banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 17:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Maj 2010, 19:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Vjerovatno je negdje neko vec kacio, ali ja tek danas naletih na ovaj snimak - Cevapi u Tropiku 6KM, opsta frka:
http://www.youtube.com/watch?v=sBCLHruc ... r_embedded

Vrh

Tema posta: Re: Cijene ;)
PostPoslato: 16 Maj 2010, 20:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Meni je ovo tako zalosno. Dok jedni zive na grbaci naroda - narod gladan. A ti se sirotinjo busaj u prsa nacionalnoscu i gini zbog cevapa. Tuga.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 16 Maj 2010, 20:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I meni je zalosno. Da bude jos gore danas sam bacio cevape kupljene u Tropiku jer smrde kao da je trulo meso. Nije ni cudo sto su 8-9KM.
Ne, nisam trcao u Tropiku, snimak je od prosle godine.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2010, 09:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kilogram cevapa bio 5.99KM na akciji prosle godine. Vidi se negdje na snimku.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2010, 09:10 
ajkula je napisao:
Meni je ovo tako zalosno. Dok jedni zive na grbaci naroda - narod gladan. A ti se sirotinjo busaj u prsa nacionalnoscu i gini zbog cevapa. Tuga.

Srbuj makar slamu jeo...sto kazes vise nego zalosno...

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2010, 10:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
blaf77 je napisao:
I meni je zalosno. Da bude jos gore danas sam bacio cevape kupljene u Tropiku jer smrde kao da je trulo meso. Nije ni cudo sto su 8-9KM.
Ne, nisam trcao u Tropiku, snimak je od prosle godine.

Ljudi, samo uzmite kolika je cijena zive vage junadi, odbijete 50 % da bi ste dobili cijenu junetine sa kostima, pa gdje cijena rada, doprinosa, struje, dobit..ima li logike da cijena cevapa bude 8 KM..ne, nema..onda zamislite sta jedete i dobro razmislite sta kupujete.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2010, 10:09 
Kila junetine bez kostiju je 12 KM, znaci cisto meso...

Tako isto je i sa pilecim parizerima i ostalim preradjevinama, nemoguce da je parizer jeftiniji od sirove piletine...

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2010, 11:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:

Tako isto je i sa pilecim parizerima i ostalim preradjevinama, nemoguce da je parizer jeftiniji od sirove piletine...

Tensa...cijena Junetine bez kosti u prosjeku..realna cijena po mesnicama je : but 14KM, plecka 12KM Junetina sa kostima 10KM..ali ja sam govorila o prosjeku cijene na cijelo june...nebitno..realna cijena cevapa je 12 KM.

Pa..u mesnim industrijama otpada nema..od svinje se baca samo dlaka i papak...od pilica samo perje...pa ti vidi sta ide u parizer..pored ogromne kolicine leda.

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2010, 12:15 
blackrose je napisao:
tensSa je napisao:

Tensa...cijena Junetine bez kosti u prosjeku..realna cijena po mesnicama je : but 14KM, plecka 12KM Junetina sa kostima 10KM..ali ja sam govorila o prosjeku cijene na cijelo june...nebitno..realna cijena cevapa je 12 KM.

Pa..u mesnim industrijama otpada nema..od svinje se baca samo dlaka i papak...od pilica samo perje...pa ti vidi sta ide u parizer..pored ogromne kolicine leda.

Upravo tako, oni najgori ostaci...probao sam prije neki dan sunkaricu neku i muka mi dosla...uopste nema nikakav ukus...

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2010, 17:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2004, 19:50
blackrose je napisao:
...od pilica samo perje...pa ti vidi sta ide u parizer..

moram te razocarati, ali perje se ne baca :o

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2010, 17:19 
ne kupujem nikad meso na akciji, niti ikakve mesne proizvode koji imaju nizu cijenu nego sto je realna, jer mi to nije kategorija na kojoj bih da ustedim.. mada iskreno, nije cijena mjerilo ni kvaliteta..
parizer, pastetu, virsle (osim ponekad onih tankih cekinovih sa sirom), mesni dorucak i kojekakve salame nikad ne kupujem.. niti ih volim, sve mi to smrducka... ako kupim sunku, onda gledam da bude i poznat proizvodjac i da izgleda fino..
pricao mi drug da sad ove slanine koje izgledaju savrseno, vise nisu prave slanine, nego melju razne ostatke do najsitnijeg, pa ih presaju i slazu i tako dobiju slaninu koja je prejeftina na trzistu.. prestrasno..

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2010, 17:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Pa steta je da se to baci sama rijec sve kaze.

