banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 07:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 171 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Apr 2013, 21:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Kod nas cu cesti podsticaji malih i srednjih firmi arapske zemlje i Turska sve vise ulazu pocinje se smanjivati administracija..ugl gradi se i radi se manje nego prije ali mislim da guramo naprijed ekonomski,iducih godina ocekujem povecanje radnih mjesta i firmi u federaciji i vece podsticaje za ekonomiju i saobracaj.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2013, 21:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
U cijeloj BiH propadanje tek predstoji...

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2013, 21:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dnVJS6bFOc0[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2013, 21:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Ne bas cijele BiH svaka opstina je prica za sebe.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2013, 22:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Evil_Dead je napisao:
Што не мијења на ствари ништа, осим обавезе оног који је имао боље услове да обезбиједи ономе који није имао приступ таквим условима, да их добије.
Једно је сомалијска беба у Шведској која не жели да искористи своје и друштвене могућности и на коју можемо да примјенимо правило о томе да свако сам себе ствара, а сасвим нешто друго сомалијска беба у Сомалији која нема ни текућу воду.

Што се тиче Улофа, мислим да није користио израз "једнаки" већ "исти". Пошто знам да ти српски умије задати главобоље, покушајмо са енглеским - исти = same, једнаки = equal. Баш као у Америчкој декларацији независности - We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty and the pursuit of Happiness.

Pošto si ti pametniji i iskusniji, reci ko to nama određuje obavezu po kojoj bi razvijeni morali pomagati manje razvijenima, da ne kažem inferiornima (ovaj izraz mi vuče na jednu ne baš sjajnu stvar, pa uzmi sa rezervom).

Ja ću ti reći da se ta "obaveza" krši u velikom dijelu svijeta. Moja priča se odnosila na zapadni kapitalizam, gdje se pruža jedna vrlo bitna stvar.. mogućnost da uspiješ (a negdje nažalost ni to u dovoljnoj mjeri, priča je o kapitalizmu i dalje). Iz prve ruke saznadoh šta se u Somaliji radi i kakvo je stanje, pa ti mogu reći da ni sam ne bih mogao definisati uređenje koje tamo vlada. Nešto poludivljeg-plemenskog karaktera uz malo izmjena.. A što je najgore, Somalija postade i ostade plodno tlo za nove sukobe, kad čikama sa Wall streeta budu potrebni ratovi, a narod ispašta. Tjeraš me da krenem pričati o Somalijcima, njihovom konceptu života.. ali bolje da ne počinjemo. :D

Evil_Dead je napisao:
ПС: Када се неко роди као аристократ у 14. вијеку, он је имао далеко боље услове од кмета, самим тим и шире видике, боље образовање и бољи живот.
Дакле - кметови треба да буду кметови, а барони барони?

Zar to nije upravo način na koji se ljudi drže pod kontrolom? Mala grupa ljudi vlada i ima kvalitetno obrazovanje, potomci takvih ljudi će nastaviti da vladaju, a i oni će imati kvalitetno obrazovanje, a to je samo jedan od faktora. Ono daj malo pametnijeg čuvara da se prasići nebi pobunili i pobjegli iz tora.

Zar takvo stanje nije i danas, samo u malo izmjenjenijem obliku? Pri tome mislim da je raspodjela bogatstva (a mogli bi reći i moći) u nekim zemljama malo umjerenija.

14 vijek kažeš.. heee, ipak mislim da su tada prioriteti bili malo drugačiji. Recimo čovjek bi bio srećan ako nije gladan i ako ima krov nad glavom, zar ne? Nisu ljudi tada toliko išli mislima u "širinu" već su riješavali probleme koji su pred njima, a problema je bilo. Kasnije kako se sveopšti standard života povećavao, dolazio se do nekih novih prioriteta.

Brale001 je napisao:
Nece da rade,zapadna stampa,volim ovaj termin “Nece da rade”.
On je jako popularan sad u zadnje vrijeme.

Ko prati malo zapad i price, malo malo pa naleti prica o lijenim Grcima, Spancima, raji sa Kipra sad ce pocet malo i o Slovencima lijenim. Uzrok skrhanoj ekonomiji - nece da rade.

Onaj onaj nastup,hmm znas nece da rade.
Eto sreca mi nismo u EU ,nasi bez posla su samo nezaposleni. Sreca nasa inace odosmo i mi u “Nece da Rade”. :lol: :lol:

Kazes, oni koji nece da rade treba da budu najniza drustvena ljestvica.

