banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Maj 2025, 23:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10268 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 498, 499, 500, 501, 502, 503, 504 ... 514  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Jan 2025, 20:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Na rubu ponora - sve epizode 1-4. Oslobođenje Mariupolja. Vječna pamjat herojima DNR, LNR, RF!

https://www.youtube.com/watch?v=MzhAsF2dZEg

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2025, 15:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Rivaldinho je napisao:
Citiraj:
Русија је против замрзавања украјинског сукоба, искористиће је Запад за наоружавање Кијева и покушај освете, – Министарство спољних послова Русије

▪️Ако Сједињене Државе под Трампом буду водиле рачуна о интересима Русије, дијалог Москве и Вашингтона ће се постепено обнављати, ако не, „све ће остати како јесте“, рекао је Лавров.
▪️ Трампов повратак у Белу кућу озбиљно мења политички пејзаж, али се не могу очекивати драматичне промене;
▪️ Русија нема илузија о Трамповој администрацији и неће се „заваравати“ новим председником, он је по санкцијама надмашио своје претходнике;
▪️ Руска Федерација сматра „похвалном“ Трампову жељу да успостави директну комуникацију са Москвом;
▪️ Лицемјерна и провокативна политика НАТО-а доводи до повећања степена ескалације и повећава ризик од директног сукоба између Русије и алијансе;
▪️ Русија не сматра Италију могућим учесником у мировном процесу у Украјини, ако Рим жели да допринесе, нека престане да наоружава Кијев.

https://t.me/debeljaca1vrs/33100

Толико о томе. Иде рат пуним гасом и даље. Сад очекујем не престанак помоћи, већ и да Трамп дода гас, појача војну помоћ, па да види докле може ићи и може ли добити неког новог простора и повољнију позицију за преговоре, ако Руси на то не одговоре мобилизацијом (коју пар мјесеци "к'о успут" спомињу као непотребну, на "случајна" питања новинара) и потпуним јуришем свим што имају, па шта кошта, да кошта.

Tramp je za vec nekoliko dana vladavine otvorio svoje frontove i jasno dao do znanja da mu zona interesa u Ukrajini nije prioritet. Ukrajina ce spasti na EU pred kolapsom i u sve vecem neslaganju. Rusija ima najmanje 4 godine da laganom vojnom operacijom kao i do sada melje i unistava potrencijal Ukrajine. Ocekujem prve pregovore mozda tek za mjesec dana od ustolicenja Trampa, pa onda da se to otegne u nedogled.... Rusiji se ne zuri, moze ici samo na bolje....

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2025, 15:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Okt 2005, 21:36
Mislim da samo naivan čovjek može povjerovati da će Tramp riješiti Ukrajinu.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2025, 16:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Preko NATO članica obustavi pomoć u naoružanju i municiji pa nek se brane praćkama.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2025, 16:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Da tacno! Od samog pocetka najvaznije odluke, globalne ciljeve i strategiju vodi NATO tj Ameri!

Zrtvovanje do poslednjeg Ukrajica je odluka Amera a ne sviraca kari..m po klaviru!! :)
Ali i tu treba znati ko u Americi vodi sou, da li je to duboka drzava preko pentagona ili administracija i Tramp.
Menscini ovo prvo a Tramp i administacija je vise onako da zabavlja i okupira plebesi rijesava komunalije,carine,pozare i sl, neko i to mora. :D

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2025, 18:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Brale001 je napisao:
Menscini ovo prvo a Tramp i administacija je vise onako da zabavlja i okupira plebesi rijesava komunalije,carine,pozare i sl, neko i to mora. :D

Taj pojam se zove-Talking haeds....ko naziv jednog izuzetnog benda :D
I Putin je tolking haeds

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2025, 13:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Не би требало њих у исти кош. Трамп је насљедни милионер, а Путин човјек који је створио сам себе, образовањем, радом на терену... а као председника га је, наравно, створила служба тј. неки патриотски дио службе који није више могао гледати распадање земље. Путин сигурно има више утицаја на одлуке у Русији, него наранџасти у САД.

Што се фронта тиче, Торецк и Часов Јар врло близу пада, и даље се туче по цивилима немилице: https://t.me/RVvoenkor/85430 и тако даље.

А што се тиче овог опредјељивања Руса за спорије напредовање, поред тога што је вјероватно ради смањења губитака (имаће након рата већи број способних људи са искуством) вјероватно чекају развој ситуације са европским економијама, прије свега њемачком - евентуалне веће протесте и посљедично одустајање од Украјине, па да се онда завршава посао кад све крене да се распада.

