banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 17:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 123 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Jul 2011, 10:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
zerocool je napisao:
Samo fali da neko po ovoj vrucini nosi one kacige, ne bih se zacudio da se plastika istopi koliko je vruce. :D

A sta, po vrucini je glava tvdja pa joj beton ne moze nista? :)

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2011, 01:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Gledam novoizgrađene biciklističke staze po gradu i razmišljm kako to jadno izgleda.

Na potezu od Venecija mosta do Hard Rock uzeli malo od trotoara, malo od travnjaka i napravili stazu širine 30 cm. Bolje je u svakom slučaju nego da su trotoar namjenili za bicikliste, ali ovo jednostavno jadno izgleda u poređenju kako Borik ima lijepe biciklističke staze.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2011, 08:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Postoje dva moguca razvoja dogadjaja sa ovim novim "stazama".

1. jadno drvece ce se posusiti
2. jadno drvece se nece osusiti ali ce korijenje potrgati nove staze.

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2011, 08:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
Evo moja iskustva:

Prije neke dvije godine sam se vozio kroz Aleksandrovac prema BL, taman kada su radili trotoar kroz Aleksandrovac, vozio sam poprilicno brzo i sto svojom nepaznjom sto autobusom koji je vozio tik iza mene, naletim na malu hrpicu tucanika na asfaltu, tocak sklizne u kanal desno a je odletim dijagonalno lijevo prema sredini ceste, udarim glavom u sfalt i dobro se izgulim, pogotovo desnu stranu lica. Bogami trebalo je skoro 2 mjeseca da sve zaraste, i nisam imao kacigu.

Slucaj drugi, proslu nedelju vracao se iz Slatine i prolazim pored toyota salona, tamo nedeljom uvijek ima auta, vozim skroz desno i lik, u golfu 2 - a u cemu drugom, me pretice, presjeca mi put i udara zadnjim krajem golfa u mene. Posljedica padam desno na ivicnjak ugruvan, izguljen i sa napuklom kacigom, to sam tek kuci vidio jer se desilo jako brzo, bukvalno u par sekundi. Kada samo pomislim sta je moglo biti da nisam imao kacigu uhvati me jeza.

Moja preporuka svima je da u gradu obavezno nose kacigu, stvarno je potrebno samo par sekundi za neko sranje i onda je kasno, a kaciga je kao pojas. Kada se covjek navikne na nju onda mu i smeta kada je nema na glavi dok vozi. A ustedite i maltretiranje sa policijom.

poz. svima i sretna voznja!

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2011, 09:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Takodje savjetujem svima da nose kacigu, i ja sam neki dan imao pad sa bicikla i udario sam glavom, sva sreca pa sam imao kacigu inace bi bilo njesra. Bio sam protivnik nosenja, ali sad vidim da je kaciga korisna, bar je bila u mom slucaju.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2011, 13:57 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 24 Avg 2011, 13:50
Pozdrav svima... eto vidim dospela moja pričica na ovaj forum... Pročitao sam sve komentare i mogu vam reći da ste svi supercool :) Uzgred, nikada mi nije stigla kazna za nenošenje kacige...

Poenta je da je pametno nositi kacigu za zaštitu, samo što kacige koje možemo kupiti za neke normalne novce (do 30KM), više štete, nego što štite, jer u njima ima puno hemikalija koje nisu dozvoljene (made in CHINA), pa kad se dobro oznojite, to se sve apsorbuje preko kože, direktno u vugla :D

Problem je u zakonu koji je izglasan iz pogrešnog razloga, ne da se zaštite biciklisti, nego da im se digne lova... dalje nema šta filozofirati i ako se protiv ovakvih akcija našeg državnog aparata ne borimo, neće im biti kraja u gluposti. Ovaj član 102. zakona o bezbednosti u saobraćaju će uskoro biti izmenjen!

Sretno preživljavanje letnji vrućina u ovom lepom gradu...

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2011, 19:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Kao jedan od koraka unapređenja biciklističkog saobraćaja u gradu, Gradska uprava planira izgradnju parkinga namijenjenih za bicikle, rekla je koordinator za analitiku i odnose sa javnošću u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Danira Pipić-Manojlović.