Daniel, najniza drustvena ljestvica je u zatvoru obicno u normalnim sistemima.

Po toj logici svi ovi gore kriminalci, cista bagra. :lol: :lol:

Ne znam šta bih trebao, da uljepšavam realnost?

Grci radan narod, jedva čekaju posla i nove obaveze, a kad to odrade, teškom mukom se spuste na svoje plaže i odu na kupanje, jer bi oni htijeli da nastave da rade.. :lol: :D Kada sam rekao najniža društvena jedinka na ljestvici, izostavio sam zatvorenike i sve one koji su u tom polju svakojakog kriminala, ubistava, droge itd itd.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2013, 22:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Daniel. je napisao:
Pošto si ti pametniji i iskusniji, reci ko to nama određuje obavezu po kojoj bi razvijeni morali pomagati manje razvijenima, da ne kažem inferiornima (ovaj izraz mi vuče na jednu ne baš sjajnu stvar, pa uzmi sa rezervom).

Види, чак и УЕФА разврста репрезентације и клубове по шеширима да им да какве-такве једнаке шансе. Африканци никада нису имали 150 година мира као Швеђани и зато су Швеђани инфериорнији. Ти би умро од глади да живиш у Конгу са знањем које сада имаш, а они живе као да је то добар дан.

Daniel. je napisao:
Grci radan narod, jedva čekaju posla i nove obaveze, a kad to odrade, teškom mukom se spuste na svoje plaže i odu na kupanje, jer bi oni htijeli da nastave da rade.. :lol: :D

Грци у просјеку проведу више радних сати на послу од Швеђана. Толико о томе.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2013, 23:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Evil_Dead je napisao:
Види, чак и УЕФА разврста репрезентације и клубове по шеширима да им да какве-такве једнаке шансе. Африканци никада нису имали 150 година мира као Швеђани и зато су Швеђани инфериорнији. Ти би умро од глади да живиш у Конгу са знањем које сада имаш, а они живе као да је то добар дан.

Tvoji argumenti stoje. Isto tako imaš ko zna koliko Afrikanera koji su rođeni i odrasli u zemlji van njihove koja im je pružila sve, pa opet nisu makli dalje od socijale. Ne kažem naravno da su svi takvi, niti generalizujem samo kažem da su grupa koja je mnogo povezana, pa kad imaš roditelje koji neće da se prilagode, dobiješ i klince kojima je red, rad i disciplina strana stvar.

Daniel. je napisao:

Podsjećaš me na jednog kolegu koji voli da povlači ovaj argument, svaki put kad ga pitaju kako je u Grčkoj i što stalno neki problemi sa njima iskaču. :D

To je uistinu tačno da provode više radnih sati od mnogih naroda. Isto tako je tačno da su dosta manje produktivni, a to je krajnji cilj kapitalizma. Imaš ovdje interesantno objašnjenje:

Citiraj:
Now, wait a second. Is Greece the hardest-working country in Europe, or the least-hardworking? How can it be both?

The answer is that what we consider "hardworking" (a proxy for productivity) isn't the same as "working for a long period of time." (E.G.: Monitoring a modern irrigation system is productive. Carrying a few gallons of water on your head for two miles from the nearest stream takes a long time.) In fact, the OECD's richest, most productive, most hardworking countries have some of the shortest working hours. The bottom five, according to the OECD, are Denmark, France, Norway, Germany, and the Netherlands. All are richer per capita than Greece. All are technically "lazier" if you go by hours worked.

The missing key is productivity. Germans -- armed with large and scaled-up firms, low corruption, state-of-the-art technologies, financing opportunities, and smart global supply chain management -- get a lot more product out of each hour worked. So does the U.S. With the wealth that our productivity buys, Americans and Germans can afford things like leisure, or savings, or (in the case of the U.S.) lots and lots of stuff. Matt Yglesias put it simply, broadly, and truly: "Countries aren't rich because their people work hard. When people are poor, that's when they work hard."

