Cyber Guru je napisao:
Ne treba generalizovati, ako su naše firme radile po Iraku, Iranu, Libiji, Siriji to nikako ne znači da smo poslove mogli dobiti u npr. Njemačkoj u kojoj se ipak standardi moraju poštovati. Baš bih volio da me neko pokuša uvjeriti u to da prozori sa zgrada po zemljama koje sam pomenuo nisu nikada padali. To što smo tada poslove dobijali je bilo nešto sasvim drugo, bili smo jeftiniji od drugih
Ovdje je problem sto su skuplji od drugih. Pitao sam prijatelja jos prije par godina koji je studirao arhitekturu u Austriji i on kaze da bi za te pare ta zgrada mogla tamo da se napravi, gdje je radna snaga, dozvole, zemljiste i materijal daleko skuplji.
I gle, tamo se i pored skuplje radne snage i zemljista napravi takva zgrada za iste pare i stakla ne padaju.
Znaci problem je sto su debelo naplatili, a slabo napravili. Da ne govorimo o tome sto je vise od pola tih 220 milona zavrsilo mozda u privatnim dzepovima, a 100 miliona mozda ulozeno u zgradu. A takav kvalitet i takva zgrada bi se mogao napraviti i za 50 miliona pisalo je jos 2007 u novinama da se nije rasipalo kao na one korpe za smece sto su kostale 200km, a realna cijena im 20km.
O najskupljem autoputu u zemlji sa najjeftinijom radnom snagom da i ne govorimo
Zamislite koji to treba biti mozak u naroda pa da povjeruje u pricu da u zemlji sa najjeftinijom radnom snagom i zemljistem bude najskuplji autoput