banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Avg 2025, 11:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10394 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 520  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Mar 2014, 13:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Slika

Ne mora značiti da je destabilizacija tržišta pritisak Zapada, nego da bude prilika za zaradu. Svaka kriza je idealna prilika za to. Ako su strani investitori umješani, vjerujem da će institucije reagovati. Ako su domaći, onda možda malo i popuste...

E sada, koliko to ima ili nema veze sa Ukrajinom. Ali ako na svi stranama svijeta pišu o rasprodaji akcija i obaranju cijena nakon poziva Putina za upotrebu vojske. I što je za tu odluku izabran kraj sedmice kada se berze zatvaraju, da udar bude što manji... I da turbulencije na berzi ne utiču na kurs. Zašto Putin, i pored savjeta ekonomista da država novac posuđuje domaćoj privredi, i dalje se drži ulaganja u evro, dolarske obveznice... A onda domaća privreda uzima od stranih banaka kredite po višim kamatama od prinosa obveznica...

Ili možda to nema veze sa ovim što se desilo. I možemo gledati na to kao da ništa nije planirano i da su u pitanju samo reakcije na trenutna dešavanja...

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2014, 13:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Male šanse za ukrajinsku vojsku u slučaju sukoba
http://www.politika.rs/vesti/najnovije- ... ba.lt.html

Može li Zapad da »naplati« Putinu?

