banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Maj 2025, 18:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Okt 2006, 21:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vijest=1559&meni=2

Citiraj:
Među pomilovanima se nalaze osobe osuđene za ubistva, od kojih jedan za trostruko ubistvo, potom osobe osuđene za pokušaj ubistva, poreske utaje, ugrožavanje javnog saobraćaja, teških krađa, razbojništva, izazivanje opšte opasnosti i falsifikovanja.

Sve mogu da shvatim..razumijem...ali osoba osudjena za trostruku ubistvo?? Pomilovana??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2006, 23:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2005, 10:00
baby vidis da je sve moguce.....ne daj se iznenaditi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2006, 23:56 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2006, 00:40
Sve se moze kada se hoce...al ovo bas kod nas vazi, pa jos kaze imamo mi svoj sud, majku mu jebem, vamo npr. navijace osudjuju i hapse jer su drzavni neprijatelj broj jedan, a ubice i ostale pustaju na slobodu...
Chava prava si cava :fist:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2006, 07:36 
Toliko sam se nachitao toga da me vishe nishta ne chudi....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2006, 08:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Kad nam dragi predsjednik zavrsi sa obavljanjem duznosti onda se mora i sa rajom vidjeti,na kavu otici...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2006, 08:39 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2003, 17:05
Lova.
Ti likovi su puni love. Iskoristio covjek priliku.
Sad je obezbjedio penziju i za praunucad. 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2006, 09:48 
bona je napisao:
Lova.

Ma nije lova...znam ja te ljude....chestiti i poshteni...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2006, 12:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Tomo_Sokota je napisao:
Kad nam dragi predsjednik zavrsi sa obavljanjem duznosti onda se mora i sa rajom vidjeti,na kavu otici...

Istina!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2006, 15:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
psyborg je napisao:
bona je napisao:
Lova.

Ma nije lova...znam ja te ljude....chestiti i poshteni...

Međaši :D

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2006, 17:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Helena je napisao:

Citiraj:
Među pomilovanima se nalaze osobe osuđene za ubistva, od kojih jedan za trostruko ubistvo, potom osobe osuđene za pokušaj ubistva, poreske utaje, ugrožavanje javnog saobraćaja, teških krađa, razbojništva, izazivanje opšte opasnosti i falsifikovanja.

Sve mogu da shvatim..razumijem...ali osoba osudjena za trostruku ubistvo?? Pomilovana??

Jeste pomilovana, ali Nezavisne su nekim slučajem zaboravile napisati da je doticna osoba pomilovana 12 mjeseci to jest jednu godinu a dosudjeno joj je 20 godina zatvora. Znaci, kazna je sa 20 smanjena na 19 godina. E jest ga smanjio...

Ostatak saobracaj, na osnovu kog sudije na obicnoj raji popunjavaju svoje norme u odrezivanju kazni.

A onaj zadnji iz teksta je dobio neku kaznu zatvora jer nije platio 1000 KM sudskih troskova iz neke parnice? Ma mislim ljudi, glupost je vjerovati izvoru poput Nezavisnih i Fokusa i njihovog nacina prezentovanja istine, uzmite Sluzbeni glasnik pa cete vidjeti kolika su smanjena kazni i za kakva dijela i da tu stvarno nema nista senzacionalno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2006, 19:53 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Sta drugo ocekivati od seljaka sa Lausa?

Pomilovao je sedam osudjenih za ubistva. Kaze Cava to su vecinom ljudi koji su ubijali u afektu, smanjene svijesti. Eto sad znam, ako nesto zabrljam glumicu da sam "u afektu", mozda me neki vrovac kasnije pomiluje.
Kaze Cava bilo je poziva za intervencije iz najuzeg drzavnog vrha, samo je zaboravio da kaze da je vecini udovoljio.

Zato ova nasa drzava nikada to nece biti, jer politicari dozivljavaju drzavu kao vlastitu njivu (jer za drugo oni ne znaju) koja sluzi za podmirivanje potreba njihove sire porodice, prijatelja i onih koji ih uspiju korumpirati parama. Kao u feudalno doba, nekoliko njih podijelilo je zemlju medju sobom i svaki imaju svoje kmetove.

Upravo zato ih niko i ne cijeni i ne shvata ozbiljno, jer nisu to ni zasluzili. U Vasingtonu ih prima Busova babasera, i kada je nervozna lupa im svima klepke da se malo oraspolozi. Tacno nekada zazalim za onim politicarima koji su poceli karijere za vrijeme socijalizma u KPJ. Ako nisi zadovoljan politikom koju provode, barem znas da kao licnosti zasluzuju postovanje i to ne dolazi u pitanje. A ovi sada vrovci to nisu nikako zasluzili.
I sada on kao treba predstavljati predsjednika drzave, oca nacije kojeg kao treba svi da postujemo i ljubimo.