Преговори, ваљда, не прије априла. За 2 мјесеца, може штошта да се деси и на фронту, и ван њега.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2025, 22:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Nadam se iskreno, da će Zeleni zbog ovakvih sumanutih akcija, na kraju visjeti na Majdanu. Gorlovka:
https://t.me/RVvoenkor/85430

Slika

Kasetnom municijom po civilima:

Slika

https://dan-news.ru/emergencies/troe-gr ... -gorlovke/

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2025, 00:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
^ u vezi toga, zapao mi je za oko komentar čovjeka koji je radio u Pretisu, a i u ratu je radio oko raketa, ako se ne varam. Inače je teški pro-Rus i ne kritikuje tu stranu skoro nikako, dok dosta toga od Ukr. strane smatra propagandom i montažom.

raketaš je napisao:
----------- Napisano: 01 Feb 2025 10:33 ---------

Ako je to ksetna onda je neka jako loša kasetna, Ja bih prije rekao da je to jako loš uradak , ako iskljućimo ton i onaj nepoznati zvuk , što bi trebalo predstavljati zvuk leta rakete i ono narikanje i zapomaganje ranjenih , ostaje da smireno pogledamo snimak... loš uradak, mislim da rusi to mogu i trebaju snimiti bolje.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2025, 16:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

https://t.me/borbeni_efektivi/32993

Има и снимак од јуче, коме се да тражити, снимљен напољу, гдје се исто у неким тренуцима треска... нешто у посљедње вријеме изгледа баш није по вољи му...

Зли Руси напали Чернобил, дрон у по саркофага. Нема никакве практичне вриједности, већ чисто да пред потенцијалне преговоре покажу колико су зли:

https://t.me/intelslava/73403

И тако...

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2025, 19:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Sta je krenulo po zlu?

J.D. se bas istovario po Evropskim mediokritetima u sred Minhena

Prijetnja koja me najviše brine kad je riječ o Europi nije Rusija, nije Kina, nije nijedan vanjski akter. Ono što me brine je prijetnja iznutra – povlačenje Europe od nekih svojih temeljnih vrijednosti, vrijednosti koje dijeli sa Sjedinjenim Američkim Državama", rekao je američki potpredsjednik J. D. Vance.

"Nije jasno što se dogodilo s pobjednicima Hladnog rata", rekao je navodeći primjer Bruxellesa, koji je, kako tvrdi, "ugasio društvene mreže tijekom građanskih nemira". "Sloboda govora se, bojim se, povlači", poručio je Vance sudionicima konferencije.

"Moramo činiti više od pukog govora o demokratskim vrijednostima – moramo ih živjeti", rekao je Vance.

Vance je zatim istaknuo da dolazi na konferenciju s ponudom. "U gradu je novi šerif", rekao je referirajući se na predsjednika Donalda Trumpa.

"Možda se ne slažemo s njemačkim stavovima, ali borit ćemo se za vaše pravo da ih iznesete", rekao je Vance dodavši kako očekuje da će teme poput obrambenih proračuna dominirati konferencijom u nadolazećim danima. Potaknuo je europske zemlje da preuzmu "veću ulogu" u budućnosti kontinenta.

"Postaje sve nejasnije protiv čega se Europa brani", rekao je Vance. "Koja je pozitivna vizija koja pokreće ovaj sigurnosni sporazum? Duboko vjerujem da nema sigurnosti ako se bojite glasova i mišljenja vlastitog naroda", rekao je Vance.

Vance se osvrnuo i na temu migracija, koja je visoko na listi prioriteta Trumpove administracije.

"Europa ulazi u krizu koju je sama proizvela", rekao je naglašavajući važnost jasnih politika migracija. "Ako se bojite vlastitog naroda, Amerika vam tu ne može pomoći", dodao je. "Demokratski mandat ne možete osvojiti cenzuriranjem svojih protivnika ili njihovim zatvaranjem", dodao je.

Nazvao je migraciju najhitnijim pitanjem današnjice te istaknuo da je stopa migracija u nekoliko zemalja dosegnula "povijesno visoku razinu". Prema njegovim riječima, to je rezultat niza svjesnih odluka koje su političari diljem Europe i svijeta donosili tijekom posljednjeg desetljeća.

Svoj relativno kratak govor Vance je zaključio u ironičnom tonu uspoređujući utjecaj na demokraciju dviju poznatih osoba. "Ako američka demokracija može preživjeti 10 godina kritiziranja od klimatske aktivistice Grete Thunberg, onda Europa može preživjeti nekoliko mjeseci Elona Muska", rekao je Vance.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2025, 02:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2010, 21:21
Rivaldinho je napisao:
https://t.me/borbeni_efektivi/32993

Има и снимак од јуче, коме се да тражити, снимљен напољу, гдје се исто у неким тренуцима треска... нешто у посљедње вријеме изгледа баш није по вољи му...

Зли Руси напали Чернобил, дрон у по саркофага. Нема никакве практичне вриједности, већ чисто да пред потенцијалне преговоре покажу колико су зли:

https://t.me/intelslava/73403

И тако...
Urađen brat ko mali servis, mora da od Dovle Đajića se džemom maže....

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2025, 18:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Џеј Ди Венс је, рецимо, један риједак примјер политичара са запада који изгледа, онако, некако - као уобичајен човјек. Углавном сви носе неку дозу суманутости.

Било је и контроверзе око његове наводне изјаве о слању америчких трупа у Украјину (Wall Street Journal), на што Руси благо речено нису добро реаговали, па се правда да су му изврнуте ријечи.

