banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 01:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 63  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Mar 2011, 18:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2011, 19:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
wolfsburg_rapsodija je napisao:
Pokazes voznu kartu da vec mjesec dana putujes bez pravca i cilja. Mozda ti plate tretman kod nekog psihijatra. :) Salim se. Ako putujes sa kamp kucicom moras se prijaviti tamo gdje odsjednes, na mjestima predvidjena za kamp kucicu, u kampovima. Ne vjerujem da mozes sa kamp kucicom spavati gdje pozelis. Osim ako ne iznajmis kombi za spavanje. E, onda furaj po EU i nigdje se ne prijavljuj. Ali ne vise od 3 mjeseca.
Posto se ti pravis pametan, pri tom si jos i snalazljiv, ja bih te odveo u stanicu da te detaljnije ispitam i pregledam. :)Gdje si bio, sta si radio, dokle, kako i tako to? :D Naravno, da sam cika milcioner iz Luxemburga.

Nije bez pravca i cilja, samo sto ima puno ciljeva :D . I nisam bas vidio puno mjesta gdje je zabranjeno parkirati kamp -kucicu, ali vidio sam nekoliko, sto znaci da takva mjesta postoje, a na drugima ako nije zabranjeno, onda je dozvoljeno. :wink:
Ne pravim se pametam, vec pitam sta da se radi u slucaju da te neki cika drot ukeba,a da pri tom nisi prijavljen nigdje, npr. dodjes kod nekoga u posjetu i zaboravis se prijaviti, a ne hodas go po Stephan Platzu ili ne kenjas po Markovom trgu, tj. ponasas se normalno.
Ja, uostalom, imam prebivaliste i u EU (profil ne laze), tako da ne pitam za sebe, vec za one koji bi eventualno da iskoriste pogodnosti da izadju malo iz onog naseg tora.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2011, 20:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Jun 2009, 16:30
Samo neka ponese pregrst lijepih novcanica i neka nas ne sramoti kada ga cika milicioner zaustavi. Poznavanje nekog od svjetskih jezika se podrazumijeva. Neka kaze da je upravo krenuo da se prijavi i nece biti nikakvih problema. Slobodno neka se pozove na mene.
Sto se tice kamp kucica i boravka po EU u njima je vec isfurano, da tako kazem. Gospoda iz Rumunije, popularno nazvani cergari, vec odavno furaju u njima i bore se sa milicajcima na slican nacin kojeg si se ti sjetio. Prosto da covjek ne povjeruje koliko ih moze stati u jednu takvu prikolicu.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2011, 20:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
jenny je napisao:
Nadajmo se da je Sadik u pravu................. A sto se tice 5 godina zabrane, Dante niste u pravu. Po zakonu je 10, ali se u nekim slucajevima da 5 godina umjesto 10. I niste u pravu da je zabrana samo za prestupnike i osudjivane osobe. Ako vas nadju da radite na crno i da nemate dozvolu za boravak isto vam slijedi.

А шта је рад на црно и илегалан боравак ако не тежак преступ? Нема шансе да се добије 5 година за рецимо непријављивање боравка (типа дођеш негде на 15 дана и не пријавиш се и сл.).

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2011, 21:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Naravno da nema sanse.
Za rad na crno je moguce.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2011, 00:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ljudi, zamislite jednu idealnu situaciju u kojoj ja npr. uđem u Italiju i ostanem tamo 6 mjeseci, kada izlazim iz EU hoće li meni onaj graničar na izlazu tada odrezati kaznu zabrane ulazka u EU kada vidi u pasošu razliku u datumima veću od 3 mjeseca?

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2011, 01:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Ljudi, zamislite jednu idealnu situaciju u kojoj ja npr. uđem u Italiju i ostanem tamo 6 mjeseci, kada izlazim iz EU hoće li meni onaj graničar na izlazu tada odrezati kaznu zabrane ulazka u EU kada vidi u pasošu razliku u datumima veću od 3 mjeseca?

