banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Maj 2025, 06:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1227 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 58, 59, 60, 61, 62
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Jan 2025, 13:43 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
Kolika je ljiga govori i to da ga dosta njegovih tamo mrzi i ne podnosi.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2025, 14:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Босна на првом мјесту оваква каква је никад није смјела ни постојати. Док су Јевреји добили Израел, ми смо стрпани у кавез са онима који су масовно клали људе, дјецу, палили људе у црквама и шталама и трпали у возове за Јасеновац из Сарајева и других бастиона суживота...
Незнање је огроман проблем, у овоме као и у свему. Сјећам се чланка неког момка из Федерације, ономад кад су наши поставили слике убијених Срба, на путу за Поточаре. Ишао аутобусом, и док су други окретали главе, он гледао слике и изненадило га што је видио дјецу, жене, старце... схватио да о томе не зна ништа. Да се разумијемо, не знамо и ми много тога што су наши радили, или окрећемо главу, али... Хаг је толико радио на сатанизацији Срба, да су наши злочини ипак мање-више пред свима, а злочини ових као Хаџифејзовићевог "генерала" су или сакривени или чак и награђени. Огромна једна диспропорција је циљано направљена. То и код нормалног народа у Федерацији, а који је опет прост и скромног образовања као и ми, ствара слику како смо ми били убилачке хорде које само живе за мржњу према њима и онда о таквим људима и не можеш да мислиш добро. Вишедеценијско испирање мозга. На страну још неке ствари, бићу потпуно искрен кад кажем да мислим да су генерално и они и Хрвати склонији мржњи према нама него ми према њима... то се видјело и у браваревом лажном рају, ако се послушају приче старијих људи, само што је било под тепихом док је била ем стега, ем какав-такав стандард па се није ником пуно крилало, то се држало у себи. Опет, као што ми нисмо демони, нису ни они, студирао сам и радио са пар људи из Федерације, сасвим нормални и коректни људи, чак генерално васпитанији од нас (што је и логично јер муслиманска популација је увијек била више градска, него српска), баве се својим послом, само до њих не допире оно што је неко радио у њихово име, а са свих страна их бомбардују "крволочним Власима", "пресуђеним ратним злочинцима", "геноцидашима" и које већ све мантре се употребљавају.

Морамо радити на едукацији, прво себе, јер ако нисмо адекватно "наоружани" знањем и аргументима, онда не можемо едуковати ни друге, ни водити расправе.
Колико нас, реално, зна за ово: https://www.rcirz.org/?r3d=atlas-zlocina
Е то је још обиман формат који и није баш погодан за неко веће пласирање у јавност јер људи једноставно неће читати. Мора се радити. Само што мислим да наше "Ђе сам ту ја" руководство, то занима колико су их занимала и дешавања '92-'95. у то вријеме, и да онд њих нема ништа озбиљно по том питању.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2025, 14:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
LeonN je napisao:
Ja bih prvi glasao za to razgraničenje, ali je to utopija iz mnogo razloga. Bosanski bućkuriš živimo do daljnjeg. Kao i u svemu mi treba da se okrenemo sebi. Jedan narod na određenoj teritoriji se jača ekonomijom i natalitetom.

Pomenuti Hadžifejzović je u konkurenciji najveće ljige na prostoru BiH. Na gostovanju Orića u njegovoj emisiji ga pozdravlja sa dobrodošao generale. Svi naši bi trebali ignorisati pozive za gostovanja kod njega.

