banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 10:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 901 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 46  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Dec 2015, 21:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Šta je jasno?

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2015, 21:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Dec 2015, 00:07
Да нек ми објасни у којем сам то сад кошу? Не живјети лоше, не значи живјети у луксузу.
Нити бити син богатуна. Нити вођа омладинаца неке странке, студентске или невладине организације.
Пустимо се генерализација.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2015, 22:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Drinin,ovaj se baš na tebe nameračio

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2015, 22:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
ode Aktivate koda ga nikad nije bilo :)

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2015, 22:35 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Okt 2013, 20:24
Ma ne trpam te ni u kakav koš, ni ne poznajem te, samo čitam ono što pišeš.
I kao prvo, poštujem tvoje mišljenje, čak se i u većini slažem, i razumijem šta hoćeš da kažeš.
Nigdje nisam ni napisao da ne treba da se slavi, jer će ga Srbi slaviti bez obzira šta kaže i Dodik, i Izetbegović, i Ustavni sud...
A ne slažem se da se u Republici Srpskoj živi dobro, apsolutno. Poštenim radom se maltene ne može ništa stvoriti.
Obezbijedi ti meni upola životni standard tih Škota, Katalonaca i Flamanaca pa ću da slavim Dodikdan svakog 9.-og u mjesecu ako treba.
A inače mi ne treba ni Dodik, niti Bosić, niti bilo ko (da se razumijemo, za mene su svi naši političari ista govna, eto sad i generalizujem) da mi kaže da sam Srbin, jer smo to rođenjem, i bićemo i poslije njih.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2015, 22:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Даворе тога смо сви свјесни. Мислим на стандард. ;)
Али не можемо, нити смијемо, бити толико нерационални и због тог "омаловажавати" прославу Дана Републике.
Ок, сложили смо, то није најбитнији Дан за историју народа Српске, Срба конкретно. Али је Дан који је у Уставу Српске дефинисан као Дан (или рођендан) наше отаџбине и самим тиме, без обзира на СДС, СНСД-е, ПДП, БН или РТРС, не смијемо занемарити чињенице и оспоравати га економским аргументима.

Ми као народ (опрости ако ниси Србин, јер заиста прошло је много времена када сам задњи пут писао на форуму и многе ликове сам заборавио и њихова становишта)једноставно морамо тежити ка јачању наше отаџбине, а то се неће десити уколико на све будемо гледали као на свјетко чудо или с друге стране као да је све, али баш све у оној ствари. Политизацију оставимо медијима, политичким партијама, јавним личностима и свим оним који од ње имају користи. Ми као грађани, у овом случају Срби, имамо обавезу да учинимо бар минимум напора да ојачамо Српску. Нек то за почетак буде солидарност према слабијем. Нек крене од тога, да свако од нас, (а ево иде Божић) одвоји 2 килограма брашна и поклони сиромашном комшији.

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2015, 23:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2015, 17:40
Schlager je napisao:
pričali da su najokoreliji hdz-ovci i srbomrzci u tom kraju...zato kad krenete u evropu,zg ili bg,i kad vam tamo šofer busa stane,ne dajte u toj kafani nii marku i po za kafu ili wc....ostanite u busu i na mp3 slušajte baju " nisu suze za srbina",kao i ja što radim.....

a te 1991 se kafana zapalila nesrećnim slučajem,naravno....

Svaka čast na podugačkom tekstu,uživao sam čitajući,tj. nisam uživao,samo sam malo bolje percepirao događaje sa početka rata.
Ne znam kako ja nabasa na tu kafanu,sjećam se da se u njoj prodavalo,od igle do lokomotive,stvari sa gotovinom antom,upaljači,satovi,tanjiri...znam da mi malo bizarno bi,jedeš supu,i ako završiš,čeka te gotovina na kraju :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2015, 23:45 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Okt 2013, 20:24
Sad vidim da i ti mene razumiješ.
Jesam Srbin. Samo što mi ovi današnji "veliki" Srbi bukvalno ogade i praznik, prikazujući sebe kao tobože velike borce za Republiku Srpsku, kao da neko može da nas gumicom obriše.
Šta ima ratni vojni invalid ili porodica poginulog borca od 9. januara, kad će već 10. januara da ih svi zaborave.
Okreće li se u grobu onaj pali heroj kad vidi ko sve kao predstavnik vlasti polaže vijence na taj dan...

Daj ti narodu posla, otvaraj nove firme, pa ćeš da imaš jaku Republiku Srpsku.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2015, 08:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
_Krol_ je napisao:
hadzidado je napisao:
Ja nemam pojma o toj kafani ,a x puta sam išao i za Bg i za Zg.
Do duše, nigdje ni ne stajem.

Prva na desnu stranu poslije prelaza

Malo sam došao sebi i skontao da ja nikako ne mogu naići na taj birc iz prostog razloga što ulazim u Hr u Brodu ili Šamcu.
Sorry, ostarilo se.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2015, 09:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:

Чињеница. Али, имајући све набројано у виду, од нечега се мора кренути, а то мора бити друштво, промјена свијести у потпуности. Занатлије нестају, а вјеруј, занати ће увијек бити посао од кога се може живјети. Колико се младих људи данас жели бавити истима? Пољопривредом? Малим предузетништвом? Кладионица и кафић су пречи.Нажалост.