Spoiler:
VAŠINGTON, LONDON - Uprkos upozorenjima Bijele kuće da će Rusija "platiti cijenu" vojne intervencije u Ukrajini, zapadni analitičari ocjenjuju da su mogućnosti američkog predsjednika Baraka Obame i njegovih evropskih saveznika da "naplate" Vladimiru Putinu "ograničene".
"Njujork tajms" upozorava da "neće biti tako lako" naterati Rusiju da "plati" za ulazak na Krim. "Novija istorija pokazala je da je Rusija, kada su 'na stolu' njeni interesi, voljna da plati cijenu", primjećuje list.
I prije nego što je ruska vojska zvanično ušla na Krim, Obama je sa saradnicima razmatrao kako da odgovori, pa je predloženo otkazivanje predsjedničkog putovanja na samit u Rusiji u junu, "odlaganje u fioku" mogućeg trgovinskog sporazuma, izbacivanje Moskve iz G8, prebacivanje američkih ratnih brodova u region:
"Na meniju su bile iste akcije koje su ponuđene i predsjedniku Džordžu Bušu 2008. godine, kad je Rusija ušla u rat sa Gruzijom... a pokazalo se da su 'kratkog daha' i marginalnog efekta."
Međutim, zapaža njujorški dnevnik, Putin je već pokazao da ga cijena međunarodnog ugleda Moskve neće zaustaviti: "Pošto je upravo bio domaćin Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, mora da je shvatio da je 'bacio' sedam godina i 50 milijardi dolara u nastojanju da ispegla imidž Rusije. Očigledno je izračunao da nikakva diplomatska šteta nije teža od onoga što vidi kao ruski istorijski interes u Ukrajini, kojom je Moskva vladala do raspada Sovjetskog Saveza 1991."
Putin će sada, po provjerenom receptu, kao u Abhaziji i Južnoj Osetiji, od Krima napraviti de fakto enklavu lojalnu Moskvu, a "Njujork tajms" ističe da, s druge strane, "Bijela kuća brine da bi kriza mogla da eskalira i da će možda cijela istočna Ukrajina, u kojoj se govori ruski, pokušati da se otcjepi".
Primjećujući da je "teško vršiti pritisak na Rusiju", list podsjeća da Moskva ne mora da brine o Savjetu bezbednosti UN, u kojem ima pravo veta. "Kao glavni izvor prirodnog gasa za veći dio Evrope, Moskva ima adut kartu u odnosu na mnoge američke saveznike."
"Šta možemo da učinimo? Govorićemo o sankcijama. Govorićemo o 'crvenim linijama'. U suštini, izluđivaćemo sami sebe. A on će sve posmatrati sa strane. On zna da niko drugi ne želi rat", kaže Fiona Hil iz Brukings instituta, koja je bila jedan od vodećih obavještajnih zvaničnika SAD u Rusiji u vrijeme ulaska ruskih trupa u Gruziju.
Džejms Džefri bio je pomoćnik savjetnika za nacionalnu bezbjednost i avgusta 2008. prvi je obavjestio Džordža Buša da ruske trupe ulaze u Gruziju, a danas se sjeća kako serija diplomatskih odgovora SAD tada nije zaustavila Putina. Džefri smatra da bi Bijela kuća sada trebalo da predloži da NATO rasporedi snage na poljsko-ukrajinsku granicu, da bi "povukao liniju".
"U ovom trenutku, ništa ne možemo da učinimo da spasimo Ukrajinu. Sve što možemo da učinimo jeste da spasimo Alijansu", smatra Džefri.
Hil kaže da ruski lider sada jednostavno može da čeka jer, kaže, "vrijeme je na Putinovoj strani".
Agencija AP podsjeća da Ukrajina nije članica NATO, pa SAD i Evropa "nemaju obavezu" da je štite, a "šira međunarodna akcija kroz UN nemoguća je, jer Rusija kao stalna članica Savjeta bezbjednosti ima pravo veta".
"Bilo je teških riječi iz SAD i drugih NATO zemalja. Ali, to su prazne prijetnje. Zaista ne može mnogo da se učini da bi se uticalo na ovu situaciju", smatra ruski vojni analitičar iz Londona Kjer Gils.
"Putinovi potezi sigurno će produbiti tenzije u već problematičnim odnosima sa Obamom, koji se borio da pronađe formulu da navede ruskog lidera da promijeni svoju računicu po bezbroj pitanja", ocjenjuje AP.
Kako ocjenjuje američka agencija, napori Sjedinjenih Država da "kazne" Rusiju zbog Ukrajine "komplikuje i potreba Bijele kuće da sarađuje sa Rusijom na zaustavljanju građanskog rata u Siriji, pregovora o iranskom nuklearnom programu i prebacivanja američke vojske i opreme iz Avganistana, ruskim trasama za snabdjevanje".
"Suočavamo se sa teškim izborom da kaznimo Rusiju, praktično kažnjavajući sami sebe", kaže za AP analitičar iz Vašingtona Endrju Kačins.
Kako primjećuje, čini se da Bijela kuća ne razmatra ozbiljno vojno uključivanje SAD u Ukrajini.
Pažljivo birajući riječi u petak, Obama je izbjegao da kaže da bi destabilizacija Ukrajine predstavljala prijetnju bezbjednosti SAD. Umjesto toga, Obama je samo rekao da destabilizacija "nije u interesu Ukrajine, Rusije, niti Evrope".
AP ukazuje da ni Evropa nema puno prijedloga "kako zaustaviti ili kazniti Putina". EU se bavi sopstvenim unutrašnjim problemima i izgleda da nije spremna da u potpunosti prigrli Ukrajinu, niti da rizikuje ekonomske posljedice sukoba sa Rusijom, koja je jedan od najvećih trgovinskih partnera EU, zaključuje američka agencija.

http://www.nezavisne.com/novosti/svijet ... 33536.html
Obama "pazljivo" bira rijeci :D ala lijepo zvuci :D

Одзив на украјинску војну мобилизацију 1,5 одсто
http://www.nspm.rs/hronika/odziv-na-ukr ... odsto.html

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2014, 13:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
cooltura je napisao:
Sve je ovo farsa! Čitam kako neki kažu da počinje treći svijetski rat, a to uopšte nije istina. Naime, ovo je jedna obična sprdnja u režiji berzanskih mešetara kako bi se ostvario extra profit. Nema tu ni "R" od rata. Po svim principima ratovanja on je trebao početi danom prelaska ruske armije preko ukrajinske teritorije, a to se nije dogodilo iz razloga što režija pomoću elemenata masovne histerije drži na gotovs čitavu zapadnu civilizaciju. Time obezbjeđuje fokus javnosti i udaljavanje od pravih problema koji jedu društvo iznutra. Kolone beskućnika hodaju ulicama gradova poput Detroita u USA, nezadovoljna omladina maršira ulicama francuskih gradova i šta još nije na pomolu. Vjerujte, rat je tako daleko da je gotovo satirično pričati o njemu.

