banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 18:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 63  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Mar 2011, 01:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Не знам како је у Италији али у Аустрији се контролише прилично редовно у возовима и на улици.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 01:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Silvio Dante je napisao:
Не знам како је у Италији али у Аустрији се контролише прилично редовно у возовима и на улици.

Sta ti to znaci prilicno redovno? Ja nikad nisam bio kontrolisan niti poznajem ikoga ko je ikada bio kontrolisan. Nemoj dzaba ljude plasiti.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 02:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 26 Dec 2010, 17:58
Mene su u obe švabije kontrolisali, a ne izgledam nešto nenormalno. U Dojčlandu su napravili priličnu frku, jer nismo imali pasoše kod sebe, pa dok nam ih nisu donijeli iz stana bilo je baš ružno. I inače imam loše iskustvo sa njima, kad čuju da govorimo na naš potpuno pokretene i ako im se obratim na engleskom prave se da pojma nemaju. Kako se to vi tamo po dijasporama ponašate, pa da tako misle o nama, a? :D

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 02:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Slika

Pa pogledajte ovu sliku, duge cijevi i zamislite da vas oni kontrolišu. Ja bih se usrao.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 07:22 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
aj fico ne zajebavaj ti bi se usrao i vako i nako samo bi se poslije izvlacio da je to zato sto si vidio tandzare :P

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 07:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2009, 16:30
PlavaMaca je napisao:
Mene su u obe švabije kontrolisali, a ne izgledam nešto nenormalno. U Dojčlandu su napravili priličnu frku, jer nismo imali pasoše kod sebe, pa dok nam ih nisu donijeli iz stana bilo je baš ružno. I inače imam loše iskustvo sa njima, kad čuju da govorimo na naš potpuno pokretene i ako im se obratim na engleskom prave se da pojma nemaju. Kako se to vi tamo po dijasporama ponašate, pa da tako misle o nama, a? :D

Ne znam odakle si dosao pa ne nosis osobne :) isprave sa sobom. Nisi imao pasos sa sobom?! Nisi u mahalu izasao pa da ne moras nositi pasos. Sta si mislio kada si bez dokumenata izasao u grad? Da ce ti povjerovati ko si? :lol: Kao, ja sam John Weismiller. haha
Cuj nece da pricaju engleski. Ja bih te zakljucao dok ne naucis njemacki. :lol:
Nisu te priveli zato sto imaju lijepo misljenje o nama. :)

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 11:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
filozof sa vrbasa je napisao:
Slika

Pa pogledajte ovu sliku, duge cijevi i zamislite da vas oni kontrolišu. Ja bih se usrao.

Nisi jedini. Prosle sedmice se vratih odatle i ni malo lijep osjecaj. Iako se oni samo "setkaju" bas je ruzan osjecaj. A na svakom koraku ih ima. Cak i na ulazu u Disneyland. Oko tebe Miki, Siljo, Paja Patak i namrgodjeni mitraljez :-?

Wolfsburg, ja nikada ne nosim pasos sa sobom. I vozacka je validan dokumenat.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 11:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

PlavaMaca je napisao:

Prisli ti na ulici i rekli: "Dobar dan, licne isprave, molim",ili?
Ja sam cuo da kontrolisu kad prave racije gdje bude frka, a bude nekad u nasim lokalima. S obzirom da takva mjesta ne posjecujem, nisam imao priliku da ih upoznam. Preko puta ima neki crnacki klub i tu su policajci redovan gost subotom, a mi redovno gledamo predstavu i slusamo urlike ( ne pretjerujem, stvarno tako zvuci). Ovdje policajca normalno mozes vidjeti samo u autu,rijetko da se setaju po gradu. Ponekad budu i na ulazu/izlazu iz podzemne, ali tu su uglavnom da pomognu kontrolorima, ako bi neko bez karte pokusao da bjezi.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 11:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ajkula je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:
Slika

Nisi jedini. Prosle sedmice se vratih odatle i ni malo lijep osjecaj. Iako se oni samo "setkaju" bas je ruzan osjecaj. A na svakom koraku ih ima. Cak i na ulazu u Disneyland. Oko tebe Miki, Siljo, Paja Patak i namrgodjeni mitraljez :-?

