The_new_Statesman je napisao:
Babi vise glavobolje zadaje VW

Nije tema ali TNS kad spomenu....
Staro pravilo se ne postuje.
Jednakost i pravda, kad su velike fekalije na sceni i kad drotovi upadnu i pocnu tuc rulju u kafani ides redom od konobara i bez preskakanja do muzicara.
Ma kazem ja dok su Ford, GM,Krajsler slali hiljadama ljudi u smrt s neispravnim kocnicama ne funkcionalnom hidraulikom, upravljackim sistemima, sigurnosnom opremom, zapaljivim autima i svim i svacim nije bilo 70, 80 i 90 "rikola" auta i velike buke u stampi.
A sada VW malo zasmrdio zrak i koja buka, paljevina se digla. Jbt. koji je to zlocin. Pa to je nesto vasionski razmjera Auuuu.
Potezu se, startaju velike gradjanske parnice, sudski procesi , povlacenje auta od vlasnika, odstete, milijarde i sl...
Kaze mi ovaj jedan: "Ma sta je tebi covjece, to je drugacije sta je VW sad napravio. Alooo oni su to namjero, zamisli hej oni su to znali...oni su znali da varaju da zagadjuju zrak i truju nas i nase bebe!!!"
E jbg. kad je spomenuo bebe tu me dotuko.....
Ccccc.....Ford, Krajsler i GM su nenamjero sve to radili nisu znali, ma daj molim te udji mi u korteks al njezno da me ne zaboli i da sam sretan.
Dok su ljudi ginuli u falicnim njihovim autima bilo je: "To nije do nas, nije nasa briga...mi nista ne znamo. Sve je legalno, mi sve po zakonu".
Nisi lopov kad krades vec kad te uhvate i dokazu.
Sta oc rec... ista stoka i jedni i drugi.