Хајде да се и ја једном сложим с тобом. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2014, 14:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Meni je ovaj Keri najjaci lik u celoj ovoj prici, koliko gluposti prosipa po tviteru pa to nema nigde... Jbt kako ga nije sramota da on bude moralna vertikala i glas razuma... Sto je najgore i narod ga podjebava, pa sve nesto kontam da to nije njegov pravi profil, ali nazalost jeste :lol:

Лик је ладно изјавио да се "не напада друга земља под лажним изговором" - и остао жив. Једини коментар који било ко нормалан може да да на то је - 'ајдее? :lol:

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2014, 14:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika

Ako, ili kada, kod nas bude sr@nja, pozivam da Rusija pošalje jedinice kao na narednoj slici da smire situaciju
Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2014, 14:17 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Citiraj:
Tko su nove vlasti u Kijevu koje su kontrolu nad glavnim gradom preuzele silom nakon neispoštivanja dogovora koji je od strane EU pregovarača sklopljen i potpisan 21. veljače? Njihova legitimnost je, u najmanju ruku, upitna, većina stanovnika na istoku zemlje ih ne priznaje, a što misle ljudi na zapadu također ne znamo jer ono što se desilo proteklih 10-ak dana u Kijevu nema nikakve veze s demokracijom

http://www.advance.hr/vijesti/j-bes-eu- ... ek-klicko/

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2014, 14:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Пала зграда владе у Доњецку. :) http://rt.com/news/ukraine-donetsk-prot ... storm-575/

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2014, 16:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nedavno je EU tražila reviziju ugovora sa Gaspromom vezanih za Južni tok... Prije toga neka priča oko monopola Gasproma... Itd... A danas zanimljiva izjava. Ne vade Rusi :lol:

Citiraj:
14:15 - GASPROM NE ISKLjUČUJE POREMEĆAJE U ISPORUCI GASA

Ruski gasni div Gasprom objavio je danas da ne isključuje mogućnost poremećaja u isporukama gasa Evropi zbog političke situacije u Ukrajini, ali i da nastavlja s ulaganjima u izvozno orijentisane poslove, kao što je Južni tok, izvestili su ruski mediji.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2014, 16:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Vučić duradi nešto,hoćemo svoj dio,nećete da nas prevarite 8)

https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0 ... 1%81%D1%82)

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2014, 16:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
70% prihoda Rusije su nafta i gas. Hvala Bogu da neće odustati od projekta :wink:

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2014, 16:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Hertzog je napisao:
Meni je ovaj Keri najjaci lik u celoj ovoj prici, koliko gluposti prosipa po tviteru pa to nema nigde... Jbt kako ga nije sramota da on bude moralna vertikala i glas razuma... Sto je najgore i narod ga podjebava, pa sve nesto kontam da to nije njegov pravi profil, ali nazalost jeste :lol:

Najjača mi replika nekog Rusa sa "ЛОЛ" na njegov tvit "This is not the way modern nations resolve problems. There is still a right set of options. Not invasion.".

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2014, 16:31 
I ja se divim ovom keriju, zar je moguce da je lik toliki idiot... :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2014, 16:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Kakve sam ja juče pacijente imao u prepucavanju na FB :o al bilo je i dobrih bisera u vidu odvala i fotki :lol: Najjači mi je neki lik iz Čemerike poslije mali milion postova i tovarenja: Ti mora da si Srbin! Ne, reko ja sam Kinez :P još povrh svega pitanje jer vi još napadate Jenkije kod vas u BL??? :roll: :confused2:

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2014, 16:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YWkyW_Im48I[/youtube]

Pet najviših vojnih zapovjednika prešlo na stranu Krima - SAD želi sankcije, Europa nije spremna, NATO: "Ukrajina nije članica bloka pa stoga nismo obvezni vojno joj pomagati"

Spoiler:
Gubitak Krima za Kijev postaje stvarnost - prema zadnjim informacijama veći broj visokih vojnih i sigurnosnih dužnosnika na Krimu odbilo je slijediti naredbe vlasti u Kijevu te su jučer prisegli na odanost vlastima Autonomne Republike Krim.

