banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 19:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10377 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 503, 504, 505, 506, 507, 508, 509 ... 519  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Feb 2025, 22:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Choban je napisao:
Čiča iz Rogače je napisao:
uvukli ga u rat sa mnogo jačim protivnikom,pumpali novac,naoružanje i nadu da će se odbraniti a sad kad su vidjeli da je to ćorav posao traže minerale za uložen novac...mrš stoko pirgava

Kako ono ide američka izreka - da nema besplatnog ručka...
Šta je mislio Zelenski? Da niko neće naplatiti "donacije"?

Pa ne radi se o brašnu i konzervama mesnog nareska, upumpane su milijarde, što u kešu, što u opremi.

Zato kažem...ovo je veći poraz Amerike nego Zelenskog.Više ih niko neće gledati kao ozbiljnog partnera....od pax amerika spali su na trećerazrednog manipulatora sa štamparijom novca i atomskom bombom.Već sam rekao ,taj naštampan ili ukucan novac i ne vrijedi ništa sve dok se ugura u neku ubogu državu da pokrije troškove...jebeš takvog partnera i silu.....Pali supo ugledu više nego Ukrajina
Čuj -novac poreskih obaveznika :lol: :lol: ajd u pm

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2025, 23:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

evo,već počela sprdnja :lol:

Slika

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2025, 23:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
https://fb.watch/y1YcYZH04n/

:happy1: :happy1: :happy1:

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2025, 23:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
U jbt, sad sam odgledao prvi put... Tramp se bas raspizdio nakon sto je Zelenski pomenuo okean (Kinu) i rat. Zelenski se tu samo tako zakucao da se ne slazem sa ovim sto Cica kaze.
Tramp i Amerika ne gube poene zbog ovog snimka nigdje u svijetuu, osim mozda kod briselske ispostave Demokratske stranke.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2025, 23:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Sigurno ne gube kod Afdovaca i sl. Kod većine drugih su žestoko uzdrmani.

Trampov prvi mandat je bio smijurija, Amerika je izašla teško nedorečena. Drugi će biti katastrofa, Amerika će biti teško oslabljena, bez ozbiljnih saveznika i uticaja u svijetu. Što je dobro za svijet u cjelini.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2025, 00:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Tramp i slabljenje Amerike su posljedice djelovanja kvazi liberalnih dogmi (pomalo cak fasisoidnih oblika).
Isto vazi i za EU, samoprozvani liberali su svojim (ne)djelovanjem uskrsnuli ekstremno desnicarske stranke. Partije koje su se nekad borile za socijalnu pravdu su se odrodile od originalne baze i krenule da propagiraju neodvojive cepove na flasama.
Sadasnja ekonmija i diplomatska bitnost EU u svijetu su prica za sebe.

Izvini.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2025, 00:28 
Veteran
Veteran

Izvini za šta? :lol: Slažem se s tim. Uglavnom.

Bavljenje transrodnim pravima i sl. glupostima dovodi ovakve karikature kao što je Tramp na vlast. Iako to nije jedini razlog. Krizne situacije kao što je rat ili ekonomska kriza izazivaju strah kod ljudi pa biraju one koji podilaze i manipulišu tim strahom.

Samo neće ni ovo ludilo kvazi liberala i populističke krajnje desnice vječno trajati. Imaju trenutni uspon koji će se kad tad resetovati.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2025, 01:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Tako oni i druge napušavaju iza kamera, samo ovi se ne libe pred kamerom.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2025, 01:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Danchi je napisao:
Izvini za šta? :lol: Slažem se s tim. Uglavnom.

Bavljenje transrodnim pravima i sl. glupostima dovodi ovakve karikature kao što je Tramp na vlast. Iako to nije jedini razlog. Krizne situacije kao što je rat ili ekonomska kriza izazivaju strah kod ljudi pa biraju one koji podilaze i manipulišu tim strahom.

Samo neće ni ovo ludilo kvazi liberala i populističke krajnje desnice vječno trajati. Imaju trenutni uspon koji će se kad tad resetovati.

Resetovat sa cime?

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2025, 02:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Hoće li mi neko pokazati tu krajnju desnicu? Please...

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2025, 04:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Danchi je napisao:

Trampov prvi mandat je bio smijurija, Amerika je izašla teško nedorečena. Drugi će biti katastrofa, Amerika će biti teško oslabljena, bez ozbiljnih saveznika i uticaja u svijetu. Što je dobro za svijet u cjelini.

