banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 21:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 151 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

otici iz Banja Luke???
Glasanje se završava 08 Okt 2005, 13:08
odmah sutra 40%  40%  [ 26 ]
nikad,a mozda ni tad 26%  26%  [ 17 ]
mozda,zavisi 31%  31%  [ 20 ]
nemam misljenje o ovoj temi 3%  3%  [ 2 ]
Ukupno glasova : 65
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2004, 14:13 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Nov 2004, 18:42
hej arturko71, zanima me koliko si dugo " vsni "???
pa cu te nesto onda pitati???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2004, 14:13 
Početnik
Početnik

pardon. " vani "

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2004, 15:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
arturko ne znam po cemu smo najsretniji i samo da znas da ti rodni grad pripada Grahovljanima, Glamocacima, Sipovljanima,.... Banjalucana ima jako malo

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2004, 15:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Ova kuka kao da je u Autraliji a ne u Austriji pa ne moze doci kad joj se cefne :D .

BSE, a sta fali ovim novim Banjalucanima, kao 'vi' ste nesto bolji od njih????!!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Dec 2004, 15:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
heheheheh
pa "mi" jesmo bolji to zna svako al` se o tome ne prica :)))

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2004, 19:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
BSE je napisao:
arturko ne znam po cemu smo najsretniji i samo da znas da ti rodni grad pripada Grahovljanima, Glamocacima, Sipovljanima,.... Banjalucana ima jako malo

kako zaboravi Drvarcane ?? :D

ima donekleee istine, ali nece tako biti dovijeka ... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Dec 2004, 19:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Nov 2004, 19:28
Da zbilja kako ste mogli zaboraviti Drvarcane,njih ima najvise!?Pozdrav svima!Ne zaboravite i Kluc i Petrovac!

P.S.Mozda se i mi koji smo ostali necemo za koju godinu zvati Banjalucani!Mozda ce i nama promjeniti ime,kako su promjenili imena svim objektima,ulicama i naseljima!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2004, 08:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
pazite dokazano je Glamocaci su statisticki najvise fakultete zavrsavali.zasto ??? pa jedini nacin da se pobjegne iz one vuko*ebine.ko ne studira taj je luzer........dok je ziv :) .....i onda su oni lijepo odlucili ovdje se smjestiti jer nam je to nasa borba dala......i nasi haski ljubimci.....
A i ljudi su slozni drze se pomazu se......svi dosljaci ne bitno koji grad.......a mi tzv. banjalucani ako ti nece noz u ledja zabiti nece ni pomoci 100%.........sto je rekao Branko Copic "znam ja nas jebo ti nas "

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2004, 13:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
The Godfather je napisao:
pazite dokazano je Glamocaci su statisticki najvise fakultete zavrsavali.zasto ??? pa jedini nacin da se pobjegne iz one vuko*ebine.ko ne studira taj je luzer........dok je ziv :)

Upravoo :wink: ...to sam bas konstatovala putujuci kroz te pustoshi.
Jedini nacin da izbjegnu dozivotno cuvanje koza, ovaca , nomadjenje, pravljenje frula, prozivodnje krompira je zavrsiti fax i to u roku da se sto prije skinu opance i sspusti u grad! Dok rodjenji BL-ucani dozvaljavaju da prozive studentski zivot, koju obnovu itd... :)

Dosta znam ljudi koji su iz visoke krajine :) ,koji su zavrsili fax ovdje zive u BL, na funkcijama su i to sami priznaju da je tako, da je to jedini nacin da pobjegnu iz one nedodjije!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2004, 14:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Mar 2004, 18:43
Slazem se 100% sa svim sto kazete za te "visoko krajisnike".Nemirisem ih ni ja ali me vise izbija iz cipela bahatost carsijske raje po pitanju fakulteta.Mnogima je fax pod nosem ,sve moguce uslove imaju da ga zavrse ili barem probaju a oni se zadovoljavaju sa jedva zavrsenom srednjom.Naravno u danasnje vrijeme ni fax nije garancija za zaposljavanje a kamoli srednja.Puno truda i para su ti seljacici ulozili dok nasa carsija mlati po gradu i glavni im je problem sto se kafici zatvaraju u 24h. :drinking:
Napominjem da ni meni nepasu ali mi to sve mirise ljubomoru,zavist...
Zato carsijo u skolu.To je jedini nacin da se stane u kraj zvekanima sto nam okupirase grad.
Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2004, 15:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
ma kako god...on/a je zavrsila sa faksom...pa makar bio/la Mogli iz Knjige o Dzungli.....ko je kome kriv?? a da probamo sami u sebi traziti krivce?

