banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 10:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 63  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Jan 2011, 17:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
laoce je napisao:
zLo_krme je napisao:
Može, ja putujem sa starim.

Putujes sa starim bez vize? Ne unosi sad zabunu.

Ma ne... Imam staru vizu za studente nalijepljenu koja traje do juna, pa neću da mijenjam dok to ne istekne. Ne može valjda bez vize, al može sa starim ako viza još traje, a i pasoš nije istekao... Nije mi se dalo stajati u redu bezveze...

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2011, 21:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
zLo_krme je napisao:
Ma ne... Imam staru vizu za studente nalijepljenu koja traje do juna, pa neću da mijenjam dok to ne istekne. Ne može valjda bez vize, al može sa starim ako viza još traje, a i pasoš nije istekao... Nije mi se dalo stajati u redu bezveze...

Znao sam ja o cemu se radi, putujem i ja sa starim, ali sa vizom. Reko, ti napisa da putujes sa starim pasosem, pa se ljudi nasli u cudu. :D

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 16:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2010, 22:40
mangia je napisao:
Dovoljno je reći da si stari pasoš zaboravio kući.

Tako sam ja uradio i sad imam oba. Jeste da je stari istekao ali eto jedan od načina da ga ostavite u životu.

Inače slažem se da je država sranje žešće...

Ja sam rekao da sam zaboravio, pa su me poslali kuci :D
Sad imam oba, ali jedan je ponisten :)

A vjerujem kada bi se ulazilo u EU preko Madjarske, moglo bi se uci i na srecu, sa starim pasosem. Nemaju oni pojma sta je novi sta stari..., njima je receno da Bosna moze od decembra i to je to... dok Slovenci se vec razumiju u svakog vraga... :)

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 16:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Je li boravišna dozvola vezana za pasoš?

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 16:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Panzer je napisao:

Jeste, pogotovo ako je zaljepljena u njega :)
Ako je u vidu kartice, moj savjet ti je da ipak nosis i aktuelni pasos i ponisteni pasos koji je istekao, a koji je bio aktuelan u vrijeme dobijanja boravisne dozvole (vize). Cisto onako, za svaki slucaj.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 16:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

djesburaz je napisao:
Panzer je napisao:

Ako je u vidu kartice, moj savjet ti je da ipak nosis i aktuelni pasos i ponisteni pasos koji je istekao, a koji je bio aktuelan u vrijeme dobijanja boravisne dozvole (vize). Cisto onako, za svaki slucaj.

Dobra ti ova za zaljepljenu dozvolu u pasoš... :lol:
Nije, moja je kartica ali nisam siguran ima li veze ako promjenim pasoš pošto na dozvoli ne piše ništa vezano za pasoš. Mislim da bi ovo nošenje oba pasoša bilo dobro rješenje... :D

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 17:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Panzer je napisao:
Nije, moja je kartica ali nisam siguran ima li veze ako promjenim pasoš pošto na dozvoli ne piše ništa vezano za pasoš. Mislim da bi ovo nošenje oba pasoša bilo dobro rješenje... :D

Pa ima zemalja... jeftinije im stampati naljepnice nego praviti kartice... :)
U prvom planu, nijedna ambasada ti nece dati dozvolu koja vrijedi duze nego sto vrijedi pasos... ali to je greska koju cesto sluzbenici previde... malo ko zagleda do kad vrijedi pasos, bitno je da vrijedi...
A ako skontaju, obicno te zovnu pa pitaju: "Dobijate dozvolu na 2 godine, pasos vam vrijedi jos godinu i po, hocete li vaditi novi pasos pa predati opet za dozvolu, ili da vam pravimo dozvolu koja istice zajedno sa pasosem..."

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 18:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Stalna boravisna viza nema roka trajanja i ako te ne mrzi da se cimas po konzulatima mozes ju staviti na pasos koji istice za 7 dana.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 18:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Panzer je napisao:
djesburaz je napisao:
Panzer je napisao:

Ja sam vidjao ljude sa dva pasosa - u jednom im je bila zaljepljena viza, a drugi je bio aktuelni.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 18:18 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
ja redovno imam 2 jer za godinu ili 15 mjeseci iskucam pasos a imam par viza koje vaze vise godina

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 18:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

chils je napisao:
ja redovno imam 2 jer za godinu ili 15 mjeseci iskucam pasos a imam par viza koje vaze vise godina

E skontao sam da ti nešto puno putuješ ako se ne varam. Čime se baviš ako smijem znati?

@topic: Htio bih da zamjenim pasoš da ne moram nositi dozvolu stalno sa sobom, a i stalno me carinici gledaju poprijeko kad vide različitu sliku u pasošu i na dozvoli koja je najsvježija, uvijek sam ja taj kome otvaraju torbe i uzimaju pasoš. Moraću ja da se raspitam kako to funkcioniše prilikom mjenjanja pasoša u ambasadi...

