Еј Талија, зло се даје бесплатно па тако и то. Ја сам за те часове добио летак у сандучић још почетком 2014. и нашао их на Фејсу и видео слике, било ми је савршено јасно која им је улога, тад су подучавали немачки и руски, бесплатно, а сад све дају ббесплатно, али ће те на крају коштати имовине и живота. Ишли ја и пријатељ тражити ту кућу преко пута оног Даунтауна кафића и ништа нисмо успели наћи све затворено закључано, нема никаквог натписа. Толико о тим свецима последњих дана, само име каже да вас чекају последњи дани са њима...
Е сад мени више забрињавајући су ови МОРОНИ, а зашто, зато што су ми се уселили у зграду, јебо те кру, ја на 2. спрату а оне на 3. једина утеха је што су девојке! Нисам ја то знао до вечерас, кад ми бануше на врата и почеше брслачити а ја се шлагир'о ладно. Прве две-три реченице их ништа нисам разумео осим да су комшије. И као једна је из Калифорније, а друга из Јуте, ја онако извалио вилицу до пода, а она мисли да ја никад нисам чуо за Јуту па каже то је близу Лас Вегаса, као да је свако био у Лас Вегасу... Та из Јуте очајно прича српски, а ова из Калифорније прилично брслачи. Па кажу: ,,Ми ваше комшије већ 2 месеца, па смо данас за дан заљубљених спремиле америчке кексе па да вас почастимо све и поделимо ове картице ако верујете у Исуса Христа'' (и трпају ми то у руке). Ја једино што сам успео да питам због чега су оне овде и јесу ли студенти, а оне кажу ,,нисмо студенти већ волонтери који путују и дошли на Балкан да кроз Хришћанство помажу'' и одоше даље код комшинице. Ја оно сав погубљен уместо да им кажем да је данас једино Дан борачке организације ВРС и Свети Трифун и да сам Православац, ја само затворио врата јер чујем да ми се пријатељ у боравку ваља од ссмеха, буквално се баца по тепиху, јер оно више би дали шансе да падне метеор или да дођу агенти ЦИА и да ме рокну него да мени, великом Русофилу, неке америка дођу честитати дан заљубљених за који нећу ни да чујем.

Оне кексе сам дао њему јер је ионако лупао главу шта да понесе девојци без марке у џепу. Ја седнем и размишљам и сетим се да је пре који дан било на неком дневнику како се једна америчка породица доселила у Краљево као били су волонтери, он подучавао ламерички фудбал, а она музику или енглески и сад као остали живети, али сам сконтао да њих има брука много по Србији, али и Хрватској, сад очито плаве и Српску...