propise, nece imati "milosti"
-cijene hotelskog smjestaja su vise nego u okolnim EU-zemljama

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2011, 13:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
Stuardese ni ne gledaju karte posteno a nezamislivo mi je da ih je ona pocjepala i nije im dozvolila da udju. Ako su prosli carinsku kontrolu, onda su prosli. Ne moze im stuardesa tek tako pocjepati kartu. A i da se desi tako nesto - dize se dzezdza i uzbuna i ne ostavlja se slucaj tek tako. Postoji elektronski zapis o rezervaciji i kupovini karte i to je validan dokaz.

Па сад ни мени то није јасно баш али су они буквално враћени са улаза у авион. :-?

Друго, они ће да пишу жалбу авио-компанији али мени сад није јасна једна ствар. Они су карте чекирали и прошли царинску контролу, што у принципу значи да су они "били у авиону", јер је та задња контрола само провера имена у пасошу и на карти.

Постоји ли нека шанса да се докаже да нису?

Свакако да се могла дићи фрка око тога и грешка је што нису али јбг људи нису путовали, немају искуства.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 12:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Nece ovo na dobro izaci
http://www.index.hr/vijesti/clanak/kraj-schengena-ministri-unutarnjih-poslova-eua-slozili-se-oko-vracanja-drzavnih-granica/551533.aspx

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 12:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
чуј француска се осјећа угрожено.
о матеро!

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 13:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
laoce je napisao:

Taman kad smo docekali sengen nakon vise decenija sad ga ukidaju :lol:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 13:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Mah, ne vjerujem da ce ga ukinuti ali ce biti granice izmedju drzava opet.. Tj, vjerovatno cemo i dalje moci ici u sve drzave sa BiH pasosom u koje smo mogli do sad, ali ce biti kontrola pri ulasku u svaku drzavu.

Vrh

PostPoslato: 13 Maj 2011, 17:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

zerocool je napisao:
Mah, ne vjerujem da ce ga ukinuti ali ce biti granice izmedju drzava opet.. Tj, vjerovatno cemo i dalje moci ici u sve drzave sa BiH pasosom u koje smo mogli do sad, ali ce biti kontrola pri ulasku u svaku drzavu.

За сада је прича таква да би могле да се уведу царинске контроле, али не и контроле пасоша. Наравно, није искључено да дођу опет и оне.

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2011, 22:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Joj jesu dosadni. Nek sebe ukinu malo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]