- Početkom 2011. godine izrađeni su urbanističko-tehnički uslovi koji su predvidjeli oko 30 lokacija koje će biti uređene za parkiranje bicikala. Poslije realizacije prve faze izgradnje biciklističkih traka i staza koja je u toku, pristupiće se i izgradnji pomenutih parkinga. Realizacijom ovog projekta poboljšaće se uslovi odvijanja biciklističkog saobraćaja u gradu - istakla je Pipić-Manojlović.

Dodala je da parking mjesta za bicikle postoje u parku "Petar Kočić", kod glavne pošte i uz trgovačke centre.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2011, 13:02 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Jan 2010, 17:00
Hoce uvesti i automate za naplatu?
Znaci siguran sam 100% :D

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2011, 17:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
zerocool je napisao:
Samo fali da neko po ovoj vrucini nosi one kacige, ne bih se zacudio da se plastika istopi koliko je vruce. :D

Velika sam pristalica kaciga. Kupila sam je za 25 BAM, dakle-spada u najnizu klasu, a opet, suprotno mojim ocekivanjima, odlicna je kao ZASTITA od vrucine, izmedju ostalog. Plastika uopste ne uzavri nego je cak hladnjikava po najjacem suncu. Stiropor kao izolator odrzava glavu prijatno rashladjenu.
Zamjerke: estetika i kvalitet kopce.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2011, 19:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
A.Perendić je napisao:
Problem je u zakonu koji je izglasan iz pogrešnog razloga, ne da se zaštite biciklisti, nego da im se digne lova...

To je problem u 90% izglasanih zakona.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 25 Sep 2011, 22:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika
http://banjalukain.com/banja-luka/dva-su-tocka-dovoljna

A jesu me prepali, ja sam razgledao izloge u Gospodskoj, kada se masa približila na par metara od mene. Nisam znao da su zakazani bili protesti taj dan.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2011, 17:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2011, 23:57
Trebalo bi da se ukine kazna.
Ko zeli da je nosi radi sebe i svoje sigurnosti moze je nositi ko ne zeli ne mora. :)

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 00:48 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ljudi na zapadu voze bez kacige a ovi dole se kao prave mutavi i loze narod sa pricom "pa bez kacige se ne moze u Evropu"... :lol:

sto mi je simpa ova fotka kod Hrvata...cisti debilizam..umjesto da zaposle policiju da sakuplja drogu, pohvata ljude koji se bave trgovinom djece, kurvi, ljudskih organa, oni prevrcu bicikla...tuga..

Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 07:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Avg 2011, 07:33
nigdje u svijetu se ne mora nositi kaciga...

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 08:47 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Шта гледају ови? Да му нису остале зимске гуме?

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 09:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2005, 10:15
_зока je napisao:

mozda serijski broj na ramu, obicno je dole na plocici

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 10:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
Procitao sam ovaj pocetni text :roll:
S policijom najbolje nemati nikakvog posla-jer kako god oni su u pravu i nahebe onaj sto pokusava nesto suprotno

Kad je vec o kacigama rijec gdje ih ima za kupiti. Zvao sam centrum kazu bilo po 6KM ali su sve prodali.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 14:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
_зока je napisao:

U hrvatskoj je nedavno pocela registracija bicikala... Mislim da ti policija lupi kod, koji se "ureze" u ram bicikla i to sluzi kao registarska tablica na kolima... U slucaju da ti ukradu bicikl, prijavis serijski kod i tako ga traze... Dobijes i "saobracajnu" ili bolje receno vlasnicki list sa svim podacima o biciklu... Registracija je besplatna

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 14:18 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
fantastikus1, apsolutno se slažem sa tobom za ovo za policiju. Oni su uvijek u pravu.
A kacigu neću nositi nema šanse, pa nek me kazne koliko hoće. To mi je najgluplja kazna, pored one da te kazne kad nemaš upaljena svijtla na autu u po bijela dana.

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 14:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
A sta je sa kaznom za pijane pesake :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 123 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]