Плаћаш казну новчану сигуро а да ли се добија нека забрана уласка (мислим на годину) зависи од воље граничара.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2011, 08:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

U toj idealnoj situaciji dobices 6 mjeseci zabrane ulaska u EU. Ne vjerujem da ces dobiti novcanu kaznu.
Ali ni ta zabrana od 6 mjeseci nije zagarantovana. Kada napustas EU nece te niko nista ni pitati. Ali kada ponovo budes ulazio, moguce je da vide boravak "u komadu" od 6 mjeseci. Pa da onda "popusis" zabranu.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2011, 11:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

U toj idealnoj situaciji dobices 6 mjeseci zabrane ulaska u EU. Ne vjerujem da ces dobiti novcanu kaznu.
Ali ni ta zabrana od 6 mjeseci nije zagarantovana. Kada napustas EU nece te niko nista ni pitati. Ali kada ponovo budes ulazio, moguce je da vide boravak "u komadu" od 6 mjeseci. Pa da onda "popusis" zabranu.

...sto je i vise nego vjerovatno, znaci pravilo, ne izuzetak.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2011, 13:59 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Nemojte samo reći da ljudi koji putuju sa kamp kućicama moraju vaditi građevinsku dozvolu svaki put kada parkiraju ...

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2011, 17:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Smijes parkirati, ali ne smijes prenociti na parkingu. Postoje odredjena mjesta za kamp kucice, koja se placaju.
Kao u Hrvatskoj na moru. Mora se platiti kamp mjesto. Nista novo, jel te? Pa nismo dosli iz dzungle.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2011, 18:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Smijes parkirati, ali ne smijes prenociti na parkingu. Postoje odredjena mjesta za kamp kucice, koja se placaju.
Kao u Hrvatskoj na moru. Mora se platiti kamp mjesto. Nista novo, jel te? Pa nismo dosli iz dzungle.

Ne smije se prenociti na parkingu?

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2011, 18:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
He na moru u Makarskoj stigošmo ja i drugari jedne godine i kako smo kasno došli zaspemo u autu. U toku noći dolaze žandari i fol šta radimo što smo u autu itd rekosmo stigli kasno nema mjesta pa nužda zakon mijenja i panduri rekoše da se pritušimo malo niže u mrak da nas ne vide i opušteno, a navodno kazna se dobija za takve stvari. A vjerovatno su i oni tako nekad kao momci pa eto solidarnost.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2011, 07:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

laoce je napisao:

Ne smije se prenociti na parkingu?

Naravno da smijes prenociti na parkingu na auto-putu. Ali se ne smije kampovati na parkingu. Nemoj mi reci da to nisi znao.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2011, 09:30 
ne smije se ni prenociti u autu na parkingu, ono odes na vikend na more pa umjesto smjestaja spavas u kolima na parkingu.. gledala sam prosle godine na htv kako su kaznjavali i to masovno tokom sezone, po obali, vecinom nase ljude koji su vikend turisti na moru

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2011, 20:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Po tome, ja sam trebala bankrotirati noceci po parkinzima. Kako sam cesto nocu vozila, kada osjetim da mi se prispiva, skrenem na prvi parking i spavam ili dok se ne ukocim od polozaja ili od hladnoce :)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2011, 21:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Pa to se ne racuna, to je obicno kraj autoputa, odmoriste.
Auh, kad me ne ubise draga i roditelji proslo ljeto - javio im u povratku sa puta da cu malo odspavati, utisao telefone i zamro. Probudio se nakon 5-6 sati i nasao mali milion propustenih poziva. Mislili su da sam u nekom jarku zavrsio kad ne stizem kuci, a ja se samo naspaaaavaoooo.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2011, 22:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://www.mondo.rs/s200202/Info/Hronik ... vanja.html

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2011, 22:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Silvio pasoš je tu za ne daj Bože. :)

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2011, 01:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
jenny je napisao:
Pa dobro ja nikog ne tjeram ni na sta, svako svoje zna. Ja vam samo govorim ono sto svaki dan radim, a radim i sa najnormalnijim ljudima koji dodju u posjetu rodbini koja im je napravila garanziju da ce stanovati kod njih a neznaju da se trebaju i pored toga prijaviti, i isto tako ih izbacuju, a u Italiji kontrolisu i na ulici i u autobusu i svagdje. Sad ne kazem da jure za ljudima , ali kontrola ima. Ponavljam mozda te i ne zaustave i nista se ne desi ali svako sebi treba da odluci da li ce riskirati ili ne.

Gdje kontrolišu na ulici? Možda jedino u autobusu kartu kontrolišu hahahaha :lol: Kod nas se ljudi potuku i gađaju flašama, pa nikom ništa.
U kojem si gradu ako se smije znati? :wink:

Ti saluto dall'Emilia Romagna :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 63  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]