banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 09:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 209 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Banjalučki geto
PostPoslato: 21 Dec 2011, 12:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Schlager je napisao:
Citiraj:
evo kao posljednji post da spomenem rahmetli MAIDU MEDARU koju su Karadžićevi zlikovci prvo silovali a potom ubili.

I ja sam poznavao Maidu,bila jako zgodna plavusa iz Vrbanje,mozda 1972 ili 1973 godiste.....,uz to i jako dobra cura,izlazila godinama u caffe Ellite u Boriku gdje smo se druzili,i zaista mi je bilo bas zao kad sam cuo sta joj je uradjeno.

Strasno. Neka pociva u miru.

Maidu su silovali, pa ubii njih trojica,pa je bacili je u Vrbas, Trivic, Bajic, i Milojovic koji tada imao 17 god. Znao sam ih sve 3, a poznaoavo sam dobro rahmetli Maidu, kao i njenu komplenu familiju. Njih trojica su takode poznavali Maidu, nema rijeci kojima se ti ljudi mogu opisati.
Ali koliko je ovaj nas svijet cudan, pokazuje cinjenica, da je upravo Milojevic nakon godinu od kada je silovao i sudjelovao u ubistvu Maide, ozenio muslimanku iz Prijedora, i ostisao u Svedsku, gdje i danas zivi.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 12:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Pa jel se onda možemo s pravom pitati, da li je ona sliovana i ubijena zato što je bila muslimanka, ili zato što su ova tri lika monstrumi?

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 12:58 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Dec 2011, 15:33
Evo za ĐAVOLOVA što koristi nick Hristov jedna sviježa vijest:

http://www.sarajevo-x.com/bih/uhapsena- ... /111221011

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 13:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
http://www.glassrpske.com/vijest/2/novosti/67921/cir/Milanovica-tukli-po-specijalnoj-narudzbi.html

http://www.glassrpske.com/vijest/2/novosti/67925/cir/Edin-Dzeko-izrucen-vlastima-BiH.html

http://www.glassrpske.com/vijest/2/novosti/67924/cir/Pustivuk-oslobodjen-optuzbi-za-ratni-zlocin.html

I eto...sta sada postizemo kacenjem linkova?

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 13:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Mi nista ne postizemo, ali Bakirovom to dodje kao katarza. Boljie i to nego da se digne u vazduh medju grupom Srba.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 13:12 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
pitam se koliko minuta bi izdrzala tema sarajevski, zenicki, tuzlanski geto na recimo nekom federacijskom forumu..

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 13:17 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
ima tema na sa-x o musanu topalovicu caci i njegovim podvizima na kazanima.....ni ja nisam imao pojma kojih je to razmjera u sarajevu bilo dok nisam citao na tom forumu,mi smo glupi kao ona stvar,stidimo se svojih zrtava a drugi ih velicaju i mnoze sa 10!

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 13:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
spavac je napisao:
pitam se koliko minuta bi izdrzala tema sarajevski, zenicki, tuzlanski geto na recimo nekom federacijskom forumu..

pet minuta ukoliko izdrži, ušla bi u Ginisa

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 13:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Nažalost, bilo je nasilnog protjerivanja. I pritisaka. I ako bi se tako gledalo, u cijeloj Hrvatskoj i BiH je sprovedeno etničko čišćenje. I priča oko toga je gotova.

Ja sam čitav rat živio u Mejdanu i mogu pričati šta se u najbližem komšiluku dešavalo. Da ne bude rekla-kazala. Iz hrvatske porodice iz koje je bio blagajnik kućnog savjeta '94-'95 godine, i samo su jednog dana otišli i pokupili novac sakupljane za vodu prethodnih minimalno pola godine. Novac koji su trebali uplatiti, a oni ga štekali. Poslije rata prodali stan bez problema. O novcu ništa, samo što su se nama iz vodovada nakačili na vrat pa morali plaćati opet plaćenu vodu da nam ne isključe vodu.
Komšije ispod mene, muslimani, kada su odlazili mislim da su čak i prekidače i utičnice izvadili kada su odlazili. Nije tu bilo vojske, polocije, ... da ih tjeraju i požuruju.

Komšija iznad mene, muslimani, kada je u Verićima poginuo komšija Srbin koji je bio u specijali, pred ostalima drčno rekao ko ga je tjerao da ide tamo. I ostali su nakon toga. Kasnije otišli i sada se vrate preko ljeta...

