banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Maj 2025, 19:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10249 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 509, 510, 511, 512, 513
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Apr 2025, 17:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Tabako Pit je napisao:
Brale001 je napisao:
Tabako Pit je napisao:
Megabyte je napisao:
Gerasimov priznao/potvrdio da su se Korejci (oni sjeverni) borili u kurskoj oblasti.

Gdje može da se nadje to priznanje šta je tačno rekao

Ova sarada sa Trampom i Putinom i Ukrajinom se nastavlja kao trakavica, a tako ce da ide i u buducnosti.

Putin nece nasjesti na Minsk V2 bar se nadamo (ako idemo za onom starom... ako te prevari jedanput jedan covjek krivi je on, ako te drugi put isti navuce kriv si ti).
Tramp tj ekipa koja ga je dovela zna da Amerika ne moze vodit rat na dva fronta Kina i Rusija. Zato Tramp i igra igru... fol ne moze se postici dogovor i on dize ruke od Ukrajine.
I malte ne on je ok i bit ce "badi" sa Putinom a Evropa eto oni tvrdoglavi pa neka guraju.

Dize ruke tj pripema i naoruzava Evropu preko vojno idustrijskog kompleksa. Kompletne troskove za Ukrajinu prepusta Evropi direktno a posredno Ameri ostaju tu (pokrivaju komandni i obavestanji dio)
Pre svega gura Poljsku i Njemacku u prvi plan a naoruzavaju se i drugi redom.

Na drugoj strani se priprema za Kinu a u sustini Vojna industrija doslovce ne moze nateci koliko se trazi. Prodaje se na sve strane elita kupi kajmak bagerima i svi dobri.
Medjutim ili Ali
Kad se zemlje naoruzavaju i novac otice u tome pravcu standard, socijala, zivot opada i fali nad drugim mjestima i dolazi do zatezanja a zatezanje plebesa nije zdravo!!

Izuzetak je bio Hico njega su trideseti pumpali i pripremali za "Komuniste" a.k.a Ruse i Njemacka je rasla sa kreditima i kesovinom koja se slivala iz vana, industrija cvijetala samo tako,svi radili posla samo tako!!
Evropa generalno danas pada a ne cvijeta i nije Njemacka 30tih proslog vijeka. Gdje ce se to zavrsit i kako vidjet cemo...!!

Šta treba da bude rezultat svega toga osim uništenje Evrope.

Šta će se desiti kada se pripreme zavrse i Evropa se konačno naoruža.

Rat Evrope sa Rusijom?

U bilo kojoj varijanti Evropa ne može da ratuje sa Rusijom bez Amerike što znači da će Amerika na kraju završiti na dva fronta.

Zatezanje plebesa nije zdravo ali je potreban uslov za takav razvoj događaja jer sit njemac nije voljan da krene na Rusiju

Sta treba da bude rezultat ...Evropa Americi nije bitna u rezultatu to sto ce opadat i siromasit, krajnji cilj je Rusija i kako ce se jedan dugogodisnji proksi rat u Ukrajini odrazvat na Rusiju bez obzira kako se ona pripremala za njega i koliko imala rezervi.
Amerika u njemu nece ucestvovat direktno kao ni sto do sada direktno nije ucestvovala ali jeste indirektno (vojna podrska plus novcana).

Amerika ce zadrzat inderktnu vojnu pomoc daleko vecu ce preuzet Evropa kao i svu novcanu ce prebacit na Evropu kroz povecavanje NATO finaciranja i naoruzavanjem Evropski zemalja.
Tako da ce se kompletno moci posveti Kini.

Nisu u pravu uvezi kako plebes reaguje na rat. Vrlo lako je narod i siromasan i punog stomaka okrenut na rat. To je dokazano toliko puta.

Da li je Ex juga je bila puna zatezanja plebesa, osiromaseni, gladni stomaka, plebesa koji je sve teze i teze zivio, fabrike se masovno zatvarale. Plebes je bio u krizi, nista nije imao i bilo ga je lako nagovorit u rat. Naravno nista od ovog nije bilo. Ali rat je bio i to surov i krvav!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2025, 17:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
A jbtg, pa izgleda da treba 100x ponoviti da napasti jednu nuklearnu silu koja je dovoljno jaka da sjebe čitavu planetu, nije isto kao napasti neku banana državicu.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2025, 18:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hadzi, ti jos cekas da polete avioni iz Francuske i Njemacke i Poljske i krenu tenkovi na Rusiju... a rat i napad ide punom parom vec 10 godina! :)

Nuklearan sila je napadnuta i to vrlo uspjesno cilj je da rat traje sto duze i sto bolje....a tamo idemo!!!

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2025, 21:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2014, 13:26
Ovo je još uvijek proksi rat(ni blizu prvi, a garant ni poslednji), a ti pričaš o "poslaće divizije Nijemaca, Poljaka, Engleza, Francuza...." na Rusiju.
Mislim, teoretski je moguće da pošalju ali ako se to stvarno desi ide eskalacija na n-tu u roku odmah i onda se svi zajedno možemo izljubiti s bližnjima i doviđenja, prijatno.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2025, 21:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Proksi rat daje siroke mogucnosti za djelovanje i ucesce niko ne govori o otvorenom sukobu armija Njemaca, Poljaka, Engleza ....i Rusa ja to nigdje nisam spominjo, to se nece desit.
Ali ovako Ameri su otvorili sa Ukrajinom trbuh Rusiji. Takav proksi rat do sada nije postojao da se jedna od dve najace nuklearne sile direktno napadne.
Mnogi se zavaravaju kad misle da se ovaj proksi rat vodi da se Rusija vojno porazi, to je nemoguce. Nije to cilj ovog rata. Da se iscrpljuje, ometa i razvlaci neprekidno do daljnjeng kad ce se stvorit bolji uslovi to da.