Потенцијални (не)предвидиви развој догађаја. Трамп шаље америчке трупе у Пољску, Путин то користи да оправда мобилизацију (јербо смо пред сам Трећи свјетски!). Онда или Украјина потписује неповољан мир, или Руси крећу напријед по цијелој граници и уз немале жртве, гасе Украјину као државу. Или, гасе Русију, што такође није могућност која се може искључити, уосталом десило се већ 1917.
Трећа могућност, у коју нимало не вјерујем, је да те америчке трупе заиста и пређу границу. Овако би Трамп натегао своје европске "партнере" који би остали везаних руку и не би више имали времена да самостално адекватно реагују, а вјерујем да ће он завршити са Русијом неки дил, вама Украјина (или бар добар дио), нама Гренланд, долар остаје глобална валута, хоћемо и једни и други мало да укочимо Кинезе иначе ће нас све прогутати... Не зато што воли Русију већ зато што људи који су га довели на власт, нису будале и схватају да се ситуација свеједно одвија у руску корист и да ови нису ни близу колапса.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2025, 20:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Jos uvije se vjeruje da je Ukrajina recimo bar donekle neki samostalni faktor u ovom ratu, da je strana koja je pripremala, planirala i inicirala ovaj rat???
Zar se jos vjeruje da Ukrajina odlucuje o bilo cemu jos od Majdana na ovamo i da Zelenski prica iz glave svoje i 10%!!!

Ako neko tako misli jbg. onda sva ova nasa diskusija o ovom sukobu treba ici na pocetak.

Od samog pocetka igralo se uz muziku Amera i tako se i sad igra a zavrsit ce se uz tango sa Rusijom. A ta prestava sto ju gledamo sad sta i kako Evropa i Ukrajina sve to ide po violinskom kljucu i iz E mola tj odmotava sve je pod striktnom dirigentskom palicom velikog brata. :D

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2025, 23:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Zivo me zanima kakvo je raspolozenje medju ukrajinskim vojnicima na prvim linijama nakon danasnjeg dana. Evo veceras i Tramp uvijeno kaze da je Zelenski proslost. Stvarno ne znam kojim se ljepilom ovih dana drze ti ljudi i linije na okupu.

A rekao bih da se sada samo dogovara tehnicki prenos ovlasti Rusiji nad cijelom Ukrajinom.

Da se vratim vojnicima, jedno je sigurno, mnogi ce hljeba naci u EU organizujuci se u razno razne bande/mafije. I to vjv zajedno sa Rusima sa kojima su se ranije tukli.
Ne vidim ko ce tu predstojecu invaziju da sprijeci.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2025, 07:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kako ko...pa već postojeće bande u Evropi koje su odavno podjelile feude

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2025, 08:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Nešto mislim da nije baš ostalo puno tih vojnika spremnih za hajdučiju.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2025, 08:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Ovdje Gruzini preuzimaju tu branšu. Ono su ozbiljne budale, već se rokaju pištoljima i noževima ;)

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2025, 09:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Samo neka se rokaju između sebe

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2025, 09:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
The_new_Statesman je napisao:
Zivo me zanima kakvo je raspolozenje medju ukrajinskim vojnicima na prvim linijama nakon danasnjeg dana. Evo veceras i Tramp uvijeno kaze da je Zelenski proslost. Stvarno ne znam kojim se ljepilom ovih dana drze ti ljudi i linije na okupu.

A rekao bih da se sada samo dogovara tehnicki prenos ovlasti Rusiji nad cijelom Ukrajinom.

Da se vratim vojnicima, jedno je sigurno, mnogi ce hljeba naci u EU organizujuci se u razno razne bande/mafije. I to vjv zajedno sa Rusima sa kojima su se ranije tukli.
Ne vidim ko ce tu predstojecu invaziju da sprijeci.

A kakvo je raspoloženje zadnjih godinu - dvije ? Mislim da je možda maksimalno u prvoj godini bio taj neki vojnički naboj, ovo ostalo je sve preraslo u melanholiju, razočaranost i tešku depresiju. Ti jadni ljudi vjerovatno kunu dan kada su kao budale krenule u taj rat i što nisu pobjegli glavom bez obzira.. Kada te jedan komičar i bandit predstavlja, koji je pri tome došao na vlast sa pričom da neće biti podjele u Ukrajini i da će poštovati sve ostale narode, naravno misleći na Ruse, onda je jasno kakvo je raspoloženje Ukrajinaca bilo prije samog rata. Njihova najveća greška je što nisu otresli smeće kada su im Rusi dali mogućnost i odmah sjeli za pregovarački sto.. Nažalost nije bilo dovoljno jakih glava i nije bila dovoljno velika svijest ljudi da se uradi takvo nešto. Amerikanci takvu priliku nikad ne bi dopustili nego bi nekakav novi "milosrdni anđeo" već odavno samljeo sve što se može samljeti.

Ima li neko neki dobar tekst o jučerašnjim pregovorima ? Da li je u pitanju samo opipavanje terena i pulsa ili se stvari konkretizuju ? Sa ruske strane opasna ekipa, glavni obavještajac, čovjek od povjerenja i američki đak sa Harvarda.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10268 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 498, 499, 500, 501, 502, 503, 504 ... 514  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]