Među njima su i šef snaga sigurnosti Krima, Petar Zima, šef unutarnjih poslova, Sergej Abisov, šef službi za izvanredne situacije, Sergej Šakov, kao i šef graničnih službi, Viktor Melničenko - svi su prisegli na odanost narodu Krima za vrijeme sinoćnje ceremonije.

Nešto ranije isto je učinio i novopostavljeni zapovjednik mornarice na Krimu, admiral Denis Berezovski - kojeg su nakon prebjega u Kijevu osudili za veleizdaju.

Ceremonija je sinoć održana u komori Vijeća Ministara u prisutnosti dužnosnika regionalne vlade i gradonačelnika regionalnih gradova. Svi spomenuti su prisegli da će "striktno poštivati Ustav Autonomne Republike Krim i promovirati očuvanje međuetničkog mira" na poluotoku.

"Vjerujem kako će ovaj dan biti zabilježen u povijesti Krima - pokazati ćemo kako smo mi na Krimu sposobni štititi sami sebe i osigurati slobodu i sigurnost našim stanovnicima", istaknuo je premijer Krima, Sergej Aksinov.

Aksinov je također istaknuo kako su do sada 90% svih snaga sigurnosti na Krimu prešli na njihovu stranu te kako će se taj proces kompletirati do jutros. Naglasio je i kako će se uskoro uspostaviti Ministarstvo obrane Krima.

U intervjuu za rusku državnu novinsku agenciju Rossiyskaya Gazeta, Aksinov je naglasio kako će do svibnja ove godine Krim biti stabilna država. "Nikada nećemo vidjeti Maidan s njihovim crnim dimom i zapaljenim gumama ovdje. Ja osobno obećavam kako će Krim do svibnja biti miran, tih, prijateljski. Narodi svih nacionalnosti će ovdje sretno živjeti", rekao je.

Nema sumnje kako je najavljena ruska vojna intervencija itekako pridonijela stabilnosti na Krimu, kao i aktualnim prebjezima visokih vojnih dužnosnika. Pritom valja istaknuti kako intervencija nije ni počela već se još uvijek nalazi samo kao opcija na stolu koju je odobrio parlament u Moskvi.
Rusija je pojačala svoju vojnu prisutnost na Krimu, no ističu kako i dalje djeluju isključivo u okvirima postojećih ugovora. Ukoliko nove vlasti u Kijevu ne pokušaju silom preuzeti kontrolu nad dijelovima zemlje koji im se odbijaju pokoriti - a pritom govorimo o prostoru širem od Krima - možda Rusija neće ni imati potrebu za većim angažmanom.

Reakcije Zapada
Zbog razvoja događaja u američkoj Vladi se osjeća znatna panika - državni tajnik John Kerry traži da se Rusiji nametnu razne ekonomske sankcije, no, izgleda kako Europa nije ni približno spremna ispuniti takve zahtjeve. Kerry je također predložio da se Rusiju izbaci iz G8 grupacije, na što je već reagirala Njemačka sugerirajući kako to ne bi bio pametan potez.

EU želi posredovati između dvije strane, kao što su i započeli 21. veljače nakon što je njihov pregovor neslavno propao. Washington nervozno prijeti Rusiji "međunarodnom zajednicom", no koliko ta "međunarodna zajednica" želi slušati ideje SAD-a kada je riječ o Ukrajini, to će se tek vidjeti. Ako su na repertoaru samo riječi, EU je spremna Rusiju prozvati za kršenje međunarodnog zakona, no SAD teško može očekivati nešto više od riječi.

Čak ni kada je trebalo angažirati "međunarodnu zajednicu" za napad na Siriju, potpora je izostala - i njihov najvjerniji saveznik, Britanija, odlučila je ostati po strani. Sada je situacija daleko ozbiljnija, ova eskalacija je na tlu Europe i EU članice biti će još i opreznije.

Ni NATO nije spreman za konkretne korake - generalni tajnik NATO pakta, Anders Fogh Rasmussen, konstatirao je kako ruski potezi u Ukrajini prijeti sigurnosti Europe, no također je istaknuo kako NATO "nije obvezan vojno pomagati Ukrajini, pošto Ukrajina nije članica NATO bloka".

