Prvo,ovo nije pobjeda nego veliki trijumf i povratak SDS.Uostalom,ovo za mene i nije nikakvo iznenađenje,već prije 4 dana sam napisao ovdje da pada Gradiška i još dosta velikih SNSD utvrda. Takođe sam napisao da se u Banjaluci nema šta tražiti zbog armije od par hiljada gledača kroz prozor,u raznim vladinim institucijama i agencijama,kao i članovima njihovih porodica.Sds je imao vlast u 17 opština dosad,a sad blizu 40. U Banjaluci je bio šesta stranka,sad je druga.
Drugo,od koalicije SDS i SNSD u Banjaluci nema ništa,čudi me otkud ovoliko postova koji predviđaju takav rasplet. To bi bilo pogubno za SDS. I naravno,velika prevara birača,jer neko je lijepo primjetio da se više za SDS glasalo iz revolta prema režimu,nego što su ljudi fascinirani našim kadrovima. Jednostavno,ljudi ne mogu više da gledaju avione,kule i gradove,naš čovjek je takav,nije mu krivo na malo,već na nepravo. Ne može ni SDS napraviti neko čudo,kriza je,para nema,zadužili su nas,upropastili,ali biće dovoljno ako se osjeti bar malo pravednija raspodjela sredstava,biće to veliki pomak.Ljudi će to cijeniti.
Ako bi se pojedinci u banjalučkom SDS i ponijeli tako kretenski i ušli u tu koaliciju,ne sumnjam da bi Predsjednik stranke istog dana raspustio Gradski odbor.,jer se ne isplati rizikovati ugled stranke zbog vlasti u jednoj opštini. Nažalost,slične stvari su se već dešavale,i nijedan od 7 odbornika SDS koji su ušli u Skupštinu Grada 2008,više nije u stranci
Vidim,proziva se Stevandić da je razbio opoziciju. Slažem se da bi mnogo bolje bilo da je bio jedan protivkandidat Gavranoviću,to je sad već činjenica. Ali isto tako je činjenica i da se Stevandić prvi kandidovao,tako da je veliko pitanje je li on razbio opoziciju,ili naš bivši član Dragan čavić,koji se kandidovao dosta kasnije.
Što se SDS tiče,i pored ovog fantastičnog rezultata,još uvijek se ne mogu oteti utisku da je program stranke,a pogotovo ideja,daleko iznad kadrovskih rješenja. Ima kadrova,ali volio bih da je tu više ljudi profila npr,Jovana Raškovića,Nikole Koljevića,Alekse Buhe i još mnogih....Ali,bitno je da je stranka i ideja preživjela,da joj se mahom okreću mlađi ljudi,a kadrovi će se već isprofilisati. Stranka se digla iz pepela,nakon što su visoki predstavnici napravili totalni masakr u njoj,zabranjujući stotinama ljudi bavljenje politikom,i na taj način direktno pomažući stranku na vlasti,i to kršeći sve norme civilizovanog svijeta,oduzimajući ljudima lične i putne isprave,pravo da biraš i budeš biran,blokirajući žiro račune,ostavljajući ljde bez posla i egzistencije.