Divac će možda ulagati u RS
Košarkaška legenda Vlade Divac, koji se nalazi u posjeti Banjoj Luci, juče je razgovarao s Miloradom Dodikom, predsjednikom Vlade Republike Srpske o mogućnostima ulaganja u RS.
"Dolazio sam nekoliko puta u Banju Luku. Uvek sam se lepo osećao i uvek se vraćam ovde. Prvi razlog mog dolaska je da vidim šta se dešava u RS, možda da investiram i da se humanitarno angažujem u ovim krajevima. Sada sam došao da se informišem o situaciji i mogućnostima ulaganja, pa ćemo videti šta će biti u budućnosti. Nije ništa konkretno dogovarano, ali su mi rekli da se izjasnim u šta bih želeo da investiram, da će me upoznati s procedurom, naravno u skladu sa zakonskim okvirima", rekao je Divac, nakon sastanka s Dodikom.
Premijer RS izrazio je zadovoljstvo što je Divac posjetio Banju Luku i dodao:
"Ovo je bila prilika da upoznamo Divca sa situacijom u Republici Srpskoj u želji da animiramo poslovnog čovjeka da bude dio aktivnosti koje bi mogle da budu od koristi za njega i RS. Trenutno imamo niz interesantnih aktivnosti, kao što su privatizacija 'Telekoma Srpske', Rafinerije nafte, izgradnja autoputa, izgradnja gasovoda. Sve zavisi od toga šta će tim Vlade Divca činiti na nekim od ovih pitanja."
Prilikom jučerašnjeg boravka u Banjoj Luci Divac je s Antonom Kasipovićem, ministrom prosvjete i kulture u Vladi RS, i Branislavom Borenovićem, ministrom za porodicu, omladinu i sport u Vladi RS, posjetio djecu u Osnovnoj školi "Ivo Andrić", koja su ga dočekala pjesmom "Ljubav je kad se neko voli". Nekoliko stotina mališana iskoristilo je priliku da se slika s istaknutim košarkašem i da uzme autograme. Nakon posjete školi "Ivo Andrić" Divac je obišao i štićenike Centra za djecu s posebnim potrebama "Zaštiti me". Osim fotografisanja, djeca iz ovog centra su iskoristila priliku da razgovaraju s Divcem, te da mu uruče prigodne poklone.
"Naša dužnost je da budemo na ovim prostorima, pre svega zbog dece, da znaju da neko misli na njih i da se u životu može sve napraviti ukoliko želite i radite težite ka svom cilju", rekao je Divac.
_________________ „Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Riječ se moľe izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duąa a ąta je narod izgubi li jezik, zemlju, duąu?“
|