Wolfsburg, ja nikada ne nosim pasos sa sobom. I vozacka je validan dokumenat.

Mislio sam na turiste iz BiH kada se nadju u nekom EU gradu. Valjda je logicno kada te legitimisu u gradu, iz ko zna kojeg razloga, da moras imati pasos sa sobom da bi mogao dokazati svoj identitet. Vozacka dozvola ti moze pomoci ako zivis u EU.
Sto se tice ljudi sa dugim cijevima, mislim da hodaju samo po vecim evropskim gradovima. Da li je to uredu ili ne, ne znam. Ne hodaju bez razloga. Vjerovatno znaju nesto sto mi ne znamo. Mozda se neki cika opasao eksplozivom i zeli da digne "Ajfela" u vazduh. :)

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 12:04 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 05 Dec 2010, 15:17
zLo_krme je napisao:
jenny je napisao:
Pa dobro ja nikog ne tjeram ni na sta, svako svoje zna. Ja vam samo govorim ono sto svaki dan radim, a radim i sa najnormalnijim ljudima koji dodju u posjetu rodbini koja im je napravila garanziju da ce stanovati kod njih a neznaju da se trebaju i pored toga prijaviti, i isto tako ih izbacuju, a u Italiji kontrolisu i na ulici i u autobusu i svagdje. Sad ne kazem da jure za ljudima , ali kontrola ima. Ponavljam mozda te i ne zaustave i nista se ne desi ali svako sebi treba da odluci da li ce riskirati ili ne.

Gdje kontrolišu na ulici? Možda jedino u autobusu kartu kontrolišu hahahaha :lol: Kod nas se ljudi potuku i gađaju flašama, pa nikom ništa.
U kojem si gradu ako se smije znati? :wink:

Ti saluto dall'Emilia Romagna :D

Ja sam u Trstu i ovdje zaustavljaju i na ulici , i na parkingu kad vide nase tablice i po prodavnicama, ne treba se tuci i haos praviti da bi te zaustavili.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 12:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

I ja sam cuo da se takve stvari desavaju u Italiji. Talijani su cigani, inace. :)
Ima raznih prica. Znam momka koji je na crno prolazio kroz Italiju u pravcu Njemacke prije 3,4 godine. Od dokumenata je imao samo novu bh licnu. Legitimisali su ga Talijani u vozu i on jadnik dadne bh licnu, kao da je Berlusconijev sin. Njih dvojica, mislim policajaca, su umrli od sege. Pri odlasku su ga gadjali licnom u glavu i nastavili kroz voz smijuci se. :D Sretno je stigao na odrediste. :)

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 12:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Postoje kontrole u vozovima koji prelaze granice drzava i normalno je da u tom slucaju svako nosi pasos, jer iako je to sve EU, ipak se prelazi u drugu drzavu.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 13:43 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 05 Dec 2010, 15:17
wolfsburg_rapsodija je napisao:
I ja sam cuo da se takve stvari desavaju u Italiji. Talijani su cigani, inace. :)
Ima raznih prica. Znam momka koji je na crno prolazio kroz Italiju u pravcu Njemacke prije 3,4 godine. Od dokumenata je imao samo novu bh licnu. Legitimisali su ga Talijani u vozu i on jadnik dadne bh licnu, kao da je Berlusconijev sin. Njih dvojica, mislim policajaca, su umrli od sege. Pri odlasku su ga gadjali licnom u glavu i nastavili kroz voz smijuci se. :D Sretno je stigao na odrediste. :)

Necu da branim ta dva policajca, jer smrada ima svakud. Ali mi je cudno da su ga pustili da ide dalje ako je putovao na crno--------- I ako je prica istinita treba samo da zahvali Bogu sto je naletio na dva pandura glupa pa su ga pustili da ide dalje.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 14:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Šta vam je ljudi, ja sam u Italiji godinama i nisam nikad doživjela ništa slično.... :?
A lik koji je putovao na crno vozom mora da je malo lud... U vozu uvijek budu kontrole, ja kad idem do Zg npr. budu kontrole i u Sloveniji i u It... A i iz Beča kad sam išla, kontrolisali su u vozu.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 14:22 
Veteran
Veteran

PlavaMaca je napisao:

Ne znam odakle si dosao pa ne nosis osobne :) isprave sa sobom. Nisi imao pasos sa sobom?! Nisi u mahalu izasao pa da ne moras nositi pasos. Sta si mislio kada si bez dokumenata izasao u grad? Da ce ti povjerovati ko si? :lol: Kao, ja sam John Weismiller. haha
Cuj nece da pricaju engleski. Ja bih te zakljucao dok ne naucis njemacki. :lol:
Nisu te priveli zato sto imaju lijepo misljenje o nama. :)

Prvo, ja sam žensko, drugo odakle sam došaO kakve veze ima odakle sam došaO? Turist ima pravo da bude odakle hoće. Treća stvar, bili smo u autu koje je vozio njemački državljanin i onda je policajac popizdio kad je čuo da mi pozada ne pričamo njemački itd.
Četvrta stvar kakvo je John Weismiller ime? Neko sa krizom identiteta? I šta treba prvo da naučim jezik, pa tek onda da idem u turizam, a? Kako bi ti onda do Kine ili Španije? Vidi koliko imam upitnika, ko švapska policija :D

Evo jedna anegdotica iz Austrije. Svuda se mogu primijetiti znakovi na njemačkom i engleskom, eventualno još neki svjetski jezik, ali kad smo otišli na jezero odmah mi je upalo u oči da na našem piše NE BACAJ SMEĆE, NE HRANI PATKE i WC BESPLATAN i kad sam pitala ove naše zašto to rekli su kako naš narod nit zna njemački, a hrane patke svim i svačim, pa im onda kakica smrdi neviđeno (patka se oždere mesom i pretvori u džukelu:) a ako im wc nije besplatan oni obe radnje odmah obave u jezerce...pa ti sad vidi.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 14:41 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 18 Mar 2011, 14:38
nismo mi stoka, uopste

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 15:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pustili ga jer im je bila smijesna nova bh licna karta :) ili ko zna iz kojeg razloga. Jedva se prebacio do Italije i izgledao je totalno izmoreno.
Sazalili se karabinjeri. Naravno da je imao srece.

Plava maco, pasos mora da bude sa tobom kada budes hodala po EU kao turista.To ti je sigurno rekao i cika policajac. Ili si ti mislila da u autu sa njemckim drzavljaninom ne moras imati licne dokumente? :)

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 16:51 
Veteran
Veteran

Jeste, Maca je glupa pa ne zna da se dokumenta moraju nositi okolo ;) U (skoro) svakoj zemlji moraš da nosiš, i u svojoj matičnoj, lična dokumenta sa sobom, pa i kad ideš na kafu sa društvom ili na bazen. Činjenica je da gomila ljudi to ne radi. Nije poenta moje priče bila u tome da policija nije imala pravo da nas legitimiše, nego se radi o tome da oni to JESU uradili, a neko gore je pitao da li to rade i sl. Moja primjedba je bila što su oni to radili na jaako ružan način.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 22:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Pustili ga jer im je bila smijesna nova bh licna karta :) ili ko zna iz kojeg razloga. Jedva se prebacio do Italije i izgledao je totalno izmoreno.
Sazalili se karabinjeri. Naravno da je imao srece.

Plava maco, pasos mora da bude sa tobom kada budes hodala po EU kao turista.To ti je sigurno rekao i cika policajac. Ili si ti mislila da u autu sa njemckim drzavljaninom ne moras imati licne dokumente? :)

Draga rapsodijo, šta ako ti neko npr ukrade torbu? I unutra svi dokumenti. Zar nije bolje ostaviti dokumente u kući?
Meni se nikad nije desilo da mi traže dokumente kad pričam na našem. U stvari niko me na ulici ne pita ništa. Valjda je previše stranaca da bi se zamarali...

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 23:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ako mislis da je bolje ostaviti licne dokumente kod kuce nego ih nosti sa sobom, ja se necu protiviti tome. Samo ne znam kako ces dokazati ko si, odakle si, itd? Mozda je bolje uz licne dokumente ostaviti kod kuce novac, bankovne kartice i mobitel. Da ih neko ne ukrade.
Mislim da je veca sansa da ti provale kucu, nego da ti neko otme torbu iz ruke.
Nije ni nju legitimisalo na ulici, nego u autu.
Sto ljudi sto cudi.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 63  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]