Znaš.. možeš ti na poslu ostati 15 sati, malo raditi, malo se zezati, malo praviti pauze, malo muvati ženske, džabe sve ako te Njemac za 5 sati svog rada pretekne i napravi bolji proizvod. Nema tu kukanja, a Grci vole da se izvlače na tu foru. 8)

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2013, 23:04 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Jun 2010, 18:18
Evil_Dead je napisao:

da li ti stvarno vjerujes u to? nije rad kad se kaze da si na poslu a visis na internetu i nije rad kad okolo pricas kako po citav dan radis.

da pretpostavimo da je ovo gore tacno gdje su rezultati? tu se svasta moze pomisliti o grcima mozda ne da su lijeni ali svakako da su ograniceni jer im je produktivnost visestruko slabija nego kod svedjana iako mnogo vise rade.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2013, 23:14 
Pripravnik
Pripravnik

Evil_Dead je napisao:
Види, чак и УЕФА разврста репрезентације и клубове по шеширим а да им да какве-такве једнаке шансе.

i ako navodis primjere o svemu i svacemu bar moras imati elementarno znanje iz toga . uefa sa tim sesirima sprecava da se odmah sastanu najbolji klubovi a i reprezentacije pa tako ovi slabiji imaju mizerne sanse da se bilo gdje kvalifikuju. po teoriji vjerovatnoce kad ne bi bilo tih sesira mogli bi se u jednoj grupi sastati malta,jermenija,kazahstan, andora, san marino i jedna od njih bi se kvalifikovala na evropsko ili svjetsko prvenstvo a ovako sa sesirima se to nikad nece desiti.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2013, 23:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
apokalipto je napisao:
Kod nas cu cesti podsticaji malih i srednjih firmi arapske zemlje i Turska sve vise ulazu pocinje se smanjivati administracija..ugl gradi se i radi se manje nego prije ali mislim da guramo naprijed ekonomski,iducih godina ocekujem povecanje radnih mjesta i firmi u federaciji i vece podsticaje za ekonomiju i saobracaj.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fHABw4GO9X4[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 01:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

staar je napisao:
da li ti stvarno vjerujes u to? nije rad kad se kaze da si na poslu a visis na internetu i nije rad kad okolo pricas kako po citav dan radis.

Није ли баш твој посао да по цијели дан висиш на интернету и кажеш како нешто радиш? (Знам, саркастичан сам, али морао сам!) :)

staar je napisao:
da pretpostavimo da je ovo gore tacno gdje su rezultati? tu se svasta moze pomisliti o grcima mozda ne da su lijeni ali svakako da su ograniceni jer im je produktivnost visestruko slabija nego kod svedjana iako mnogo vise rade.

А, рецимо... да ли си икада погледала статистике наше мљекарске индустрије? Анализе и препоруке домаћих стручњака који су рекли зашто је производња млијека по једној млијечној јуници годишње тек 30% од исте у ЕУ?
Недовољна образованост пољопривредника, недоступност квалитетне сточне хране, лоши услови узгоја, лоши услови чувања млијека, ниска откупна цијена која не омогућава квалитетнију храну, улагања у квалитетније објекте, бољу ветринарску заштиту грла...

И онда те баце међу вукове ЕУ који све то имају, да им будеш компетитиван? Дај, молим те! Дигни нос из if... else и малко погледај око себе. :)

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 02:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

staar je napisao:
Evil_Dead je napisao:
Види, чак и УЕФА разврста репрезентације и клубове по шеширим а да им да какве-такве једнаке шансе.

i ako navodis primjere o svemu i svacemu bar moras imati elementarno znanje iz toga . uefa sa tim sesirima sprecava da se odmah sastanu najbolji klubovi a i reprezentacije pa tako ovi slabiji imaju mizerne sanse da se bilo gdje kvalifikuju. po teoriji vjerovatnoce kad ne bi bilo tih sesira mogli bi se u jednoj grupi sastati malta,jermenija,kazahstan, andora, san marino i jedna od njih bi se kvalifikovala na evropsko ili svjetsko prvenstvo a ovako sa sesirima se to nikad nece desiti.

Дакле, слажеш се са мном?
Може Сан Марино да се труди колико хоће, али џаба му труд кад Холанђани доођу па им стрпају седам комада? И зашто да се онда труде Санмаринци? ;)
Па, багави Срби им утрпају толико!
Ја мислим да су они лијени и неспособни. Ипак, терен је свима исти а и лопта је свима округла! :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 04:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
_зока je napisao:
skeva je napisao:
Uzecemo za primjer Laktase kao mikro sredinu. Laktasi su i u prijeratnoj Jugoslaviji bili veoma bogat kraj, a tad nije bilo Dodika sa svom njegovom moci. Tada su Laktasi bili teritorija sa najvecim brojem malih preduzeca u BIH cini mi se, negdje sam to procitao..

Ovaj.....Uspon Laktaša kao "privrednog čuda SFRJ" se nekako poklopio sa Dodikovim dolaskom na čelo IO SO Laktaši.....

