Naravno zaboravio sam pomenuti zitarice, dobro si me podsjetila, to mi je isto omiljeni dorucak, razne vrste zitarskih jela,ja sam inace prije cetiri godine potpuno presao u vegeterijanstvo jer jednostavno sam primjetio da mrzim meso, i nekako jednostavno samo prestao kompletno da jedem meso, a i prije toga sam ga jeo sasvim rjetko ,inace prije nego sto sam se odlucio na ovaj korak, shvatio sam da ako nemogu ubiti zivotinju zato i ne treba da je jedem.
Ja smatram da svaki covjek koji jede meso treba da bude sposoban i da ubije zivotinju golim rukama, kao recimo moja sestra koja uvjek se jezi od pomisli kako se zivotinja ubija a onda se ne jezi od pomisli hrane sa mesom, to je malo barabaricno zar ne!
I meni se isto tako gadi meso ali ima i druge hrane kaja mi se gadi kao recimo pecurke, mada su dobre za ishranu, ja kad sam bio mali uvjek sam mislio da su pecurke cudovista , i plus su me druga djeca ganjala okolo sa pecurkom i zastrashivala , vjerovatno taj strah mi je ostao prisutan i sad pa cak i sad mrzim dodirnuti pecurku,.
Nazalost moji roditelji jos uvjek nemogu shvatiti da ja zivim bez mesa, jer takva im je programiranost, kao vecina ljudi imaju totalnu pogresnu informaciju da je meso zdrava hrana i potrebna za zdravlje.
Sve ovo se veoma fantasticno isplatilo, nakon potpunog skaniranja svog tjela i kompletnog pregleda zdravlja (sto inace radim svake dve godine) rezultati su bili prefantasticni. I naravno vanjski izgled, koze kose,boja zuba, vid i radijantan izgled ociju, i inace elasticnost tjela i aktivnost su na najvisem nivou, neobicno kako se samo nekako i unutra osjecas cistim i nemas onaj popularni odvratni i iritirajuci heartburn, i indegestion(kako se na nasem kaze, nemam veze).
Sve u svemu fantasticno je biti prirodan covjek.