Kako se ove priče uklapaju u nasilno protjerivanje, sprovedeno etničko čišćenje.

I šta, da se njhova djeca vraćaju iz Danske, Švedske, Hrvatske, ... kada bi većina nas prvom prilikom otišla da mogu.

Evo da ja nešto priznam. I ja sam učestvovao u etničkom čišćenju u BL. Sa svojih 12-13 godina. Uzeli smo imenik i tražili brojeve muslimana i preko krpe govorili svašta. Tipa, ooo Turciiiii... Ali da je moja mama to saznala tada, mislim da bi radije otišao u Mali Logor nego da me se ona dočepa. :) To je bila dječija ludost i glupost, ali onima sa druge strane žice, telefonske, nije bila.

Dječija ludost i glupost je bilo i to što su se neki dječaci iz muslimanskih i mješovitih porodica, iz raje oko zgrade, označavali markerom sa četiri tačke. A ja sam od njih dobio tri tačke. Da se razlikujemo. I onda išao sa njima dok su oni šarali po zidovima SDA i i polumjesec i zvijezdu. One tačke su trebalo zbog toga jer je jedan od njih pričao, kako je njegovima brat koji je u zelenim beretkama javio, da će oni upasti u BL... pa da se razlikuju. Tako nešto.

Mene interesuje da li je Insanić bio cijeli rat ovdje, da li je Sakibova mesnica radila, da li je Pašalić radio, Katana, ...
Znam da nije bilo lako biti musliman i Hrvat u Banjaluci tokom rata. Rat je bio i tada isplivaju loši ljudi, ili ono loše iz njih, na porvšinu. I zbog nas samihi treba kazniti one koji su zločin počinili. Ali ovdje je sistem nesposoban. Po ulici slobodno hodaju i klinci koji su pucali, ubadali, ... i samo sakupljaju prijave...

Monstruozni su i oni koji su u toku rata u Lijevču prebili starce preko 70 godina i vezali bodljikavom žicom. Ne znam da li su tada preživjeli. Bračni par koji su bili Srbi. Zbog nekih sitnih para.

Ne ponovilo se više. Ali dok ima preko 15-20% onih koji samo tuđu krivicu vide, ne miriše na dobro.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 13:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Kako bilo da bilo, crvena marica je crvena marica. Ne znam ko je izmislio naziv kombi. Nisu ljudi ništa pitali... mlavili ko ludi.
Što se tiče cjenjenog biskupa banjalučkog Komarice Franje, lično, ne znam šta bi rekao. Imao je čovjek instrukcije da ne pušta svoje stado iz Banjaluke - a kako bi isto imalo današnji status žrtve(što je neosporivo). Zbog toga, moj pokojni deda nije mogao dobiti svoju krštenicu od pomenute institucije - za malo Nobelovcem - kad je palio iz Banjaluke u pravcu primorja.

Da malo razbijemo tenzije: Kod mene u kući na Paprikovcu, gdje je očeva porodica živjela, redovno su dolazili pripadnici okolnih opština u potrazi za novim prebavilištem. Tako je jedan dan došao neki baja kod strica - da pita ima li Hrvata ili Muslimana negdje u naselju... da se čovjek useli u toplinu doma novog. Ovaj mu je odgovorio da je on Hrvat i pitao:"Što, šta trebaš?"
Baja je propjenio i rekao mu da se goni iz njegove zemlje Tuđmanu i u pm. Stric je rekao da pričeka, samo da uzme stvari iz kuće.
Tako je i uradio, izašao kroz prizemlje i uputio se kod komše Tite (od Tito). Posudi vojnu uniformu i četničku šubaruštinu i vrati se nazad.
Bajun je u međuvremenu razgledao malo oko kuće... čisto da vidi čim će raspolagati. Manja okućnica, vinove loze nešto, velika radiona ... ma divota. Stric sjedi u kući i čeka da ovom dosadi i ponovo zalupa na vrata.
Kad je tako i uradio, imao je šta da vidi. Novokomponovanog srpskog borca sa željeznom palijom u ruci... i oduzimanje od sopstvene životne funkcije!