Koliko ga god mrzili i ti a pogotovo ja, Dodo je izuzetan privrednik kao i njegov tatko koji je takodje bio poseban covjek. Ne znam kad je Dodik tacno dosao na tu poziciju, ali znam da su Laktasi i za vrijeme mog djeda bili sinonim za produktivan kraj.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 04:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
skeva je napisao:
Koliko ga god mrzili i ti a pogotovo ja, Dodo je izuzetan privrednik kao i njegov tatko koji je takodje bio poseban covjek. Ne znam kad je Dodik tacno dosao na tu poziciju, ali znam da su Laktasi i za vrijeme mog djeda bili sinonim za produktivan kraj.

Pa, da...ne samo da je Dodo izuzetan privrednik, nego su izuzetni privrednici i svi koji su sa njim u srodstvu.

Eno samo primjer njegovog sina.

To, valjda, dokazuje koliko je za uspjeh u privredi vazna genetika. DNK. Biznis gen!

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 04:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Za sina ne kazem :) , sincici takvih ljudi nemaju briga :) ... Sav ovaj sarkazam ima smisla ako pricamo o Dodiku junioru, pa cak i Dodiku senioru, ali o starom Dodiku to vec nema smisla... jedino ako je i on imao ledja od Tita licno, ko zna, mozda i jeste :)

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 09:13 
Pripravnik
Pripravnik

Evil_Dead je napisao:
Није ли баш твој посао да по цијели дан висиш на интернету и кажеш како нешто радиш? (Знам, саркастичан сам, али морао сам!) :)

neces vjerovati ali vrijeme provedeno za kompom/ ili na internetu moze biti jako produktivno i covjek moze svasta da stvori, ali tesko je to tebi obasniti. ocigledno tebi internet sluzi da samo raspravljas u nedogled navodeci masu netacnih primjera, potkrepljen informacijama koje citas na nasim portalima koje isto tako daju dokoni ljudi kao ti.

sve je kriva EU, masoni, novi svjetski poredak... jadni vrijedni juznjaci od te bijelosvijetske bande ne mogu da disu normalno... e oni cak zele da se na poslu radi? ko je to jos cuo molim vas?

ljudi mani te se tih praznih prica, jos niko nije propao ko je vrijedan bio.

necu dalje da odgovaram na tvoje gluposti jer nisi vrijedan moje paznje!

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 19:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Daniel. je napisao:

Ne znam šta bih trebao, da uljepšavam realnost?

Ne da uljepsavas vec da ne okreces ili skreces poentu.
Kad se radi o velikim masama nezaposlenih ljudi i kad neko spominje "Nece da rade" ,ljudi postaju nervozni misle da se to odnosi na njih a ne na marginalce.
Da si reko posla ima a ljudi nece da rade to je drugo. Stopa nezaposleni raste svugdje i u EU,Aziji,Americi a o Africi da ne pricamo.
Zasto se to desava.
Zasto smo u mogucnostio vec dvadest godina da narhranimo sve na zemlji al ljudi masovno umiru jos od gladi.
Zasto idemo u 21 vijek ko u tunel bez izlaza.
Daniel ti si iz mladje genracije zar da li si cuo za fizlozofiju sarme tako da kazem koja jos vlada.
To je ono ti jedes meso ja kups a u prosjeku guzvamo sarmu.

Niko ne kaze da neko nekom treba da dajes nesto samo im se skini sa grbace i prestani da ih sisas razvit ce se zemlje same.

Bogata je Afrika ali jos umiru od gladi masovno,cijele zemlje su izbrisane od epidemije aidsa.
Jesi li kad cuo za savremeni kolonolijalizam Ulof je o tome dosta govorio ili su ti rekli da je to izmisljotiona lijevicara kao Palme i ostali utopista
I tebi ko i meni govore da treba da postujete Tacerizam i Margaret djed mi je reko da jeo ona rekla da je Nelson Mandela terorist.
A moj djed nikad ne laze.

Zasto ste zaboravili Ulofa,zasto ste zaboravili njegov ekonomski program i poruke, zasto je trazeno u Americkom senatu da se Ulof proglasi nepozeljnim gradjanom u SAD.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 20:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
skeva je napisao:
ali znam da su Laktasi i za vrijeme mog djeda bili sinonim za produktivan kraj.

