munja.alex je napisao:
Pa čujte , struko, nisam ni ja mislio na koridu, već na snagu i hrabrost, pa ste mogli staviti još neku drugu živorinju pored bika , da simbolizuje snagu, hrabrost i junaštvo krajišnika u ustanku mrkonjića prije 150 godina, ili stradanju Kozare i Jasenovca, ili naših dobrovoljaca dosad koji su pomagali Srbiji. Mpgao je da čučne i neki lav, jel to po heraldici? A mogao je i neki zlatan krug za taj sir famozni ko da svi vi imate alergiju na laktozu bemliga, ali onaj isječeni da mu nedostaje kriška od jedno 90 stepeni, pa takva 4 na svakom ćošku , malo podsjeća na ono što je šupke sarajevske iritiralo na starom grbu ratno-poratnom.
имали смо ми и такав приједлог грба, који је требало да изрази слободарску традицију Бање Луке и њену ратничку прошлост (како ти рече- ''снагу, храброст и јунаштво Крајишника''). међутим, одбачен је.

блазон: на црвеном сребрни стуб између два златна усправна мача окренута врховима на доле.
шта значе црвено поље и сребрни стуб, већ сам тумачио.
фигура мача, који је у хералдици симбол племенитости, војничке части и врлине, у овом приједлогу означава слободу, правду и побједу. два мача указују на двије епохе у историји града – средњовјековну и савремену, док златна тинктура указује на ''слободу златну'' (основну и највишу вриједност, ратнички поклич и животно начело народа Крајине). положај фигуре (врхом на доле) изражава наду у мир. мач је као хералдички мотив преузет са грба Стјепанића (налази се у у челенци војводе Хрвоја Вукчића), који су у средњем вијеку били кнезови Доњих Краја (данашње Крајине). ево, овдје се то лијепо види: