Ima milion sosova za špagete... Meni je omiljeni pesto genovese, a on se može kupit i gotov u Tropicu. Taj sos se ni sa čim ne miješa, sem po želji posuti parmezanom...
Ja imam recept za kućno pravljenje pesta, al nikako da se nakanem. Trebam kupit mali avan jer se u njemu stuca bosiljak i bijeli luk. Ako neko zna gdje ima da se kupi....
Što se tiče sosova s tunjevinom... Mi smo sad na moru kuvale neki sos iz kesice (paradajz) i dodavale tunjevinu... Bilo je odlično. Ja inače jedem s gljivama ili s povrćem. Imam odličan recept s piletinom i povrćem. Pasta se skuva i ocijedi. Ne pere se. Ako nećete da vam se zalijepe, stavite zericu ulja u njih još pri kuvanju.
Posebno kuvate veeeeliku papriku i zaleđeno povrće (tu ima najviše vrsta i najviše se isplati

). Papriku ostavite u velikim komadima, ne smije biti prekuvana. Meso se peče, a onda se u njega doda svo povrće... Peče se u woku i mora biti u svom sosu. Dodajte malo sojinog sosa. Ne smije se prekuvat povrće. Znači da ne bude bezukusno. Wok je savršena posuda. U njoj sve bude ukusno, ništa ne izgubi šmek.

Na kraju kad sve to bude kuvano/pečeno u wok dodati i pastu. Mogu biti špageti, a mogu i tagliatelle...
Ovo je baš oveći ručak i treba dosta vremena da se napravi. Ispadne ga dovoljno za 4 osobe....
Ako nemate wok, povrće se malo ukuva i meso se malo više ispeče, al ništa pregrozno... Razlika je u ukusu, al i ovako je dobro. Kod kuće sam radila bez woka.
Inače, imam mali milion recepata za špagete...