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 14:06 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Uvijek mi je muka kad čitam ovakve rasprave,ili na tv gledam filozofe tipa Nataša Kandić ili Vesna Pusić kako pametuju nakon 20 godina...Jednostavno,ljudi neće ili ne mogu da shvate da je rat sasvim drugo stanje i druga psihoza nego što je sada pametovati nakon 20 godina i osuđivati. Drugačije rezonuje čovjek kada dobije vijest da mu je poginuo brat,otac ili najbolji drug od nekoga ko sad za tastaturom iznosi svoje mišljenje ili sjedi na nekom dobro plaćenom političkom skupu i unovčuje tu svoju "brigu za žrtve"....
Ima tu i još jedna stvar. Mnogi od tih zločina su počinjeni iz straha,jer nismo svi rođeni hrabri.Evo,ovaj kolega danijell kaže da mu je kolega iz specijale ubijen u Verićima,vjerovatno je pogriješio i mislio na muslimansko selo Večići kod Kotor Varoša. Tu su muslimani zarobili 7 pripadnika te civilne specijalne policije i žive ih rezali brenerima,dok su njihovo zapomaganje i urlike puštali na dzamijsko ozvučenje! E to je po meni čisti zločin iz straha,da odvraća svakoga novog ko bi pokušao da ih napadne...Bez obzira,skupo su platili za to,i pametnije bi im bilo da nisu radili to!

Zato su i odsijecane glave i vađene oči na svim stranama,i ja bih volio sve te priče staviti u istorijski kontekst....
Naravno,bilo je i svega drugoga,nisu svi zločini rađeni iz straha ili osvete,bilo je milion slučajeva,gdje kriminalci sa utokama i bejzbol palicama upadaju u kuće ljudi druge nacije ubijaju i otimaju zlatninu i novac,bilo je i svakakvih manijaka,sexualnih i svakih drugih,na svim stranama,ali to po meni nije ratni zločin niti etničko čišćenje,već krivično djelo devijantnih osoba koji su samo dočekali svojih pet minuta kada zlo caruje.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 14:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
na SA-x nisu normalni, primjer je da za sve Srbe koji su pobijeni u sarajevu kažu "pa on je bio pripadnik SDS-a", znači u njihovim glavama je opravdanje za ubistvo ili odvođenje u logor to što si pripadnik SDS-a, iako je i SDA i HDZ osnovani prije SDS, njihov mozak tako funkcioniše da su uvjereni da Srbi nemaju pravo da imaju nacionalnu stranku niti da misle svojom glavom.
Isto tako im je fora za sve građane srpske nacionalnosti koji su pobijeni u oslobađanju stanova reći da su snajperisti, dakle neko odabere stan, kasnije vlasnika stana bace sa zgrade i proglase snajperistom, pa ebote ko je lud da puca iz snajpera u sred ciglana ili koševa, tako jadne optužbe i izmišljotine samo sarajlije mogu smisliti.

Koliko je to Sarajevo fašistički grad govori i činjenica da im se spomenik u centru grada zove "spomenik ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva", to znači da to nije spomenik ubijenoj djeci cijelog Sarajeva, u nevino ubijenu djecu ne spadaju djeca sa Grbavice iako je grbavica sada sastavni dio Sarajeva, jer su djecu sa Grbavice pobili muslimani i po njihovoj (multietniĆkoj) logici ta djeca nikako ne mogu biti nevina, a pogotovo ne zaslužuju spomenik sa ostalom djecom iz u ratu muslimanskog dijela Sarajeva.
Iako je grbavica u samom centru grada, znači na spomeniku se računaju i popisana su djeca sa Dobrinje koja je na periferij grada, ali ne i djeca sa Grbavice koja je u centru, jer Bože moj, djecu na Grbavici su pobili muslimanski metci i nikako ne mogu biti nevina i nalaziti se na istom spomeniku sa nevinom djecom. to su vam ti multietnićki na kurac ih nabijem sve redom.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 14:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Uzmite za primjer prnjavorska sela Mravicu i Lisnju. Pa tamo su na samom pocetku rata muslimani iskopali rovove. U lisnjoj su cak na kucama postavili mitraljeska gnijezda. Dva dana se pucalo u lisnjoj i nastradali su samo oni koji su imali oruzje i srusene su one kuce gdje je bilo oruzje. U mravici su onda sami predali oruzje i zakopali rovove. Zivjeli su tu do potpisivanja dejtona.
Onda svi otisli pa vi vidite nije li to razmjena zemlje. Za svo to vrijeme su normalno obradjivali zemlju. Jeste povremeno bilo upada u kuce i pljacke...ali ljudi pa i sada srbi srbima upadaju i pljackaju.
Kada bi svi rekli da sucinili zlocine i izvinili se jedni drugima gdje bi nam kraj bio.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 15:06 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Sep 2010, 15:56
Citiraj:
Jednostavno,ljudi neće ili ne mogu da shvate da je rat sasvim drugo stanje i druga psihoza nego što je sada pametovati nakon 20 godina i osuđivati.

Naravno da znaju, svi to znamo a ti nabrojani vjerovatno i bolje od nas.
Pa moraju osudjivati, sta bi trebali raditi.
Opravdavati ...
Ne bi trebala niti smjela da postoji situacija kojom bi se mogla opravdati .. silovanja, protjerivanja, ubistva civila ili zarobljenika ... i znas vec na sta mislim.
Kako opravdati, poslije tih istih Vecica kupljenje naroda po Celincu i sta je vec bilo tamo ...
Moze li se to opravdati ....

Citiraj:
bilo je milion slučajeva,gdje kriminalci sa utokama i bejzbol palicama upadaju u kuće ljudi druge nacije ubijaju i otimaju zlatninu i novac,bilo je i svakakvih manijaka,sexualnih i svakih drugih,na svim stranama,ali to po meni nije ratni zločin niti etničko čišćenje,već krivično djelo devijantnih osoba koji su samo dočekali svojih pet minuta kada zlo caruje.

I kako se procesuira to "krivicno djelo" ????
Nije valjda da je to bila sakica "ludjaka" kojima ni vlast a ni vojska nije mogla nista.

Takvim "ludjacima" i iz takvih razloga je medju prvima i dato naoruzanje.
Uzmi Arkana i Cacu ... i tako dalje ...ili na cistom banjaluckom jeziku Javu i Vedrana i ....tako neke.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 15:17 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Isto tako si umjesto Jave i Vedrana mogao pomenuti Juku Prazinu,Mušana Topalovića Cacu,Ramiza Delalića Ćelu ili Ismeta Bajramovića...Svi kriminalci su tih godina pušteni i isplivali na površinu pljačkajući i radeći zločine,a,ako ćemo već tražiti dlaku u jajetu,jedina razlika je što ih je tamo u Sarajevu bilo više.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 15:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Dec 2011, 15:33
Schlager je napisao:
Isto tako si umjesto Jave i Vedrana mogao pomenuti Juku Prazinu,Mušana Topalovića Cacu,Ramiza Delalića Ćelu ili Ismeta Bajramovića...Svi kriminalci su tih godina pušteni i isplivali na površinu pljačkajući i radeći zločine,a,ako ćemo već tražiti dlaku u jajetu,jedina razlika je što ih je tamo u Sarajevu bilo više.

Ne može se laganjem i ćosićevskom “kreativnošću, inventivnošću i maštovitošću” napraviti ekvivalent na drugoj strani kad je u pitanju planska agresija i etničko čišćenje te putem međunarodnog suda utvrđeni genocid!!

Ne može. Ne može. Uzalud vam trud svirači!

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 15:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
glavonja je napisao:
Schlager je napisao:

Ne može se laganjem i ćosićevskom “kreativnošću, inventivnošću i maštovitošću” napraviti ekvivalent na drugoj strani kad je u pitanju planska agresija i etničko čišćenje te putem međunarodnog suda utvrđeni genocid!!

Slika

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 15:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
glavonja je napisao:
Schlager je napisao:

na kazanima su odsjecane imaginarne glave, ubijani imaginarni srbi, nije to bio zlocin?

plici si od crkvene, tri puta

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 15:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
glavonja je napisao:

napraviti ekvivalent na drugoj strani kad je u pitanju planska agresija i etničko čišćenje te putem međunarodnog suda utvrđeni genocid!!

ček, ček jel to sad ispada da je moj stari (from selo kod Prnjavor siti-ja) bio agresor na BiH? men to malo nije jasno :S (ono plav sam pa je vrlo vjerovatno da sam priglup...)

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 16:01 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

ne samo da je bio agresor,već i četnik i naravno fašista! :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 209 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]