Ovakav rat je nesto sto su Amerikanci mogli samo u najljepsim snovima pozeljet. Ko i kad su Rusi usli u Avganistan i sad se kao tad otvarao sampanjac ponovo u CIA sjedistu i Pentagonu kad su Rusi krenuli na Ukrajinu 22. Rat u Ukrajini je zlatna koka ili krava muzara za Ameriku na jednoj strani a na drugoj strani jedini nacin da kao drzava i imperija koja tone opstanu jos neko vrijeme.

Da Ukrajinski rat stane tako lako nema sanse, pa samo budala bi to napravila kad vojna industrija radi punom parom i ogromne pare se okrecu.

Rat ce i dalje da ide dok ima Ukrajinaca za ovaj proksi rat a kad ih nestane bit ce drugi placenici, pare nisu nikad za to manjkale.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2025, 22:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Brale,dok ti napišeš na forumu jednu rečenicu Rusi su u međuvremenu zauzeli još jedan dio Ukrajine :lol: ...toliko su ih zapadnjaci iznurili :D
Do sad je Ukrajinu napustilo pola vojno sposobnog stanovništva i taj trend se uvećava...Rusi u svakom momentu imaju milion ipo vojnika pod punom ratnom spremom.Ništa na svijetu nije bilo do vijeka pa neće ni ovaj rat koji je pred završnicom....jedino ti očekuješ da će Kaja Kalas mobilisati Portugalce da ginu u Ukrajini,niko više

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2025, 16:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Cica volim taj tvoj optimizam i lakocu razlaganja i slaganja kamecica. :)
Volio bi ja da je to tako kao sto kazes ali nazalost nije.

Rusima bi najvise odgovaralo da se ovo zavrsi sto prije sa ispunjenjem prvobitnih ciljeva.

Ni u snu nisam zamisljao da prije tri godine kad su Rusi krenuli da ce biti zustavljeni i usporeni ovako, da cemo imati rat koji traje vec 3g.
Ja nisam to mogao zamislit ali neko jeste, neko je planirao i taj scenario. Kolko je meni poznato ja nisam a nisi ni ti taj. Jos manje se moze tvrdit da je slucajno to tako ispalo i da je bio u pitanju sticaj nepredvidljivih okolnosti.
Ratne operacije se ne planiraju tako vec odavno a pogotovu u danasnje vrijeme sa datim iskustvom i znanjem. Nista ovde nije radjeno na brzinu i bez plana A i plana B.

Portugalci nece sigurno ginut u Ukrajini ali 5000 Poljaka je poginulo samo u Kurskoj oblasti prema Ruskim izvorima neka to bude i pola puno je.
Ukratko :)
Da bi rat stao dogovorom( ne kapitulacijom) mora odgovarat objeme stranama(Amerima i Rusima).
Jel ti to vidis? Ja ne, naprotiv za one koji su planirali i krenuli u pohod na Rusiju sto duzi rat to bolje sto zesce to profitabilnije sto...itd!!

btw, Nemoj samo mi Trampa i njegove sarade o okoncanju rata.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2025, 19:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Jbg,znači Rusima koji na bojnom polju napreduju,ne onako kako smo mi očekivali ali ipak napreduju ne odgovara nastavak sukoba a Ameroma koji ju u ekonomskoj i logističkoj defanzivi odgovara što duži rat :D ok
Nego kad pomenu Poljake,oni su bar po meni u Evropi najozbiljnija nacija ali sa jednim felerom-rusofobijom.Ekonomski su u usponu i da bi po mnogim aspektima u EU po liderstvu zmjenili raspale švabe morali bi se kurtalisati rusofobije ali to je malo vjerovatno......mada ko zna :D

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2025, 19:10 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
Brale001 je napisao:
Cica volim taj tvoj optimizam i lakocu razlaganja i slaganja kamecica. :)
Volio bi ja da je to tako kao sto kazes ali nazalost nije.

Rusima bi najvise odgovaralo da se ovo zavrsi sto prije sa ispunjenjem prvobitnih ciljeva.

Ni u snu nisam zamisljao da prije tri godine kad su Rusi krenuli da ce biti zustavljeni i usporeni ovako, da cemo imati rat koji traje vec 3g.
Ja nisam to mogao zamislit ali neko jeste, neko je planirao i taj scenario. Kolko je meni poznato ja nisam a nisi ni ti taj. Jos manje se moze tvrdit da je slucajno to tako ispalo i da je bio u pitanju sticaj nepredvidljivih okolnosti.
Ratne operacije se ne planiraju tako vec odavno a pogotovu u danasnje vrijeme sa datim iskustvom i znanjem. Nista ovde nije radjeno na brzinu i bez plana A i plana B.

Portugalci nece sigurno ginut u Ukrajini ali 5000 Poljaka je poginulo samo u Kurskoj oblasti prema Ruskim izvorima neka to bude i pola puno je.
Ukratko :)
Da bi rat stao dogovorom( ne kapitulacijom) mora odgovarat objeme stranama(Amerima i Rusima).
Jel ti to vidis? Ja ne, naprotiv za one koji su planirali i krenuli u pohod na Rusiju sto duzi rat to bolje sto zesce to profitabilnije sto...itd!!

btw, Nemoj samo mi Trampa i njegove sarade o okoncanju rata.

Ni u snu nisam zamisljao ...

Možda je tu ključ problema, prevelika očekivanja. Umjesto zamišljenog scenarija trebalo je sacekati i vidjeti koji način će Rusi izabrati da vode ovaj rat.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10249 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 509, 510, 511, 512, 513

Sva vremena su u UTC [ DST ]