AFD se odavno zalaže za izlazak Njemačke iz NATO i približavanje Putinu i Rusiji.Njemačka je od kraja 2ww najokupiranija država na svijetu i toga su oni svjesni,,,,kompletna njemačka privreda je oslonjena na ruske energente i velikim kompanijama u De ne odgovaraju nesigurna partnerstva sa bilo kojim hegemonom.Rusija se nameće kao realna alternativa za stabilno partnerstvo.Amerika je bila njihov izbor iz prostog razloga što tad nisu imali drugog izbora jer u svijetu nije postojala ozbiljnija sila od Američke.Ovakve radikalne promjene kursa američke politike ne uliva sigurnost ni jednoj članici EU.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2025, 12:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Jedino Rusi kompletno vratili svoju okupacionu zonu Njemačkoj. Na njihovoj jeftinoj energiji i sirovinama gradili ekonomiju koja je motor EU privrede... I onda se okreneš protiv Rusa, kada progutaš ostatak EU i Balkan. U tom ponavljanju istorije, biće zanimljivo vidjeti koju će ulogu odraditi ova struja oko AfD... Republika Pruska :D

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2025, 12:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
danijell je napisao:
Jedino Rusi kompletno vratili svoju okupacionu zonu Njemačkoj. Na njihovoj jeftinoj energiji i sirovinama gradili ekonomiju koja je motor EU privrede... I onda se okreneš protiv Rusa, kada progutaš ostatak EU i Balkan. U tom ponavljanju istorije, biće zanimljivo vidjeti koju će ulogu odraditi ova struja oko AfD... Republika Pruska :D

https://youtube.com/shorts/bD73xyZCdPI?feature=shared

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2025, 12:28 
Veteran
Veteran

danijell je napisao:

Kako su vratili Njemačkoj kad su napravili potpuno novu državu DDR sa komunističkom vlasti na čelu i svojim uticajem. Ne vidim da su Francuzi išta zadržali za sebe a mogli su s obzirom da graniče sa DE. Od zapadnih saveznika jedino su Amerikanci uzeli dio kolača sa svojim bazama u Zapadnoj Njemačkoj.

Ali to je sada davna istorija. AfD je nešto kao Le Pen u Francuskoj, ventil za frustraciju nezadovoljne mase elitističkom političkom establišmentu a ne zapravo neka ozbiljna opcija za vođenje države, i to se pokazuje iz izbora u izbore. Uvijek su tu ali nikad neće biti vlast.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2025, 13:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Povukli se nakon pada Berlinskog zida. U svakom smislu prepustili, nema ni vojnih baza, ujedinjenje...

Što se tiče Francuza, jesu nakon kraja Hladnog rata povukli većinu snaga, ali sada se stvari mijenjaju pa se javljaju nove ideje...
https://www.twz.com/air/france-eyeing-d ... any-report

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2025, 13:20 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 16 Jul 2018, 17:38
Na kraju će bit Rusima teritorij, Amerikancima minerali,a slava Ukrajini.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2025, 14:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Danchi je napisao:
.

Bavljenje transrodnim pravima i sl. glupostima dovodi ovakve karikature kao što je Tramp na vlast .

A kako nazvati Bajdena ako je Tramp karikatura?

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2025, 15:15 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Danchi je napisao:

Da li pročitaš ista izmedju redova ili samo ovako tako kako tajms prense. Ovaj drugi je prvi pravi Trampov mandat. U prvom je još uvijek vladala duboka država.
Šta će da napravi tek ce da se vidi ali tek sad kad je uzeo oba senata, kako li im se vec zovu, ima stvarno vlast. Kako stvari stoje izgleda stvarno se uhvatio u koštac sa demokratskom močvarom. Moglo bi se u neku ruku reći da je duboka država dobila konkurenciji i da Americi sad postoje dva centra moći.

U prvom mandatu Tramp nije mogao da sprovede ništa sabotiran je na svakom koraku. Nije mogao da postavi ni svoje ljude već je morao da bira manje zlo izmedju "karijernih" kadrova koji su kao profesionalci.

Što se tiče njemačke i briselske birokratije bojim se što duže odlazu da bi budjenje moglo biti bolnije. Sav ugled i moć koju su imali je zbog toga što je iza njih stajala duboka država Mainstream mediji su još pod kontrolom pa se jos osjećaju koliko toliko sigurno i sad su sve uložili na kartu da mogu da izdrze četiri godine pa će Trump da ode. Šta ako se to ne desi.

Usput, strahom od Putina, Rusije, desnicara, radikala, Kine, klime ..........,..,.........................,.,.................................................................. manipulise ko?

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2025, 15:34 
Veteran
Veteran

Kakve crne svoje "ozbiljne" ljude? Misliš na ljude kao Ilon Mask. Zar je normalno da najveći uticaj na predsjednika svjetske sile kao što je Amerika ima lik koji ima 14ero djece sa 5 žena i kojem se djeca zovu: Æ A-12, Exa Dark Sideræl, Strider, Techno Mechanicus. :lol:

Demokrate su bile zlo ali ovi su teški debili sa atomskom bombom.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2025, 15:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Нека су дјеца жива и здрава. Бар не прави сиротињу коју неко други издржава.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10377 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 503, 504, 505, 506, 507, 508, 509 ... 519  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]