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 20:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Panzer je napisao:
chils je napisao:

E skontao sam da ti nešto puno putuješ ako se ne varam. Čime se baviš ako smijem znati?

@topic: Htio bih da zamjenim pasoš da ne moram nositi dozvolu stalno sa sobom, a i stalno me carinici gledaju poprijeko kad vide različitu sliku u pasošu i na dozvoli koja je najsvježija, uvijek sam ja taj kome otvaraju torbe i uzimaju pasoš. Moraću ja da se raspitam kako to funkcioniše prilikom mjenjanja pasoša u ambasadi...

Logicno je da nije ista slika na dva dokumenta koji su vadjeni u razmaku vise od 6 mjeseci.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 20:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

laoce je napisao:
Panzer je napisao:
chils je napisao:

Logicno je da nije ista slika na dva dokumenta koji su vadjeni u razmaku vise od 6 mjeseci.

U razmaku od 3 godine... :lol:

Ma fazon je što na slici od prije 3 godine imam 16 godina i 120kg, a na ovoj 19 godina i 85kg. Eto pretpostavi kolika je razlika, s obzirom na to ne bih se ni trebao žaliti ali. :)

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 22:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kada bi se to gledalo, mene bi trebli zatvoriti :oops: Na vozackoj duga tamna kosa u pasosu plava sa corkama, na vizi bez corki. Nidje veze s vezom :)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 22:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
Kada bi se to gledalo, mene bi trebli zatvoriti :oops: Na vozackoj duga tamna kosa u pasosu plava sa corkama, na vizi bez corki. Nidje veze s vezom :)

Kad smo išli na ekskurziju drug je imao pasoš u kome je imao dugu kosu i neku bradu od par dana čini mi se, a kad smo išli bio je ošišan kratko i ako se ne varam hrvatski carinik mu je rekao da bi moglo biti problema na slovenačkoj granici ali ništa na svu sreću...

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 22:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Samo su rekli: Izvini, nismo te prepoznali. :D
Btw, cujem da stavljaju neki pecat da regulisu koliko dana mozes biti u sengenu.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 23:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

stormbringer je napisao:
Btw, cujem da stavljaju neki pecat da regulisu koliko dana mozes biti u sengenu.

Pecat je standardna procedura, po pravilu trebalo bi da ga dobijaju svi koji prelaze granicu, cak i ako imaju neograniceno pravo boravka...
A preporucujem svima koji putuju sada, ako im ne udare pecat, da zamole granicara da ipak to uradi, jer prilikom izlaska mogu vas cimati i raspravljati se (neprijatna situacija), jer ne mozes dokazati koliko si dugo bio u EU, jer ti nisu udarili pecat sa datumom na ulasku.
A ako kojim slucajem ne udare pecat na ulazu, a ti ga jos i ne trazis, mozes provesti u EU i 5 godina, nikad nece moci dokazati kad si usao. Kad se budes vracao, nakon 5 godina, samo ima kazes, pa ja sam prekljuce usao, ali niste mi udarili pecat...

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 23:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Nisam ja mislio na pecat koji se inace stavlja, vec mi se ucinilo da sam cuo da ima neki drugaciji, bas za ovo da se ne ostaje duze.
A sad mislim da sve pasose i skeniraju, tako da imaju evidenciju kad si usao...

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 23:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

stormbringer je napisao:

Bilo je: "A to ste vi gospodine! Alo mali puštaj bus dalje i ništa ne pitaj! Oš da glave izgubimo???" :lol:

Jeste pečat je da vide da li si prekoračio onih dozvoljenih 90 dana. Evo nekidan sam čuo da je lik proveo 90 dana u EU bez vize sa starim pasošem pa otišao kući u uzeo novi pasoš bez pečata i kad je došao na slovenačku granicu izvukli ga iz autobusa i poslali kući, 5 godina zabrane ulaska u EU. Vjerovatno ima još nešto više čime provjeravaju koliko boraviš u EU zoni...

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2011, 23:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne postoji poseban pecat, ne nasjedajte na takve price :) I skeniranje pasosa nema nikakve veze sa boravkom nego cisto provjeravaju status. Da li si cist ili te ima na kakvom spisku. Madjar je trazio osiguranje ( za drugog putnika) ali uz moj sarm je odustao od istog :D

Slovenci su posebna vrta govana i mislim da smo na ovoj temi vise puta to napominjali. Mene jos samo nisu skinuli do gole koze ali i to ocekujem u nekoj skorijoj buducnosti :roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 63  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]