banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jul 2025, 18:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Mar 2005, 00:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Feb 2005, 14:49
Sta je dobro za tebe a sta ne, ja sam inace veoma kaloricno opsjednut covjek i veoma pazim sta jedem , uvjer se trudim bar da je zdrava i svjeza hrana a inace imam jedan veliki strah, strah od debljine, buaahhh .
Anyway.

Kontam da otvorim temu u kojoj mozemo svi iznjeti svoja znanja i preporuke o zdravoj i ne zdravoj hrani.
Smijes jesti ovo ne smijes ono, itd.Mada ponekad pretjeruju sa preporukama, kad kazu recimo dobro je imati casu vina dnevno a onda sljedeci dan kazu da nije itako dalje to je manija,i ludost, inace iz mog iskustva za mene je najveca pozitivna hrana pareno/svjeze povrce, riza , musake sa razlicitim vrstama oraha, ljesnjaka i povrca, i td itd ne mogu se sad sjetiti al od ovakve hrane nikada se ne udebljas i usput jedes zdravo i pozitivno.

Vase preporuke su dobrodosle.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Mar 2005, 04:43 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Nov 2004, 19:36
BITNO JE DA GRAH SMIJEM.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Mar 2005, 14:44 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Dec 2004, 22:55
Merem prasetine

http://www.stormfront.org/forum/
http://www.28serbia.org/
http://www.heathenfolk.net/forums/
http://www.thepaganfront.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2005, 16:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Rekao sam ti , postajes prase i sam, kako iznutra tako izvani, prasadi ne zive dugo, imaj to u glavi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2005, 17:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2005, 12:34
Salazem se s tobom da je bitno ono sto jedemo. Treba ponekad obratiti paznju i na te preporuke kako ih ti zoves, ali u svemu tome postoji jedna kvaka. Naime, svim ljudima ne prija isti rezim ishrane. Mislim da je najbitnije da mi sami pokusamo da vodimo evidenciju o hrani koju jedemo, odnosno da li nam odredjena hrana skodi ili ne. Mislim, nije u pitanju samo debljina, hrana moze da prouzrokuje mnogo gore tegeobe nego sto je povecana tezina. Cak su posljednja istrazivanja vrsena u tom pravcu, i sve vise je dokaza da je unos pogresnih namirnica uzrok mnogim teskim bolestima, a isto tako unos pravih namirnica podstice i ubrzava ozdravljanje.

Slazem se, i za mene je glavna hrana neko povrce, zitarice u kombinaciji sa jezgrastim plodovima...i naravno pridrzavam se da ne spajam zajedno voce i povrce u isti obrok. Meso izbjegavam, ne zato sto je ovako ili onako, vec zato sto mi je bljak! :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Mar 2005, 18:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Naravno zaboravio sam pomenuti zitarice, dobro si me podsjetila, to mi je isto omiljeni dorucak, razne vrste zitarskih jela,ja sam inace prije cetiri godine potpuno presao u vegeterijanstvo jer jednostavno sam primjetio da mrzim meso, i nekako jednostavno samo prestao kompletno da jedem meso, a i prije toga sam ga jeo sasvim rjetko ,inace prije nego sto sam se odlucio na ovaj korak, shvatio sam da ako nemogu ubiti zivotinju zato i ne treba da je jedem.
Ja smatram da svaki covjek koji jede meso treba da bude sposoban i da ubije zivotinju golim rukama, kao recimo moja sestra koja uvjek se jezi od pomisli kako se zivotinja ubija a onda se ne jezi od pomisli hrane sa mesom, to je malo barabaricno zar ne!
I meni se isto tako gadi meso ali ima i druge hrane kaja mi se gadi kao recimo pecurke, mada su dobre za ishranu, ja kad sam bio mali uvjek sam mislio da su pecurke cudovista , i plus su me druga djeca ganjala okolo sa pecurkom i zastrashivala , vjerovatno taj strah mi je ostao prisutan i sad pa cak i sad mrzim dodirnuti pecurku,. :lol:
Nazalost moji roditelji jos uvjek nemogu shvatiti da ja zivim bez mesa, jer takva im je programiranost, kao vecina ljudi imaju totalnu pogresnu informaciju da je meso zdrava hrana i potrebna za zdravlje.
Sve ovo se veoma fantasticno isplatilo, nakon potpunog skaniranja svog tjela i kompletnog pregleda zdravlja (sto inace radim svake dve godine) rezultati su bili prefantasticni. I naravno vanjski izgled, koze kose,boja zuba, vid i radijantan izgled ociju, i inace elasticnost tjela i aktivnost su na najvisem nivou, neobicno kako se samo nekako i unutra osjecas cistim i nemas onaj popularni odvratni i iritirajuci heartburn, i indegestion(kako se na nasem kaze, nemam veze).
Sve u svemu fantasticno je biti prirodan covjek.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Mar 2005, 13:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ma jedi ono sto ti odgovara
recimo meni vino ne odgovara tako da mi preporuke da ga je dobro piti djeluju smjesno

