sto se tice mjenjanja imena, pa to je jedna cesta i "prirodna" pojava, koja se desavala (i desava se) u citavom svijetu, i kroz istoriju!! Pa ni Sehitluci se ne zovu tako od Adama, jebiga, nego im je takodje ime promjenjeno (mozda su se prije zvali Milutinov gaj

)... vjerovatno su se i prastari Beogradjani (ili Singidunumdjani

) isfuravali i diskutovali kako je glupo sto je Singidunum promjenio ime u Beograd i bili uvjereni kako se to "novo" i "glupo" ime (koje mozda nema nikakve veze sa tadasnjim gradom) nece "primiti"......i ko bi reko: PRIMI SE! Mislim, te izjave da samo seljaci i doslje koriste nove nazive su toliko debilne da nema rijeci...nove nazive koristi vecina mladjih generacija koje nisu ni bile na svijetu (ili su bile premlade) dok su se stari nazivi upotrebljavali...a i starije generacije se polako prilagodjavaju

dakle, Ja potpuno razumijem vas kojima se tesko priviknuti na Kocicev vienac, Obilicevo i sl. (narocito mislim na one u dijaspori) jer se i ja tesko privikavam, ali sta je tu je...neko rece (cini mi se amilija) da se novi nazivi nece promjeniti i primiti dok je "starih" i "pravih" banjalucana zivih! nije istina, samo je potrebno malo vremena......vise nema Mejdana i Budzaka osim u vasim (i nasim) srcima i sjecanjima