banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 17:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 144 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Avg 2012, 08:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
jellyfish je napisao:
Koliko je placena, trebalo bi da stoji bar hiljadu godina koliki bi trebao biti kvalitet za te pare. A ono svake godine pada po jedno u prosjeku. Vjerovatno ove temperature pa dolazi do sirenja. Da bude malo jaci zemljotres skrkalo bi se sve, cim padaju kad je temperatura malo visa ili niza.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
S obzirom da nekoliko desetina hiljada ugrađenih staklića šta je par odvaljenih komada? :) Što ste na kraj srca?? :)

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 08:35 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2012, 12:02
Dobro je dok ima šta i odakle da padne, kamo sreće da svaki dan padaju prozori sa solitera pomislio bi čovjek da živi u Njujorku.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 08:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Ovo mi se čini kao najgluplji odgovor predstavnika vladajuće stranke..."kad padne stako, vi pogledate prema vrhu zgrae, i u jednom trenutku pomislite da ste na nekom drugom mjestu, zar to nije sjajno"

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 08:45 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Ajd radi nešto, pomozi roditeljima.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 09:01 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Cyber Guru je napisao:
Dobro je dok ima šta i odakle da padne, kamo sreće da svaki dan padaju prozori sa solitera pomislio bi čovjek da živi u Njujorku.

Tačno mi samo takva sitnica treba da bi pomislio da živim u blagostanju.... :roll:

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 09:07 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Cyber Guru je napisao:

Tačno mi samo takva sitnica treba da bi pomislio da živim u blagostanju.... :roll:

:).

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 09:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bitan je feeling a koji ne mora biti strogo realan.
Kad prolazim pored kontejnera koji je užestio imam feeling da sam u Indiji gdje se u svetoj rijeci Gang raspadaju leševi. Kao što rekoh bitan je feeling. :D

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 10:17 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Kad prolazim pored kontejnera koji je užestio imam feeling da sam u Indiji gdje se u svetoj rijeci Gang raspadaju leševi. Kao što rekoh bitan je feeling. :D

Ajde da malo uozbiljimo temu. Stvarno je glupo da padaju prozori sa zgrade za koju pročitah negdje da je koštala 230 miliona km, ali ne bih da budem kao većina koja za sve krivi vladu i ljude na vlasti. Ja lično ne mislim da je ikome u vladi palo na pamet da na zgradu stavi prozore koji će padati i ubiti nekoga, pa to je uskakanje samom sebi u stomak, dakle jedna nesreća sa ne daj Bože smrtnim ishodom bi oborila aktuelnu vlast ako ne to onda barem značajno umanjila rejting trenutno vladajućih struktura. Dakle po meni krivca bi trebalo tražiti u firmi koja je izvođač radova, i to samo u izvođaču radova, jer koliko znam u tu zgradu su ugrađeni najsavremeniji mogući materijali i oprema. A o tome šta mislim da li je izgradnja pomenute zgrade pametan potez ili ne volio bih na drugoj temi ako postoji a ako ne da je otvorimo pa da malo i o tome prodiskutujemo.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 10:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zna se ko je prije bio izvođač radova i kakav kadar je za to bio potreban i koje iskustvo.
U prilog tome govore i tenderi koje su naši izvođači radova dobijali u inostranstvu.
Danas može svako biti izvođač radova tako da ne čudi nestručnost i pomanjkanje kvaliteta.
Ko je tome kriv što imamo poplavu nadrimajstora za sve i svašta?

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 10:41 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Zna se ko je prije bio izvođač radova i kakav kadar je za to bio potreban i koje iskustvo.
U prilog tome govore i tenderi koje su naši izvođači radova dobijali u inostranstvu.
Danas može svako biti izvođač radova tako da ne čudi nestručnost i pomanjkanje kvaliteta.
Ko je tome kriv što imamo poplavu nadrimajstora za sve i svašta?

Ne treba generalizovati, ako su naše firme radile po Iraku, Iranu, Libiji, Siriji to nikako ne znači da smo poslove mogli dobiti u npr. Njemačkoj u kojoj se ipak standardi moraju poštovati. Baš bih volio da me neko pokuša uvjeriti u to da prozori sa zgrada po zemljama koje sam pomenuo nisu nikada padali. To što smo tada poslove dobijali je bilo nešto sasvim drugo, bili smo jeftiniji od drugih što odmah znači da su se standardi prilikom gradnje manje poštovali, a većina odrađenih poslova se naplaćivala kompenzacijom, što opet ostavlja mogućnost za određene propuste prilikom poštovanja standarda, rokova itd. Još jedna stvar dok nisam zaboravio, niža cijena prilikom tendera se postizala i time da se umjesto pune cijene za npr. izgradnju vodovoda u Tripoliju, nadomjesti izvozom 100 tenkova za potrebe Libijske vojske, koji su opet dijelom plaćeni naftom. A sve je to bilo moguće zato što je tadašnji državni sistem pogodovao takvoj vrsti dilova, za šta opet Evropske kapitalističke ekonomije u tom momentu nisu bile spremne ili nisu poznavale takav sistem poslovanja.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 10:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E i ti našao Njemačku :D a da gdje je škola zanata nego Njemačka? :) Zašto bi oni pored svojih vrhunskih kadrova tražili tuđe?