Pa Vožd velika Srbenda je bio barem dvaput, Stanivuković isto bar jednom, a samo se Vukanoviću zamjera.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2025, 16:37 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Kakva samostalnost? Pa to uz ovakvu konfiguraciju terena i oblik granice nije izvodivo, pogotovo sa ovim brojem stanovnika i ovom ekonomijom. Da ne govorimo da se time odričemo Mostara (realno najveći srpski kulturni centar u istoriji BH), Drvara, Petrovca, Grahova, Glamoča...i ovako smo pljunuli na pretke odričući se Bosne (Hercegovci su pametniji, oni svoju Hercegovinu ne daju).
Javno mijenje se kreira, bar smo to naučili od devedesetih naovamo.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2025, 16:52 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Rivaldinho je napisao:
Босна на првом мјесту оваква каква је никад није смјела ни постојати. Док су Јевреји добили Израел, ми смо стрпани у кавез са онима који су масовно клали људе, дјецу, палили људе у црквама и шталама и трпали у возове за Јасеновац из Сарајева и других бастиона суживота...
Незнање је огроман проблем, у овоме као и у свему. Сјећам се чланка неког момка из Федерације, ономад кад су наши поставили слике убијених Срба, на путу за Поточаре. Ишао аутобусом, и док су други окретали главе, он гледао слике и изненадило га што је видио дјецу, жене, старце... схватио да о томе не зна ништа. Да се разумијемо, не знамо и ми много тога што су наши радили, или окрећемо главу, али... Хаг је толико радио на сатанизацији Срба, да су наши злочини ипак мање-више пред свима, а злочини ових као Хаџифејзовићевог "генерала" су или сакривени или чак и награђени. Огромна једна диспропорција је циљано направљена. То и код нормалног народа у Федерацији, а који је опет прост и скромног образовања као и ми, ствара слику како смо ми били убилачке хорде које само живе за мржњу према њима и онда о таквим људима и не можеш да мислиш добро. Вишедеценијско испирање мозга. На страну још неке ствари, бићу потпуно искрен кад кажем да мислим да су генерално и они и Хрвати склонији мржњи према нама него ми према њима... то се видјело и у браваревом лажном рају, ако се послушају приче старијих људи, само што је било под тепихом док је била ем стега, ем какав-такав стандард па се није ником пуно крилало, то се држало у себи. Опет, као што ми нисмо демони, нису ни они, студирао сам и радио са пар људи из Федерације, сасвим нормални и коректни људи, чак генерално васпитанији од нас (што је и логично јер муслиманска популација је увијек била више градска, него српска), баве се својим послом, само до њих не допире оно што је неко радио у њихово име, а са свих страна их бомбардују "крволочним Власима", "пресуђеним ратним злочинцима", "геноцидашима" и које већ све мантре се употребљавају.

Морамо радити на едукацији, прво себе, јер ако нисмо адекватно "наоружани" знањем и аргументима, онда не можемо едуковати ни друге, ни водити расправе.
Колико нас, реално, зна за ово: https://www.rcirz.org/?r3d=atlas-zlocina
Е то је још обиман формат који и није баш погодан за неко веће пласирање у јавност јер људи једноставно неће читати. Мора се радити. Само што мислим да наше "Ђе сам ту ја" руководство, то занима колико су их занимала и дешавања '92-'95. у то вријеме, и да онд њих нема ништа озбиљно по том питању.

Ja znam za ovaj atlas odavno, kroz udruženje 1.bVP sarađujemo sa Centrom za istraživanje rata i ratnih zločina.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2025, 17:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
_зока je napisao:
Kakva samostalnost? Pa to uz ovakvu konfiguraciju terena i oblik granice nije izvodivo, pogotovo sa ovim brojem stanovnika i ovom ekonomijom. Da ne govorimo da se time odričemo Mostara (realno najveći srpski kulturni centar u istoriji BH), Drvara, Petrovca, Grahova, Glamoča...i ovako smo pljunuli na pretke odričući se Bosne (Hercegovci su pametniji, oni svoju Hercegovinu ne daju).
Javno mijenje se kreira, bar smo to naučili od devedesetih naovamo.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Joj stalo vam je do Glamoca i Grahova Zasto nikad ne kazete koja je cijena toga da se zadrži Mostar, Glamoca i Grahovo.

Da hoće da nas puste na miru mi bismo bili zadovoljni i sa ovim sto imamo i sa ovakvom bosnom ali neće.

Da se zadrži Mostar cijena koju treba da platiš je da se odreknes Republike Srpske pa ćete se sutra probuditi u bosanskom "gradjanskom" pasaluku u kojem će Mostar biti "tvoj"

Nismo se mi nikad odricali Bosne mi smo se odricali sopstvene državnosti i to nas je koštalo i sa prvom i sa drugom Jugoslavijom. Ovo sto imamo sad je posljedica toga. I jesmo li zadržali Mostar. Sad treba da se odreknemo i treci put za rad trece Jugoslavije odnosno bosne.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2025, 19:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Mi i samo mi!! Toliko smo opsjednuti sami sa sobom. Mi smo ovo mi smo ono u proslosti ili mi rijesavamo i pokrecemo tockove istorije i geopolitike, mislimo da smo neki faktor!!
Sta ce se desiti kad se jednom pronadje centar univerzuma ....mi propadamo!!!

Mi nismo ni srednji, mi smo tek u sredini onih malih!
Od praistorije do dana danasnjeg uvijek smo stradali (samo kolko je otislo u 1svr), pomjerali se, prezivljavali, razvijali se onda kad su se veliki prestrojavali u velikim ratovima ili u njihovim dogovorima!

Samo i samo tad samo uletali u prazan prostor gdje nas neko nebi gazio i istrebljivao.
Drugi su u 90% posto slucajeva pravili taj prostor, te okolinosti i mogucnosti koje su se na nasu korist manju ili vecu projektovale i koje smo tad realizovali!

Tako i danas budimo na zemlji znajmo gdje smo i ko smo, imamo korjene i ne dizati se i lebdjeti puno u oblacima.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1227 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 58, 59, 60, 61, 62

Sva vremena su u UTC [ DST ]