banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 07:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3732 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 187  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Sep 2014, 19:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
bice malo natezanja, i pitanja zasto hoces da se iskljucis .. ako je stara gradnja, onda naplacuju po radijatoru cini mi se

Poslednji put menjao 404_forbidden dana 19 Sep 2014, 19:11, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2014, 19:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
А јел има у уговору да се искључење наплаћује? :) Иначе ако нема рока до кад треба да се поднесе захтјев за искључење, како рекох могу само да га мрзе, може да поднесе захтјев у сред сезоне.

Шта, није технички оствариво? Па није то мој проблем... Него оног ко је писао уговор.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2014, 00:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
404_forbidden je napisao:
bice malo natezanja, i pitanja zasto hoces da se iskljucis .. ako je stara gradnja, onda naplacuju po radijatoru cini mi se

Mi smo se isključili prošle godine u junu/julu, i rečeno nam je kao da će oni doći i isključiti svaki radijator pojedinačno, i nakon što se to odradi, onda će za dan-dva opet doći neko iz toplane da napravi zapisnik. Lik je došao i naplatio 30KM po izlazu i nije izdao nikakav račun niti išta. Pitala sam za račun, da li će ga on izdati i da li trebamo prikazati taj račun ovima koji budu dolazili da pišu zapisnik (jer sam kontala da je to sve na nivou toplane), on je rekao da hoće i da ne brinem za to. Lik koji je došao da napravi zapisnik je pitao jesmo li isključili sve radijatore, ja potvrdila da jesmo i to je to. Nikakav račun nije tražio niti išta. Dakle, mogli smo sami isključiti radijatore, a ne plaćati tamo nekome 180KM. :-? Stvarno nije komplikovano, i neko ko se bar malo razumije u to, može to odraditi. Ne znam kako je sad i da li mora neko službeno lice iz toplane doći i to odraditi ili se može u sopstvenom angažmanu. Raspitajte se, jer smo mi bezveze dali 180KM, a mogao nam je neko od prijatelja to odraditi za 50KM. :angry4:

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2014, 00:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
А јел има у уговору да се искључење наплаћује? :) Иначе ако нема рока до кад треба да се поднесе захтјев за искључење, како рекох могу само да га мрзе, може да поднесе захтјев у сред сезоне.

Шта, није технички оствариво? Па није то мој проблем... Него оног ко је писао уговор.

Nama su na zgradi nalijepili obavijest dokad je zadnji rok za isključenje sa sistema. Možda ti možeš podnijeti zahtjev usred sezone, ali ti tada neće odobriti skidanje sa sistema, jer je već puštena voda u sistem, ili šta li već rade prije početka grejne sezone.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2014, 09:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ма ок је то, поента је у томе што кретени који су састављали уговор нису мислили о таквим "ситницама" тако да на суду можеш да их џебеш само тако. Али тако и треба кад не мисле својом главом, тј. мисле да је Тиле још жив а и комунизам/социјализам. :)

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2014, 13:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
Ne znam kako, sta pise u ugovoru (kojeg i nemamo sa Toplanom) ali njihova sezona za iskljucivanje traje od 15.4 do 31.8. Do tog datuma si prema njima i obavezan placati. To je ono sto sam spominjao na temi, iskljucio sam se odmah nakon zavrsetka sezone, ali ne planiram placati ovo izmeđeu.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2014, 14:10 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
Ove podstanice su genijalna stvar (osim ako ne budu nabavljali sječku po cijeni mazuta, što je kod nas vrlo moguće).

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2014, 14:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Misliš kao poboljšaće kvalitet grijanja tamo gdje su hladni radijatori? (Stračevica, dio centra, Paprikovac itd)

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2014, 14:46 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
Paprikovac i centar definitivno neće.

Više sam mislio da će smanjiti troškove. Manji gubici i dosta manja cijena energenta. A sigurno će i u određenoj mjeri poboljšati grijanje.

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2014, 20:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
Ма ок је то, поента је у томе што кретени који су састављали уговор нису мислили о таквим "ситницама" тако да на суду можеш да их џебеш само тако. Али тако и треба кад не мисле својом главом, тј. мисле да је Тиле још жив а и комунизам/социјализам. :)

Mislim da će malo ko sebi dozvoliti da se ganja po sudu sa njima (ili sa bilo kim). Koliko dokon moraš biti da izdvajaš vrijeme za odlaske na sud? Valjda tako i oni misle.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2014, 08:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Питај фердинанда. ;)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2014, 09:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

a da ne otvaram novu temu plaćate li lkomunalne naknade?

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2014, 09:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Plaćam ja uvijek. Sitna je, ništa posebno. A ipak je tuđi stan, pa da ljudima ne pravim eventualne probleme.

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2014, 11:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
sinip je napisao:
Питај фердинанда. ;)

Nisam se sa njima prepisivao nego sa mtelom. NIsam dokon vjeruj...u pitanju je bilo 1300km. Koliko bogat moras biti da ti 1300km nije bitno?

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2014, 11:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ма знам, ал принцип је исти. Мени неки дан стиже у сандуче да сам дужан па близу 2000 Топлани, као "опомена пред тужбу". Још да дочекам да ме туже па да им *ебем мајку неспособну... :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2014, 16:29 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 01 Feb 2011, 20:25
Kad počinju grijati ? Zimaaaa,snikeg vec pada...

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2014, 07:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2010, 13:09
Hajvani jutros ne griju, a vani 7, a ovi prosli dana kad je bilo toplije grijali.
Evo sad kao malo pocnje, placas im cijelu godinu po 100KM i zajebavaju!

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2014, 15:40 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Sep 2014, 08:11
Ja ugradio kalorimetar u julu. 630km=600km kalorimetar+ruke+30km neke takse za prelaz. Dobra stvar je sto na njemu pokazuje temperaturu vode na ulazi u na izlazu. Voda na ulazu je od 38 do 40 stepeni. U stanu bude 18-19 stepeni. Nova stolarija, 3 sprat.
Moglo bi to biti bolje puno. Doduse zima jos nije ni pocela. Vidjecemo sta ce biti oko svetog Jovana!

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2014, 15:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
pa u čemu budeš u stanu na 18 stepeni, ...u jakni?

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2014, 16:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
kalorimetar zakon, samo da ovi mamalazi bolje griju ... jbt. kad je blaga zima mjesečni račun dodje 20-ak KM, skroz se isplati.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3732 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 187  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]