laoce je napisao:
Silvio Dante je napisao:
laoce je napisao:
Sta ti to znaci prilicno redovno? Ja nikad nisam bio kontrolisan niti poznajem ikoga ko je ikada bio kontrolisan. Nemoj dzaba ljude plasiti.
Имаш редовне контроле полиције у цивилу на улици и у возу рецимо. Посебно у возу можеш врло лако да налетиш на њих. Ти живиш у Бечу и оргоман је град па ти је самим тим мања могућност да баш на тебе налете али контроле су редовне немој да се завараваш.
Pridje ti policajac na ulici i iz cista mira ti zatrazi dokumente?
U kojoj to normalnoj drzavi policija ide po gradu i legitimise ljude? Kod nas da nije bilo rata, ne bi me nikad niko legitimisao, a i u ratu se desilo samo jednom. Ti izgleda trazis frku i izazivas samo da bi mogao dokazati da je to tako.
Jednom sam bio svjedok oruzane pljacke, policija je dosla u roku od odmah, sa dva kombija, pancirkama i puskama uperenih prema meni. Bilo je i ono "ruke gore", ja sam odgovorio sa svojim auslenderskim Njemackim da ja nisam lopov, naisao je opljackani radnik , rekao da ga nisam ja opljackao i to je bilo to. Ni tad mi nisu trazili dokumente.
Ako se normalno ponasas, sanse da te neko zaustavi na ulici i legitimise su ravne osvajanje jack pota. Cak i da te zaustave dok vozis auto, ako nisi napravio prekrsaj je skoro pa nemoguce.
Шеташ улицом, приђе ти човек, покаже исправе и каже лепо документе. Ти даш и ако си уредан идеш даље. Крај приче. Што се тиче заустављања колима, пракса њихове полиције је да не зауставља аута изузев редовних котрола које се спроводе 1-3 пут месечно, најчешће у дане викенда и прилично су опсежне и добре.
То се све ради ради контроле азиланата, странаца и сл.
Citiraj:
Ti izgleda trazis frku i izazivas samo da bi mogao dokazati da je to tako.
Ову небулозу нећу да коментаришем.