shoole je napisao:
Ово за плате је глупост.
Чињеница јесте да данас та нека средња класа у Русији живи пристојно. Данас просјечна руска породица са двије просјечне плате си може приушти љетовање (на Црном мору, Турској или Тајланду), а то је за просјечне људе у Русији у 20. вијеку била мисаона именица.
Ситуација је као код нас. Људи на државној сиси су са стабилним приходима (на примјер, муријаш саобраћајац око миље марака), а код приватника како се ко снађе (на примјер, цура на шалтеру банке 500 евра, неки шефић 1000 до 2000 евра, а управа огромне плате).
Трошкови живота за малу рају социјални. Ко има кеша, има и гдје да га потроши.
Генерално су тренутно хладни према Украјинцима, нема неке велике емоције ни приче типа "е, сад ћемо им јебати маму!", још користе фразе из времена СССР како су братски народи, како су једно, бла, бла.
Pretjerujes, bar po onome sto ja znam. Prosjecna Ruska porodica ljetuje na tajlandu?
Da je bolje nego u 20 vijeku, definitivno jeste. Da su stigli zapadni standard zivota prosjecnog covjeka u npr Evropi, ne da nisu, vec je miljama daleko. Ko kaze suprotno, laze. To smo i dokazali negdje na pocetku ove teme.
Schlager je napisao:
kad je bio ovaj miting u banjaluci sa putinovim slikama,kaze meni jedna starina..sine zaplakao bih od srece,al preblizu smo mi becu ,i preslabi smo da bismo ruskim zastavama mahali po banjaluci,prisjesce nam to prvom prilikom od vatikana,austrije,njemacke,hrvatske...
vjerovatno je mislio na nas geografski polozaj,i na to da smo ubjedljivo najzapadniji u toj granici izmedju civilizacija
E ovo je strasno jaka misao.

Mislite o ovome.