wolfsburg_rapsodija je napisao:
PlavaMaca je napisao:
Mene su u obe švabije kontrolisali, a ne izgledam nešto nenormalno. U Dojčlandu su napravili priličnu frku, jer nismo imali pasoše kod sebe, pa dok nam ih nisu donijeli iz stana bilo je baš ružno. I inače imam loše iskustvo sa njima, kad čuju da govorimo na naš potpuno pokretene i ako im se obratim na engleskom prave se da pojma nemaju. Kako se to vi tamo po dijasporama ponašate, pa da tako misle o nama, a?

Ne znam odakle si dosao pa ne nosis osobne

isprave sa sobom. Nisi imao pasos sa sobom?! Nisi u mahalu izasao pa da ne moras nositi pasos. Sta si mislio kada si bez dokumenata izasao u grad? Da ce ti povjerovati ko si?

Kao, ja sam John Weismiller. haha
Cuj nece da pricaju engleski. Ja bih te zakljucao dok ne naucis njemacki.

Nisu te priveli zato sto imaju lijepo misljenje o nama.

Prvo, ja sam žensko, drugo odakle sam došaO kakve veze ima odakle sam došaO? Turist ima pravo da bude odakle hoće. Treća stvar, bili smo u autu koje je vozio njemački državljanin i onda je policajac popizdio kad je čuo da mi pozada ne pričamo njemački itd.
Četvrta stvar kakvo je John Weismiller ime? Neko sa krizom identiteta? I šta treba prvo da naučim jezik, pa tek onda da idem u turizam, a? Kako bi ti onda do Kine ili Španije? Vidi koliko imam upitnika, ko švapska policija

Evo jedna anegdotica iz Austrije. Svuda se mogu primijetiti znakovi na njemačkom i engleskom, eventualno još neki svjetski jezik, ali kad smo otišli na jezero odmah mi je upalo u oči da na našem piše NE BACAJ SMEĆE, NE HRANI PATKE i WC BESPLATAN i kad sam pitala ove naše zašto to rekli su kako naš narod nit zna njemački, a hrane patke svim i svačim, pa im onda kakica smrdi neviđeno (patka se oždere mesom i pretvori u džukelu:) a ako im wc nije besplatan oni obe radnje odmah obave u jezerce...pa ti sad vidi.