Pih...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2004, 16:13 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Mar 2004, 13:15
Cudan je ovaj nacin na koji vi razmisljate o ovom svemu, prvo djelite ljude u neke grupe , kao da postoji neka veza izmedju individualca i mjesta odakle potice, drugo smatrate "fakultet" kao neki nacin rjesavanja svih vasih problema kao neka vrsta kanala do licne inteligencije.
Nazalost ovo nije nacin na koje ove stvari funkcionsu, zao mi je sto vas moram razocarati, razlog zbog kog ja imam drugacije misljenje od vas vecine je jednostavan, sa moje tacke gledista zivot je nekomplikovan, i ljudi su jednaki.
Sad da se vratim na pitanje da li VI otici iz vase Banja luke u neko strano mjesto, je pitanje koje je nemoguce dati odgovor, zasto?
Jer iz vaseg pogleda na svjet (o kom ne znate mnogo) nije moguce imati odgovor, nacin na koji ces se sa sigurnoscu uvjeriti u kapacitet tvoje rjeci- JA MOGU- stoji onda kad ustvari -mognes- .
Da bi dao odgovor na ovo pitanje ti moras-
1 zivjeti u banja luci prvo nekoliko vremena i zabeljeziti realisticne poete ove vrste zivota
2 zatim zivjeti u zeljenom mjestu (zavisne gdje ko zeli da ide) oko 2 -5 mjeseci, izvesti realisticne poente iz takve vrste zivota i
3 onda opet se vratiti na prvo mjesto zivljenja u kojem onda treba da doneses ODLUKU u kojoj ti pronalazis sebe i koja je po TEBI najbolja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2004, 17:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

tough - ti ga iskomplikovala bash momacki....no dobro..ne ulazim u to jesi li zivjela i koliko u BL...mislis da neko ima sve ovo vrijeme svijeta da probava gdje ce i kako ce...BTW. administrativni i finansiski problemi ogranicavaju narod da hoda po svijetu ....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2004, 18:44 
Pripravnik
Pripravnik

BL-Angel je napisao:
tough - ti ga iskomplikovala bash momacki....no dobro..ne ulazim u to jesi li zivjela i koliko u BL...mislis da neko ima sve ovo vrijeme svijeta da probava gdje ce i kako ce...BTW. administrativni i finansiski problemi ogranicavaju narod da hoda po svijetu ....

Fair enough sto se financije tice, vremena uvjek ima ovdje je gdje si napravila gresku, dosla si recimo zivjeti negdje, zauvjek, i ne znajuci kakav je zivot na tom mjestu, ja smatram da je takvo nesto budalasto, jer i ja sam upravo u slicnoj situaciji, razmatram da se preselim iz drzave u kojoj zivi milioni ljudi , pritiska ,dnevnog stresa etc, u drzavu(skocku) gdje je zivot drugaciji, i pruza vise slobode i nezavisnosti za osobu kao ja,medjutim otici- samo tako- je neprihvatljivo, jer ako odem i shvatim da taj nacin zivota koji sam ja predhodno smatrala odgovarajucim za mene- ustvari nije odgovarajuci- to bi bilo ne samo sokantno vec i tragicno, uzimajuci u obzir da sam napustila SVE na mjestu u kom zivim sad.Ovo je greska koju vecina pravi.
Moras probati prije nego sto ustvari ZNAS.

ps. sto se tice tvog pitanja-da ja jesam provela 7 godina u banja luci, ali nisam uopste imala zakljucak kao svi vi, o preljepoti tog grada, mislim da je prljav, urbanisticki dosadan,nesacuvan istorijski i sadrzi previse nepotrebnih kafea , i premalo tolerancije na javnim mjestima, zao mi je ali ovo nije definicija preljepog mjesta za zivot.
Kakogod, postoje predivna mjesta u blizini Banja luke, gdje vecina vas misli da ne postoje uslovi za zivot kao razlicita sela, mislim da ljepota Bosanskih sela i planina je sto defeinise Bosnu ljepom drzavom.
Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2004, 19:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

cuj sestro...da nema onoga sto ima dole ne bi se svi (s)vracali u BL....btw. svako ima pravo na svoje misljenje...postujem i tvoje..ali meni malo vise znaci narod i ulice u kojima sam i sa kojima sam odrasla nego "urbanisticka monotonost grada".... nazovi me ludom i nostalgicarkom, ali tako je...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2004, 19:19 
Pripravnik
Pripravnik

hvala na brzinskom odgovoru,
o ne nisi ti ni luda ni nostalgicarka, niti je jedna od ovih dviju osobina negativna ili losa cak i ako je posjedujes,naravno da je sasvim logicno da ako si ista kao i narod koji zivi u tom podrucju i da ako podrzavas stavove koji oni podrzavaju, osjecaces povezanost i zeljeces da budes u tom mjestu i sa njima.
Sasvim OK.