Između redaka poprilično se osjeća šok koji je prostrujao Europom nakon što je Putin zatražio odobrenje za uporabu vojske u Ukrajini. Svega nekoliko sati nakon vodeći europski mediji su počeli, po prvi puta, otvoreno pisati o "problemu" neo-nacističkih skupina koje dominiraju Kijevom. Svega par sati ranije to su bili hrabri domoljubi koji štite narod od policijske tiranije.

EU želi mirno rješenje i nastavak važne ekonomske suradnje s Rusijom. Moskva pak želi istu stvar, definitivno nemaju ambicije zauzimati zapadnu Ukrajinu. Mnogi ili kronično ne poznaju rusku politiku ili su u službi isključivo - ne može se sada čak reći ni "Zapadne", već primarno američke - propagande. Tako smo tijekom jučerašnjeg dana mogli čitati "prognoze" koje tvrde kako Moskva želi kontrolirati cijelu Ukrajinu, dok su oni uvijek spremni na potpaljivanje emocija odmah počeli stanje u Ukrajini uspoređivati s raspadom Jugoslavije.

Takve analize namjerno ignoriraju činjenice - Rusija je bila spremna prihvatiti tranzicijsku vladu u Kijevu, svjesna da će nove vlasti kao prvi potez krenuti u potpisivanje EU trgovinskog pakta. Rusija zbog tog pakta nikada nije prijetila vojskom i oni koji tvrde kako Moskva sada želi "cijelu Ukrajinu" su posve naivni ili dobro znaju neistinitost vlastitih tvrdnji.

Ako danas EU javno pozove vlasti u Kijevu da moraju poštivati odluke naroda na istoku zemlje te da ne smiju uvoditi diskriminirajuće zakone, i ako taj pritisak bude dovoljan da Kijev prestane s provokacijama, ukrajinska kriza, bar ona koja prijeti općim ratom, može već danas biti završena. Dakako, ta činjenica nikako ne ide na ruku onima koji žele prikazati Rusiju kao agresora.

http://www.advance.hr/vijesti/pet-najvi ... -pomagati/

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2014, 16:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Slika

8)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2014, 16:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2014, 16:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

spijo je napisao:
Vučić duradi nešto,hoćemo svoj dio,nećete da nas prevarite 8)

https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0 ... 1%81%D1%82)

Малко ти је линк "у офсајду". :) https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B0_%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B0_%28%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%29

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2014, 16:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
Kakve sam ja juče pacijente imao u prepucavanju na FB :o al bilo je i dobrih bisera u vidu odvala i fotki :lol: Najjači mi je neki lik iz Čemerike poslije mali milion postova i tovarenja: Ti mora da si Srbin! Ne, reko ja sam Kinez :P još povrh svega pitanje jer vi još napadate Jenkije kod vas u BL??? :roll: :confused2:

Ја мало кофрчим по "Раша Тудеј" колико се стигне... :)

Ево једна непотврђена одатле (са коментара)

Breaking News Russia's Black Sea Fleet has given Ukrainian forces in Crimea until 5:00 local time (03:00 GMT) on Tuesday to surrender or face an all-out assault, according to Ukrainian defence ministry sources quoted by Interfax-Ukraine news agency. "If by 5am tomorrow morning they do not surrender a real assault will begin on units and sections of the Ukrainian armed forces all over Crimea," defence ministry officials are quoted as saying. So far there is no further confirmation of the ultimatum from other sources.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2014, 16:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Slika

"Ви једноставно нападaте другу земљу под лажним изговором да би обeзбедили своје интересе", рекао је амерички државни секретар Џон Кери током разговора за Енбиси. "То је акт агресије који је потпуно измишљен у смислу његовог изговора. То је понашање из 19. века у 21. веку."

Амерички државни секретар Џон Кери ће посетити Кијев у уторак да покаже "снажну подршку украјинском суверенитету, независности, територијалном интегритету, као и право украјинског народа да сам одреди своју будућност, без спољног мешања или провокација", саопштио је Стејт департмент у изјави

:Fade-color

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2014, 17:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Lik je budala nevidjena

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10394 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 520  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]