E ovako, vidim ja da od vasih recepata nema hljeba, pa sam se snasla i napravila najbolje lazanje koje sam ikad jela.
Dakle, pise na kutiji da se ne kuhaju, al ne vjerujte, ostace svake tvrde. Dakle: prvo u kipucu vodu posoljenu kao za kuhanje makarona stavite listove lazanja i ostavite minut, dva, dok se ne pocnu savijati i meksati. Onda ih kasikom sirokom izvadite i polozite na tanjir. U tepsiju,poredale listove, meni obicno stane 3-4 listova, sto zavisi od velicine tepsije. Uzmete 300grama fasiranog mesa i uprzite na crvenom luku. Dodati vegetu. Prvi vec poredani sloj lazanja prekriti sa smjesom mesa i luka. Dodati kecap blago, ko voli vise nek doda vise. Ja stavljam ljuti iz tube, nacurim pomalo. Prije kecapa dodam besamel sos koji sama pravim. U serpu staviti margarina, jednu kasiku, kad se otopi dodati ofrlje brasna i onda dodati mlijeko. Kad sve uvri, skloniti i posuti meso na lazanjama.
Staviti odozgo drugi sloj lazanja, prekriti smjesu. Naredati salamu, sunku, kakvu god, ja stavljam pileca prsa i sunkaricu. Preko toga se stavi sir, zuti gauda i punomasni mljekarin, a po tome mocarela. Vazno je staviti sto vise sira, ne stediti.
Ugrijati rernu na 225 stepeni, staviti da se pece. Nakon 5 min, smanjiti na 200 steoeni i peci jos 15 minuta. Za to vrijeme umutiti jaje, povlaku i mlijeko i sir, npr sirko ili slicno. Smjesa treba biti polugusta, nikako prevodenasta. Izvaditi nakon 15 min, lazanje i posuti preko njih smjesu jajeta i povlake i mlijeka. Ostaviti da se pece jos 5 do 10 minuta.
Izvaditi iz rerne, pokriti krpom, posuti origanom, da odstoji 5 minuta. Sijece se nozem i servira toplo. Odozgo staviti kecap ili povlaku. Jesti s osmijehom
Prijatno.
P.S Azdajice valjda sam ti pomogla, kad napravis javi kakve su.
Btw zna li neko gdje mogu kupiti zelene lazanje sa spinatom, jela sam ih u Italiji, al ovdje nigdje nisam to vidjela.