Citiraj:
Ali vi sada imate odluku Ustavnog suda da se referendum zabranjuje. U ovom trenutku vama ne preti nikakva opasnost, jer referenduma još nema, ali, ukoliko se referendum održi, to znači da vi niste poštovali odluku suda, što je krivično delo.
— To je sve stereotip koji nije tačan. Dakle, mi smo u nameri da sprovedemo odluku suda prvo smatrali da je neophodno da sprovedemo referendum da vidimo šta narod misli. Kad narod kaže šta misli, a narod će reći da misli da je 9. januar nešto što moramo obeležavati, mi ćemo u funkciji sprovođenja odluke Ustavnog suda otići u parlament, i u parlamentu kreirati ono što Ustavni sud traži. On traži i kaže da treba prilagoditi član 3b Zakona o praznicima. U uslovima u kojima se Bošnjaci osećaju nelagodno zato što je propisano da Dan republike 9. januar bude neradni dan. Evo, mi ćemo dozvoliti Bošnjacima u RS da rade, niko im nije branio ni ranije. A što se tiče 9. januara, piše u članu 3b, taj dan se slavi kao Dan republike. Evo, mi ćemo promeniti i time ispuniti odluku suda, jer su tražili prilagođavanje i nisu nam ništa drugo rekli sem toga — mi ćemo staviti da 9. januar bude Dan državnosti RS. Jer onda će to napraviti klackalicu, opet će se neko žaliti na to. Mi imamo nesumnjivo mnogo termina koji nam odgovaraju, kao što su samostalnost, nezavisnost, pa ćemo to koristiti. Već 15 godina imamo nameru u tom pogledu da branimo naša prava, i branićemo ih. Pa ćemo se opet na kraju vratiti na priču da je 9. januar Dan RS. Prema tome, taj datum ne može biti upitan, to je greška. Nama ne piše u zakonu da je Sveti Stefan dan koji se obavezno obeležava…
https://rs-lat.sputniknews.com/regioni/20160921/1108200746/Dodik-otcepljenje-referendum-BiH2.html