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Mar 2005, 14:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

BSE
Sto se tice ovih stvari ocigledno svaki individulac donosi odluku o tome sta jede i konsumira uopsteno , veoma je logicno da individualac nece prihvatiti cinjenicu da je jedna vrsta hrane losa za njega pogotovo jer je obozava i sve dok ne vidi slikovito sta se unutra desava sa njegovim tjelom, ne vjerujem da ce ikada prihvatiti istinu.
Jednom dnevno casa vina je preporucena, ni trunka vise, prvo jer dehidrira kozu i unutrasnjost , i naravno skuplja toksine. Alkohol je totalni NE faktor, a cigarete da ne pricam ,ustvari vise je alkohol shtetan za unutrasnje organe nego cigarete.
sad cu ti objasniti zasto vino je preporuceno.

Pogotovo crveno vino preporuceno za zdravlje jer je dokazano benefitno za borbu protiv bolesti srca , najvise benefita dolazi iz antioksidanta zvan resveratol , koji se nalazi u kozama grozdja , koji je poznat po efikasnom unistavanju slobodnih radikala u tjelu.Znaci uvjek cini smisla da biras radije vino umjesto druge vrste alkohola.
ALI, veoma pazljivo je potrebno da se ne konzumira vise od jedne case vina na dan, jer vec dvije case dokazano je da igraju ulogu i benefititiraju u nastajanju pojedinih vrsta raka.??!!
Jedino znanje o ovim stvarima ce te uciniti da ne pravis gersku u ishrani.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2005, 01:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
Meni je najbitnija raznovrsnost ishrane.Vegeterijanac ne bih mogla biti upravo zbog toga.Nisam ljubitelj mesa i jedem ga u najminimalnijim kolicinama,ali ga ipak jedem.volela bih samo kada bih mogla iz ishrane potpuno izbaciti przenu hranu,sto je malo problematicno u mom slucaju jer zivim sa dva muskarca kojima je najukusnija przena hrana. :cry: Sta mogu,obozavam ih,tako da im jednom sedmicno moram priustiti nesto "nezdravo".Kasnije me grize savjest.
Opsednuta sam dnevnim potrebama organizma i kvalitetom hrane koju kupujem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Mar 2005, 12:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
mr.x apsolutno se slazem sa tobom i cuo sam dosta toga sto pricaju za casicu vina al` ga ja ne mogu smisliti kao ni ostale alkoholne napitke
jednostavno mi ne odgovara
zanimljivo je isto kako neki ljudi grijese misleci da se unosenjem jedne stvari u ogromnim kolicinama smanjuje mogucnost dobijanja neke bolesti a zaboravljaju cinjenicu da je svako pretjerivanje stetno

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2005, 18:38 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Dec 2004, 22:55
Cvarci su naj bojli

http://www.stormfront.org/forum/
http://www.28serbia.org/
http://www.heathenfolk.net/forums/
http://www.thepaganfront.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2005, 19:22 
KRMCE...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2005, 19:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
procitaah gore u jednom postu , a i prije sam cula da nije dobro mijesati povrce i voce. jel moze neko da mi malo detaljnije objasni to???

mr.x, s obzirom da jedes zdravo, jel pazis na to kada jedes??? mislim, znas za ono pravilo, nista poslije 6????

i kako to da volis zitarice, zar to nije puno ugljenih hidrata, koji strasno debljaju???

mr.x pijes li green tea??? cula sam da je super, da sagorijeva kalorije????