I da ovaj snimak je od prosle godine kad je Tempo preuzeo Tropik pa su davali neka snizenja ne samo cevapa vec svega i svacega.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 09:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

majlili je napisao:
ne kupujem nikad meso na akciji, niti ikakve mesne proizvode koji imaju nizu cijenu nego sto je realna, jer mi to nije kategorija na kojoj bih da ustedim.. mada iskreno, nije cijena mjerilo ni kvaliteta..
parizer, pastetu, virsle (osim ponekad onih tankih cekinovih sa sirom), mesni dorucak i kojekakve salame nikad ne kupujem.. niti ih volim, sve mi to smrducka... ako kupim sunku, onda gledam da bude i poznat proizvodjac i da izgleda fino..
pricao mi drug da sad ove slanine koje izgledaju savrseno, vise nisu prave slanine, nego melju razne ostatke do najsitnijeg, pa ih presaju i slazu i tako dobiju slaninu koja je prejeftina na trzistu.. prestrasno..

Koliko ja znam ovo nije tacno..jednostavno postupak dobijanja krajnjeg proizvoda je drugacije..soli se nitritnom soli a dimi se jako kratko (mada je,dimi, ovdje na pogresnom mjestu) .. Naravno da to nije vidjelo onu ukusnu slaninu iz dedine susane, pa taman bila i sapunjara. Ubrzana proizvodnja je dovela do toga da se dobije jeftiniji rezultat. Svinje nisu tako skupe tako da cijena slanine i ne i trebalo da je velika, sto znaci da je cijena svjezeg svinjskog mesa nerealno visoka.

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 10:11 
lik je tehnolog i tako mi je ispricao, a ne mogu tvrditi ni da jeste ni da nije tacno.. tako sam cula

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 10:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
majlili je napisao:

to vrijedi za pastetu i mesni narezak, ali realno za slaninu ne pije vode

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 11:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Ne kontam zasto bi to bilo prejeftino i nije mi jasno zasto je meso skuplje kod nas, nego u Austriji?
Normalno su cijene poprilicno slicne( sem teletine, koja, ako se i nadje, zakla cijenom), samo sto ovdje jako cesto ima akcija, pa se tako npr. svinjske snicle nadju za 4€, pile za 2,5€, mijesano mljeveno za 3€( a i normalno je jeftino - 4€ ),cevapi isto tako 3-4€ (a normalno i zamrznuti kostaju oko 4 €).

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 14:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ovo za slaninu je prilicna glupost, pa to je u startu komlikovanija i skuplja proizvodnja.

Laoce, svinjetina u Austriji je jeftinija ali i losijeg kvaliteta. Ok, meso je mozda ljepse na oko, ali to nije to.

bleki, nitratna so nije jedina kojom se soli, a radi...? ;)
Iz istog razloga se ne koristi kuhinjska.

Inace, slanina bi trebala biti u ''pajcu'' dve-tri sedmice, zatim se vjesa, ostavi da prenoci tako okacena i onda ide na dim (suva bukova piljevina i panjevi). Dimi se dva, tri dana i posle toga ide u klimatizovane komore sa kontrolisanom temperaturom, valznoscu i ventilacijom. Tu se susi najmanje tri sedmice. I to je to. Zatim se skida i vakumira, najbolje je da odlezi tako vakumiran jos koji dan u hladnjaci na oko 5-6 stepeni.

Jos nesto? :)

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 18 Maj 2010, 15:51, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 18 Maj 2010, 14:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije reklama, ali u BL cevape iskljucivo kupujem kod komsije Kovacevica. Cijena je, cini mi se, oko 12 KM/kg.

Btw. ovakve scene kao iz Tropika kada su popusti u pitanju se ponekad desavaju i na Zapadu. Ima tog vidjeti na tv.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2010, 11:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Ovo za slaninu je prilicna glupost, pa to je u startu komlikovanija i skuplja proizvodnja.

Laoce, svinjetina u Austriji je jeftinija ali i losijeg kvaliteta. Ok, meso je mozda ljepse na oko, ali to nije to.

bleki, nitratna so nije jedina kojom se soli, a radi...? ;)
Iz istog razloga se ne koristi kuhinjska.

Inace, slanina bi trebala biti u ''pajcu'' dve-tri sedmice, zatim se vjesa, ostavi da prenoci tako okacena i onda ide na dim (suva bukova piljevina i panjevi). Dimi se dva, tri dana i posle toga ide u klimatizovane komore sa kontrolisanom temperaturom, valznoscu i ventilacijom. Tu se susi najmanje tri sedmice. I to je to. Zatim se skida i vakumira, najbolje je da odlezi tako vakumiran jos koji dan u hladnjaci na oko 5-6 stepeni.

Jos nesto? :)

Kljucna rijec je: bi trebala
Nitratnu so koriste jer ona prije probija kroz meso, slaninu, izvlaci vodu a boja ostaje privlacna..jos nesto :wink:

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2010, 14:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne... :) Mozes dodati da je ista kancerogena i da tako usoljeno meso nije bas najpametnije peci u tavi :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]