BL-Angel je napisao:
tough - ti ga iskomplikovala bash momacki....no dobro..ne ulazim u to jesi li zivjela i koliko u BL...mislis da neko ima sve ovo vrijeme svijeta da probava gdje ce i kako ce...BTW. administrativni i finansiski problemi ogranicavaju narod da hoda po svijetu ....
Fair enough sto se financije tice, vremena uvjek ima ovdje je gdje si napravila gresku, dosla si recimo zivjeti negdje, zauvjek, i ne znajuci kakav je zivot na tom mjestu, ja smatram da je takvo nesto budalasto, jer i ja sam upravo u slicnoj situaciji, razmatram da se preselim iz drzave u kojoj zivi milioni ljudi , pritiska ,dnevnog stresa etc, u drzavu(skocku) gdje je zivot drugaciji, i pruza vise slobode i nezavisnosti za osobu kao ja,medjutim otici- samo tako- je neprihvatljivo, jer ako odem i shvatim da taj nacin zivota koji sam ja predhodno smatrala odgovarajucim za mene- ustvari nije odgovarajuci- to bi bilo ne samo sokantno vec i tragicno, uzimajuci u obzir da sam napustila SVE na mjestu u kom zivim sad.Ovo je greska koju vecina pravi.
Moras probati prije nego sto ustvari ZNAS.
ps. sto se tice tvog pitanja-da ja jesam provela 7 godina u banja luci, ali nisam uopste imala zakljucak kao svi vi, o preljepoti tog grada, mislim da je prljav, urbanisticki dosadan,nesacuvan istorijski i sadrzi previse nepotrebnih kafea , i premalo tolerancije na javnim mjestima, zao mi je ali ovo nije definicija preljepog mjesta za zivot.
Kakogod, postoje predivna mjesta u blizini Banja luke, gdje vecina vas misli da ne postoje uslovi za zivot kao razlicita sela, mislim da ljepota Bosanskih sela i planina je sto defeinise Bosnu ljepom drzavom.
Pozdrav