Ali pitanje je da li bi mogla da zivis slobodno u nekoj drugoj strani svjeta ne znajuci sta je tamo, ili da zivis bez zelje da se vratis na predhodno mjesto tvog zivota(u ovom slicaju banja luka). Postoje mjesta koja mi ne trazimo, jer ne znamo da postoje.Isto kao sto Postoji mir i zadovoljstvo zivota koje pojedini nikad ne osjete.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2004, 19:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

cuj odosmo mi na filozofiranje...ko zna koga, gdje i sta ceka?? I da li ga uopste ceka...fino je otici negdje i probati..ali budimo realni..nije tako lako otici..mozes imati zelju, volju i hrabrost ali da prostis j**e te sto ne mozes da dobijes vizu (administrativni problem) ili karta do amerike je (lupam) hiljadu maraka....no to nije tema danasnje emisije..a o zeljama drugi put..

Ko voli nek izvoli :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Dec 2004, 20:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

e vas dvije k'o nasi politicari........ :lol: samo u krug pricu vrtite a nista konkretno ne zakljuciste...........

Jedno je cinjenica.......u BL kao i cijeloj drzavi *ebena vreman u najmanju ruku i ne cvijeta cvijece velikoj vecini........i nema bass puno razloga da ljudi nece posegnuti pa probati bilo gdje.pogotovo mladjem svijetu se lakse prilagoditi i jezik i sve u svakom slucaju............

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2004, 03:45 
Početnik
Početnik

jao, nisam mogla da vjerujem kad sam procitala komentare, kako je za " seljake " jedini nacin da sidju sa sela da idu na faks. al stvarno sam u soku. nadam se da ste se, dragi moji samo salili.
ovako, sad ste vi, koji ne studirate, bolji od ljudi koji su mukom faks zavrsavali po hladnim studentskim domovima, bez para, daleko od svog roditeljskog doma, bez para.........................???
imam mnogo prijatelja sa faksa, koji su " seljaci " i znam kako im je tesko.
a svi vi sto zivite 100 metara od zgrade fakulteta, ustajete u podne, i kojima je jedini problem u zivotu izbor kafane u kojoj cete sjediti po citav dan, reklamirati se i glumiti kojekave face - stidite se svojih razmisljanja.
i kakvo je to dijeljenje ljudi na one sa sela i iz grada???
odakle su vam roditelji??? gdje su oni zivjeli prije nego sto su dosli u bl i pitajte ih kako je zavrsiti faks??? ( one koji su zavrsili )
al ovo je skretanje sa teme ocigledno.
bila sam izazvana, izvinite.
jos je gore sto znam da ovaj forum uglavnom posjecuju ljudi koji nisu vise klinci, i to me bas i brine. jadni mi na kome nam svijet ostaje.
ma dajte..........

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Dec 2004, 07:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

e sad ga i ti malo pretjera........ja nisam uopsteno mislio na fakultativno obrazovan svijet sa sela.naravno vecina ga je .....ruralno stanovnistvo........nego konkretno sam na 'grad' Glamoc i njegovu okolinu mislio i to sto sam napisao je tacno 100% a mozes i provjeriti....naravno to ti niko nece potkrijepiti nekim papiromi dokazima trvrdim al' je tako........
A to da 'gradska' jalija ga rijedje zavrsava od provincijalaca je uvijek bilo i bice......samo sto sad i svi ama bass svi upisuju poslije srednje skole taj famozni fax............i prvi dojam bude 'vidis ti ko bi' rek'o da ce on upisati.hm pa da zavrsice dijete'.....hoce al' malo jucer zavrsi ga 15 % plafon........ :oops: 8) ..........
A na kraju krajeva mora i nas sljakera biti malo ja_sam.......necemo svi biti 'ingenjeri'.mora neko i kichmati zar ne......... :lol: :lol: ..........

poz

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 151 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]