Dom revolucije u Nikšiću, nikad završen gigantski projekat, ima bezbroj sličnih staklenih površina.
Klinci su stakla lomili i pokušavali da polome, al slabo, opstaju već decenijama (tačnije više od 30 godina).
Kako stoje??

Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 10:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Zgrada "Gherkin" cim je izgradjena, sa nje je palo staklo. I bilo je poslije toga jos dosta slucajeva na toj istoj zgradi. A ona je jedna od najpoznatijih u svijetu.
Ne opravdavam; samo navodim da padaju stakla sa mnogo poznatijih, skupljih i visih (skoro 200 metara) zgrada u svijetu.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 10:52 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
E i ti našao Njemačku :D a da gdje je škola zanata nego Njemačka? :) Zašto bi oni pored svojih vrhunskih kadrova tražili tuđe?

Dom revolucije u Nikšiću, nikad završen gigantski projekat, ima bezbroj sličnih staklenih površina.
Klinci su stakla lomili i pokušavali da polome, al slabo, opstaju već decenijama (tačnije više od 30 godina).
Kako stoje??

Slika

Dobro uzećemo čitavu zapadnu Evropu ne mora biti samo Njemačka, nigdje nismo mogli biti više od običnog bauštelca.

Ja sam dok sam bio mali 100 puta dobio batine zato što sam slupao nečije staklo, u stvari uglavnom svoje rođeno. Ne znam kakvi su to krembili i nesposobnjakovići u Nikšiću, sigurno im se đedovi stide što su ih takve izrodili. :).

Jab' to sve polupo :)

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 11:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Neće ti niko ništa reći i ako pokušaš :D probaj, možda tebi pođe za rukom kad već đetićima nije. :D

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 11:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Odje glavom!

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 20:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Cyber Guru je napisao:
Ne treba generalizovati, ako su naše firme radile po Iraku, Iranu, Libiji, Siriji to nikako ne znači da smo poslove mogli dobiti u npr. Njemačkoj u kojoj se ipak standardi moraju poštovati. Baš bih volio da me neko pokuša uvjeriti u to da prozori sa zgrada po zemljama koje sam pomenuo nisu nikada padali. To što smo tada poslove dobijali je bilo nešto sasvim drugo, bili smo jeftiniji od drugih

Ovdje je problem sto su skuplji od drugih. Pitao sam prijatelja jos prije par godina koji je studirao arhitekturu u Austriji i on kaze da bi za te pare ta zgrada mogla tamo da se napravi, gdje je radna snaga, dozvole, zemljiste i materijal daleko skuplji.
I gle, tamo se i pored skuplje radne snage i zemljista napravi takva zgrada za iste pare i stakla ne padaju.

Znaci problem je sto su debelo naplatili, a slabo napravili. Da ne govorimo o tome sto je vise od pola tih 220 milona zavrsilo mozda u privatnim dzepovima, a 100 miliona mozda ulozeno u zgradu. A takav kvalitet i takva zgrada bi se mogao napraviti i za 50 miliona pisalo je jos 2007 u novinama da se nije rasipalo kao na one korpe za smece sto su kostale 200km, a realna cijena im 20km.
O najskupljem autoputu u zemlji sa najjeftinijom radnom snagom da i ne govorimo :roll:
Zamislite koji to treba biti mozak u naroda pa da povjeruje u pricu da u zemlji sa najjeftinijom radnom snagom i zemljistem bude najskuplji autoput :roll:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 20:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Talija je napisao:

У светој ријеци Ганг се не распадају лешеви, чисто из разлога што Индијци тј. Хиндуси спаљују своје мртве... А да се у ријеци нађе њихов пепео, то је већ сасвим нормално. Тек да се зна.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 21:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ovaj "sinip" izgleda nije uopste vidio one slike iz Indije na temi u "vrlom svijetu" :lol:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 21:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Очигледно...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 21:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
Очигледно...

Ево овде имаш линк па погледај > http://www.chinasmack.com/2010/pictures ... tions.html

Filozofija...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 144 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]