Ali opet po nekom zakonu prirode, sve se savrseno uklapa i ima svoje mjesto. Kad je on kao "otac nacije" takav, sasvim je logicno da su djeca tako nakaradna.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2006, 00:17 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2006, 00:40
The_new_Statesman je napisao:
Helena je napisao:

Citiraj:

Jeste pomilovana, ali Nezavisne su nekim slučajem zaboravile napisati da je doticna osoba pomilovana 12 mjeseci to jest jednu godinu a dosudjeno joj je 20 godina zatvora. Znaci, kazna je sa 20 smanjena na 19 godina. E jest ga smanjio...
.

da je zrtva nedaj Boze bio neko tvoj, ne bi ti bilo svejedno ...
Ma priprema Cava teren za rusenje vlade i vlasti...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2006, 09:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Porodica NIKAD nije zadovoljna, sto je i prirodno.

A sta mislis da tebi, nedaj boze, zatreba to pomilovanje? Zbog saobracaja recimo?

Evo skoro je bio udes na tzv. auto putu (kojeg nijedna vlast nikako da ogradi), momku prijeti zatvor zbog toga sto je udario u covjeka koji je pobjegao iz psihijatrije sa Sokoca, totalno neuravnotezena licnost. Dok je ovaj momak ono skroz po PS-u, ne pije uopste, ne pusi, vozi stalno pod ograničenjem bukvalno.

Vidiš, njemu prijeti zatvor od pola godine pa na više zbog toga sto je mlad, bez obaveza itd. Samo da se popuni sudijska norma. Još ako krene sam u odbranu ili naleti na lijenog advokata? Izašto on ne bi imao pravo pokušati sa pomilovanjem? I dobiti isto.

Sasvim druga priča je što je to prirodno pravo izabranog vladara u sve i jednoj zemlji na svijetu.

A ako neko bude zasluzan za Dodikov pad sa vlasti to ce biti Nezavisne. Kako? Pa evo npr. upravo sada dizu galamu oko prava koje za mjesec, dva treba koristiti novi Predsjednik Republike Srpske.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2006, 11:35 
Veteran
Veteran

Statesman jesi ti procitao sta si napisao?
Toga covjeka treba i ima pravo zgaziti jer je pobjegao iz Sokoca?
A ovaj je super i uravnotezen a eto nekako ga je udario?
Pretpostavljam da i Cava slicno razmislja. Steta samo sto nema jos jedan mandat. Vec je poceo da ide Mirkovim stopama, kojeg je cesto pominjao, valjda se solidarisao sa njim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2006, 14:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja vrlo dobro znam sta sam napisao i svi dobro znamo da na tom PUTU REZERVISANOM ZA MOTORNA VOZILA najčešće ginu PJEŠACI!
Nisam rekao da ima pravo, pa nije on njega lovio po cesti, već sam rekao da može doći do situacije da ti pred auto iznenada iskoči osoba koja nije baš sposobna zdravo rasudjivati.

I nisu svi vozači kao Šumaher hladni kao špricer sposobni da odreaguju na svaku moguću i nemoguću situaciju?

Ti jesi?

Btw. Dolazi Jelić pa ćemo da vidimo, samo što onda Nezavisne neće dizati galamu.

Inače imam sivo mišljenje o političarima ali zato način predstavljanja vijesti od strane Nezavisnih mi se gadi. Lično sam se prije nekoliko godina uvjerio kako su spremni izvrnuti rečeno (banalnost takoreći) samo da bi imali senzaciju. Od tada, zdravo!

P.S. Šta bi od afere Vidović? ;) Kako se ušuškaše, ovaj ušutkaše?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2006, 10:29 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 20 Avg 2003, 17:45
1.Zakon o pomilovanjima treba drasticno promijeniti, da se ne bi desilo da trostruki ubica i dileri droge budu pomilovani
2.Ministarstvo pravde i Vlada RS su dali negativnu ocjenu za sve i jedno ime koje se nalazilo na Cavicevoj listi za pomilovanje, ali se narko-Cava na to nije osvrnuo (iskreno, nije ni morao jer mu Ustav to omogucava, no ipak...)
3.Jasno je da Cava vraca dugove ili uzima usluge (lovu ili nekretnine) u ovom slucaju, jer je dosadasnja praksa bila da se pomilovanja obavljaju ili za Vidovdan ili Dan Republike, no Cavi istice vrijeme

Zalosno!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2006, 11:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Apr 2002, 01:00
Samo napadate (čitaj "serete").
Dali je iko ovde upućen od ranije u bilo koji od slučajeva prije pomilovanja, jeli se neko uputio u temu prije nego je ovde počeo raspravljati i ima li neko da je bio u zatvoru pa da baš može reći da zna o čemu priča.
Izvinjavam se svakom ko ima bar jedno DA.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2006, 18:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Neko ko je obio kiosk i uzeo steku westa lezi dve godine i nije dobio ni p od pomilovanja a neko kome su nasli sobu br 16(opstina) u skladistu bude pomilovan.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2006, 18:42 
Veteran
Veteran

VRABAC je napisao:
Samo napadate (čitaj "serete").

Da li ti stvarno mislis da je recimo Cava, ili bilo koji od politicara bolje zasluzio?
Ja mislim da nije. I ne treba tu zaista biti pravnik da mozes nesto procjeniti. Covjek koji je imao ilegalnu stampariju i falsifikovao sve vrste dokumenata, koji je za to kazneno djelo dobio samo 3 godine, bice pusten na slobodu nakon sto je odlezao samo godinu i nesto. Komentar je suvisan. Jasno je kakvu to poruku salje svima.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]