Морамо мијењати свијест. Ок, лопови краду, ок татини синови су битнији од нас, ок некима је рат добро дошао, ок она има неког а ти си сам... Не, ти имаш 10 прстију и мораш кренути од нуле. Не можеш чекати да добијеш торту на тањир. Говорим уопштено.
Не бранећи никога.

Као што и рекох, 9. јануар нема потребе претварати у Сабор СЧП-а, нити у Дан разбијања повратничких прозора, али исто тако заслужује далеко већу пажњу грађанства и нарочито младих људи.

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2015, 14:54 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Niko meni ne moze pokvariti Dan Republike Srpske......ni politicari ni ratni profiteri ni komsija srbin koji se sklonio u Srbiju probojem koridora a vratio se 97 i jos bio rezervni oficir.......
Odluka u.suda je samo napravila jos veci razlog da svaki normalan srbin jos vise tezi o odcijepljenju od bih.......vremena se mijenjaju doci ce i taj dan......prije ili kasnije

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2015, 18:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kaže Bakir paša da će se sprovesti odluke Ustavnog suda, prije ili kasnije. Elem, vrijeme će pokazati........uz asistenciju velikih.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2015, 12:02 
Stara kuka
Stara kuka

On je pasa al u sa.....ovdje nije

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2015, 16:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Paša je ,na žalost. Da nije, ne bi mogli oni iz Sa hapsiti naše ljude.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2015, 18:02 
Stara kuka
Stara kuka

Srbi hapse srbe

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2015, 21:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Apr 2012, 12:53
Jako postujem Shlagera i njegove postove u vezi rata , pa bi ga pitao zasto smo izgubili vlasic ??
pricao sam s jednom komandirom muslimanom , koji je bio u armiji bih i kaze mi , da je armija prvo nacela na vlasicu brigadu iz prnjavora pa ih dokrajcili na vozucoj i rece mi lik da je istok covjeka zarobio na vlasicu pa sa razmijenom otisao i na kraju ga zarobi na vozucoj ... pa me slhageru zanima sto tacno znas o ovome ??
reci mi zasto su srbi iz zenice najveci branioci bili vogosce ?
Zasto smatraju vojnike sa pala i tih krajevima lopovima ? kaze mi jaran koji je iz sarajeva srbin , bio na grbavici da kad sta osvoje , dodju ovih sa pala i voze kamionima ?

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2015, 21:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jakako! Pa ko bi drugi!?
A i Bakir je Srbin.

Vrh

PostPoslato: 19 Dec 2015, 22:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

hadzidado je napisao:
Paša je ,na žalost. Da nije, ne bi mogli oni iz Sa hapsiti naše ljude.

Какав црни паша.
Он је обична пудлица којим управља ИЗ.

Што се осталог тиче, надам се само да ће се скупови и прославе на јавним мјестима добро организовати и проћи без инцидената. Не бих да изигравам Вангу, али нажалост, неки би жељели тог дана да се скрене са кључне ствари. Надам се да полиција РС је способна и колико толико обавјештена. Спискови постоје, надам се да постоји и спремност и воља у случају потребе.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2015, 15:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2013, 16:31
davorr3 je napisao:
Samo što mi ovi današnji "veliki" Srbi bukvalno ogade i praznik, prikazujući sebe kao tobože velike borce za Republiku Srpsku, kao da neko može da nas gumicom obriše.

Šta ima ratni vojni invalid ili porodica poginulog borca od 9. januara, kad će već 10. januara da ih svi zaborave.

Okreće li se u grobu onaj pali heroj kad vidi ko sve kao predstavnik vlasti polaže vijence na taj dan...

Pricam maloprije sa starom i burazom u vezi 9. janura...
Ovo je sustina sto je rek'o covjek.
Sta ja generalno imam od toga sto sam ostao bez oca koji se,kako rece davor,sad okrece u grobu sto je dobrovoljno otisao u rat da se bori za bolje sutra?
Dobio onu medalju (od pitaj boga kakve legure) zasluge za narod. Stara ima 200 maraka invalidnine i to je to. Ja i burazer na birou,nikad mi nisu nasli pos'o, a znaju se izd*kati na mene one napirlitane zenturace u birou sto zakasnih jedan dan na biro.
Volim RS i slavicu 9-og... Ako nista,bar iz respekta premam mom pokojnom ocu i drugima koji su dali ili zivot ili dio tijela za RS.
Zalosno je kad sam cuo nekidan ratnog vojnog invalida kad mi covjek rece da mu je zao sto ne poginu da se ne pati sad i ne gleda ovu bijedu.
Znam ja da ne moze biti idealno,ali isto tako znam da moze bolje.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2015, 18:21 
Stara kuka
Stara kuka

Sta reci na ovo ........nemam pojma nisam pametan......nisi sale ti jedini na birou.....ima ih jos nazalost.......posao ti niko nece dati.......
Jesenas na okupljanju u kasarni kozara u spomen sobi oni moji poginuli suborci......velika vecina od 20,21,22,23 god bilo je i jedinaca u roditelja......

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 901 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 46  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]