Laktasi su i za vrijeme Austro-Ugarske imali poseban tretman :D.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 20:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Laktaši će tražiti autonomiju od RS ako Dodo izgubi iduće izbore

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 23:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Brale001 je napisao:
Ne da uljepsavas vec da ne okreces ili skreces poentu.
Kad se radi o velikim masama nezaposlenih ljudi i kad neko spominje "Nece da rade" ,ljudi postaju nervozni misle da se to odnosi na njih a ne na marginalce.
Da si reko posla ima a ljudi nece da rade to je drugo. Stopa nezaposleni raste svugdje i u EU,Aziji,Americi a o Africi da ne pricamo.
Zasto se to desava.
Zasto smo u mogucnostio vec dvadest godina da narhranimo sve na zemlji al ljudi masovno umiru jos od gladi.
Zasto idemo u 21 vijek ko u tunel bez izlaza.
Daniel ti si iz mladje genracije zar da li si cuo za fizlozofiju sarme tako da kazem koja jos vlada.
To je ono ti jedes meso ja kups a u prosjeku guzvamo sarmu.

Niko ne kaze da neko nekom treba da dajes nesto samo im se skini sa grbace i prestani da ih sisas razvit ce se zemlje same.

Bogata je Afrika ali jos umiru od gladi masovno,cijele zemlje su izbrisane od epidemije aidsa.
Jesi li kad cuo za savremeni kolonolijalizam Ulof je o tome dosta govorio ili su ti rekli da je to izmisljotiona lijevicara kao Palme i ostali utopista
I tebi ko i meni govore da treba da postujete Tacerizam i Margaret djed mi je reko da jeo ona rekla da je Nelson Mandela terorist.
A moj djed nikad ne laze.

Zasto ste zaboravili Ulofa,zasto ste zaboravili njegov ekonomski program i poruke, zasto je trazeno u Americkom senatu da se Ulof proglasi nepozeljnim gradjanom u SAD.

Gledaj, prvi dio tvog posta se odnosi na ono šta mi svi znamo. Planski se radi na smanjivanju populacije, šta misliš da ne postoji lijek za teške bolesti? I dont think so. :wink:

Recimo Nigerija je zemlja koja leži na nafti pa opet nisu podigli standard stanovništvu. Velike su podjele u Africi, stanovništvo poprilično neobrazovano, vjerski dosta potkovano pa to omogućava da se svako malo pokrene neki novi sukob i neki novi rat. I to je lančano povezano. Nisu obrazovani, jel njihova krivica? Nije, pljačkali su ih nekoliko vijekova uzastopno, nisu imali mogućnost da se razviju.. Da li će u Africi biti manje gladnih u budućnosti? Neće, sve će biti isto ako ne i gore, zato što je to plodno tlo da se zaradi još malo para, da se uzme još malo jeftinih ili džabnih resursa. Afrika je samo poligon za ostvarivanje tuđih interesa.

Znaš ti da savremeni kolonijalizam u jednom izmjenjenijem obliku postoji i u Evropi? Osvojiš one slabije od tebe, a neupotrijebiš oružje i silu? Taj proces ide tako što se narodu ispira mozak o EU, pa kad uđu u EU manje razvijene zemlje ne mogu da pariraju razvijenim, pa one padaju ili kreću da prodavaju imovinu u državi, ali to je samo kratkoročno, a problem ostaje. Krediti rastu, kamate množe, na vlasti of kors ljudi koji su u službi EU.. Imao sam priliku da idem u Rumuniju sa razredom, razmjena neka bila. Bukurešt pomalo sjaj i blještavilo, a kad izađeš iz Bukurešta.. sve što ću reći je da onoliku bijedu i neimaštinu nisam vidio u svom životu nikada. Bukvalno ti se smuči komplet putovanje kad vidiš na šta su ljudi prisiljeni u toj evropskoj uniji.

Nakon Ulofa Palmea Švedska nije ista zemlja. Na vlast došli drugi ljudi, postajali sve popustljiviji prema zapadu, prave američke marionete. Meni ispričaše tata i deda da je te 1986 godine kad su ga ubili, vrijeme bukvalno stalo. Šveđani uvijek imaju plan A, pa kao ne uspije imaju plan B itd.. a tad su imali samo jedno pitanje, šta se ovo upravo desilo? Zna se vrlo dobro ko je ubio Ulofa i kome je on smetao. Veliki broj ljudi i dalje poštuje principe koje je njegovao Palme, ali kao što rekoh, narodu se uporno ispira mozak, drugi su ljudi na vlasti i tu nema šta više da se kaže osim da socijalna komponenta nestaje..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 171 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]