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2005, 14:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
jes ti to debela? :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Maj 2005, 03:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

da te utjesim, nisam !
ali ne bih da budem... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2005, 18:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

I_am je napisao:
procitaah gore u jednom postu , a i prije sam cula da nije dobro mijesati povrce i voce. jel moze neko da mi malo detaljnije objasni to???

mr.x, s obzirom da jedes zdravo, jel pazis na to kada jedes??? mislim, znas za ono pravilo, nista poslije 6????

i kako to da volis zitarice, zar to nije puno ugljenih hidrata, koji strasno debljaju???

mr.x pijes li green tea??? cula sam da je super, da sagorijeva kalorije????

Green tea, :lol: yes. ne pijem a volio bi da mogu, jedem oko sest nekad kaznije sve zavisi od posla, kao sto znas nazalost puno poslovno putujem tako da nekad zamjesam pogotovo kad sam van engleske i izgubim se vremenski jer je sat u razlici u evropi, al kad idem u ameriku tad je jos gore..Jedes li ti ono kao dorucak, rucak vecera.
ja imam dorucak u sedam rucak u jedan pola il dvanaest i veceru oko sest,,nekad moze biti stvarno dosadno,ova rutina al mora se jesti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2005, 18:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

I_am je napisao:
da te utjesim, nisam !
ali ne bih da budem... :wink:

I trudi se da ne budes

That's my girl. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2005, 22:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
I_am je napisao:
procitaah gore u jednom postu , a i prije sam cula da nije dobro mijesati povrce i voce. jel moze neko da mi malo detaljnije objasni to??????

Stvarno, i mene zanima! A jos niko ne objasni :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Maj 2005, 23:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Shta danas znachi zdravo se hraniti?? Kad pogledate u prodavnicam voce i povrce nenormalne velicine i boje (znamo modificiran hrana), mislite da se zdravo hranite?? Elem, jedem sve i jedem kad sam gladna (sad ce reci oni sto me znaju - pa ti onda nikad nisi gladna). Nikad nisam po satu gledala koje je vrijeme pravo za dorucak ili rucak. Ustvari ja ne doruckujem, dodushe nekad se desi ali bash rijetko (da da znam da je dorucak obavezan). Rucam kad stignem da nesto smuckam da jedem. Obicno je to nesto iz kesice (ako sam sama - mrzim kuhati samo za sebe), ali ako pravim za vise ljudi onda je to prava gozba. Inace volim da prchkam po kuhinji i pravim jela. Veceram kad osjetim glad (evo upravo jedem MC pomfrit (znam nezdravo al' jeb' ga) i country salatu).
Ne znam zasto nije dobro mjesati voce i povrce (i mene zanima).
Vegeterijanac ne bih mogla biti jer bez pizze i sendvicha ne bih mogla da zhivim;) Ok je zdravo se hraniti smao mnogi ljudi pomalo pretjeruju u tome. Paze na svaki zalogaj, broje koliko su u unijeli masti, kalorija, secera ili cega vec. Nikad mi nisu bili jasni oni koji se zbog linije i dobrog izgleda izgladnjuju ali isto tako recimo ne izlaze iz auta (ma gdje ces pjeske negdje) ili nedaj bozhe poceli se baviti nekim sportom.
Kao sto neko rece ne podlijezemo svi istoj ishrani, ne volimo svi istu hranu ili nam zdravlje ne dozvoljava samo pojedinu vrstu hrane.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2005, 14:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

stigmata je napisao:
I_am je napisao:
procitaah gore u jednom postu , a i prije sam cula da nije dobro mijesati povrce i voce. jel moze neko da mi malo detaljnije objasni to??????

Stvarno, i mene zanima! A jos niko ne objasni :-?

mislim da mr.x to zna.
ajde mr. x ne budi takav, vec tastaturu u ruke :D

cula sam da ako poslije rucka pojedes neku vocku ( cak ako je u pitanju i jabuka ), da je isto kao da si pojeo/la komad neke torte???

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]