banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Maj 2025, 06:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1167 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 55, 56, 57, 58, 59
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Dec 2024, 14:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Sinoc sam bio u Orhideji. Pusto...

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2024, 14:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Opet ih iznenadio snijeg krajem decembra. U medjuvremenu se javio Drasko i prijeti otpustanjima,prekidima ugovora...
Moji kazu da su jedva izasli iz ulaza,jedva dosli do prodavnice, a nema 100 m do tamo.
Ali najgore je nije očišćeno ispred ulaza,a za to nije zaduzen grad ni država. Mislim da je ovo prvi( ili drugi)jači snijeg u zadnjih desetak godina. Prije je to bilo normalno, vise puta godišnje je padalo po pola metra,počev od novembra. Dok je moj tata bio predsjednik kućnog savjeta,nije se moglo desiti da snijeg danima leži pred ulazom, nas dvojica lopate i čisti, nekad smo nahvatali neke mladje komšije koji su tu prolazili, i ocistili bi tih tridesetak( možda malo vise) kvadrata za par minuta.
Sada vecina ni ne zna predsjednicu, ne daj bože da se prihvati ikakvog posla ili da nesto organizuje.
Posto smo stoka ( ne većina, ali vecinu nije briga), docice ce dan kad se,kao i ovdje,mora uzeti neka firma koja ce se brinuti o zgradi,pa kad oni budu uzimali bar petostruko koliko se sada plaća( a i oni se bas ne ubijaju od posla),onda ce svi kukati kako je skupo i kako je bilo prije.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2024, 14:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Treba čistiti odvode, čim sam prošao lopatom i otkopao snijeg/led što je bio na sahtu i oko sahta, voda je počela da teče i lokve su se smanjile na ulici.To da svi odrade, bilo bi svima lakše sutra kad sve ovo zaledi.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2024, 14:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Okt 2005, 21:36
Megabyte je napisao:
gsasa je napisao:
Jbg nisam ja u šoku, samo realno sagledavam svoje probleme. Ja ne vidim a sam se krećem. I kad poledi.... eto belaja. Ne znam da li je to bila 2008. ili 2009. godina. Pao je snijeg i baš je bilo gadno poledilo. Sedam puta sam pao dok sam došao do posla. Ali tad se bilo i dosta mlađe pa se to mnogo lakše podnosilo. Od tad uvijek gledam da ostavim godišnjeg kad je tako gadna poledica. Proteklih godina sam ostavljao puno godišnjeg a snijega i poledice skoro da i nije bilo. Ove godine, kad sam ostavio malo godišnjeg, evo gadnog snijega.

Misliš slabovidna si osoba?

Izvini što kasnim sa odgovorom. Dva i po dana sam bio bez struje. Nisam slabovida već slijepa osoba. Ljudi moji, baš je gadno kad si skroz odsječen. Dva i po dana smo bili bez struje. Čim nestane struje odmah nestane i signala mobilne telefonije. Jedino smo od nekuda dobijali nešto malo signala Bh telekoma pa smo mogli kako tako stupiti u kontakt sa svijetom. Ne znam kako je po drugim selima, da li odmah nestane signala mobilne telefonije čim nestane struje. Ovdje u Karanovcu čim nestane struje u nekom kratkom roku ostajemo i bez mobilnog signala. A to je kao bazna stanica koja se nalazi na magistralnom putu.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2024, 15:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Батерије на базним станицама могу премостити неки краћи период, пар сати максимално. Значајније тачке којима се тешко прилази имају агрегате који аутоматски преузимају кад нема мрежног напајања, али је немогуће поставити их на сваку базну. Однесе се мобилни агрегат, напуне батерије пар сати па вози на другу локацију и то ради кад се деси испад на пар локација.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2024, 16:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
wizzy_bl je napisao:
Treba čistiti odvode, čim sam prošao lopatom i otkopao snijeg/led što je bio na sahtu i oko sahta, voda je počela da teče i lokve su se smanjile na ulici.To da svi odrade, bilo bi svima lakše sutra kad sve ovo zaledi.

Tako je wizzy a ne samo kukat... vlast je javila bit ce snijega plebesu jel tako!!
Eto moj frend mi kuka: znas odsjeceni smo, zameteno sve a cerka treba da se porodi! A ja mu kazem e sad je nasla da se poradja, pa slusas li ti vjesti covjece....! A on nastatavlja meni...a komsija ko brat mi je mora na dijalizu....a ja ee jbg sad je naso da se razboli i ima visoku temperaturu...ccc kako su ljudi neodgovorni i razboljevaju se bez ikakvog reda i sebnicno i neorganizovano. I sto ne zivi u gradu blizu bolnice tu je najsigurnij....!!
Moram malo na ovu muku i neozbiljnosti...!

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 25 Dec 2024, 21:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
gsasa je napisao:
Megabyte je napisao:
gsasa je napisao:
Jbg nisam ja u šoku, samo realno sagledavam svoje probleme. Ja ne vidim a sam se krećem. I kad poledi.... eto belaja. Ne znam da li je to bila 2008. ili 2009. godina. Pao je snijeg i baš je bilo gadno poledilo. Sedam puta sam pao dok sam došao do posla. Ali tad se bilo i dosta mlađe pa se to mnogo lakše podnosilo. Od tad uvijek gledam da ostavim godišnjeg kad je tako gadna poledica. Proteklih godina sam ostavljao puno godišnjeg a snijega i poledice skoro da i nije bilo. Ove godine, kad sam ostavio malo godišnjeg, evo gadnog snijega.

Misliš slabovidna si osoba?

Izvini što kasnim sa odgovorom. Dva i po dana sam bio bez struje. Nisam slabovida već slijepa osoba. Ljudi moji, baš je gadno kad si skroz odsječen. Dva i po dana smo bili bez struje. Čim nestane struje odmah nestane i signala mobilne telefonije. Jedino smo od nekuda dobijali nešto malo signala Bh telekoma pa smo mogli kako tako stupiti u kontakt sa svijetom. Ne znam kako je po drugim selima, da li odmah nestane signala mobilne telefonije čim nestane struje. Ovdje u Karanovcu čim nestane struje u nekom kratkom roku ostajemo i bez mobilnog signala. A to je kao bazna stanica koja se nalazi na magistralnom putu.

Ау, пријатељу. Извињавам се свима на дигресији, али буквално сам се најежио од твоје приче. Свака теби част. Не знам како бих ја на твом мјесту и која снага воље је потребна.

Што се тиче нестанка телефонског сигнала, пошто се нисам могао чути са родитељима цијели дан јуче, све више размишљам о упуштању у радио-аматере. Па купити ту станицу, злу не требало. Ето, велики хендикеп су направили са пребацивањем телефоније на нови систем.

_зока je napisao:
ElPadrino je napisao:
Ja iskreno mislim, kad je već sve ovo na zalasku, da u principu je padao i veći i gori snijeg, da su ulice bile i lošije očišćene

Slušam jutros Miličevića, kaže sa su iz Teslića slali urgencije da Putevi RS počnu čistiti na vrijeme, a oni nisu pa je pola opštine odsječeno i put ka BL preko Borje neprohodan.

Читам сад код Миличевића на Фејсбуку да су одмах ангажовали све градске и приватне капацитете и очистили број заселака, али по коментарима се јављају љути људи из заселака који нису очишћени и питају се кад ће доћи на ред. Онда није чудо што је овако код нас гдје се није кренуло ни на вријеме, ни довољним капацитетом.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1167 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 55, 56, 57, 58, 59

Sva vremena su u UTC [ DST ]