banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 21:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 2255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 113  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Okt 2012, 14:19 
da pitam ove dezurne pljuvace koje su sve negativne strane meka koje ponistavaju ove pozitivne, kao sto su ako nista drugo radna mjesta, placanje poreza i doprinosa?

nemojte pricati o nezdravoj hrani, samo vas to molim, jer tebe niko ne tjera da ides tamo jesti.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 14:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
BSE je napisao:
i btw privatnik ce isplacivati plate, ali od novca koji ste vi zapravo potrosili tamo, privredjivanja nema

Izgleda da je neko prespav'o lekciju cijena rada?
nepokoreni je napisao:
BSE je napisao:
turizam je nesto sasvim drugo
i btw privatnik ce isplacivati plate, ali od novca koji ste vi zapravo potrosili tamo, privredjivanja nema

Tačno. To je presipanje iz šupljeg u prazno...

Sa druge strane, novac se troši proporcionalno:
a) dostupnoj količini,
b) dostupnoj ponudi prema potrebama.
Ali tu već upadamo u ozbiljnije lekcije iz ekonomije koje se tiču zakona ponude i potražnje tržišta. Da ni ne pominjem koliko je za samu firmu "nebitno" koji period će i da li će raditi sa predefinisanim gubicima. To bih ipak ostavio njihovom menadžmentu.

Znam za sebe da mi manje od 15 KM neće puno pomoći tamo, a da će me uopšte vidjeti - hoće.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 14:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
A.J.V.A.R. je napisao:
BSE je napisao:
vezanje masne je po tebi agresivan/dobar marketing? you have much to learn

Jeste, izmedju ostalog. Samo slijep covjek nije primjetio ostale njihove reklame po gradu. Nije masna jedina :P. Svako ko je prosao Gospodskom se okrenuo i pogledao sta se desava. Cak i ako postoji osoba koja nije upucena sta se tu otvara a prosla je danas tim putem, sada zna. Hoces svratiti ili ne to je tvoj problem, buba je ubacena u uho i cilj ostvaren.

pa normalno da je vidio kad je na sred Gospodske :)
sto se tice njihovih reklama po gradu, nisu nista vidljivije/napadnije od ostalih, da ne kazem da su skoro neprimjetni

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 14:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
A.J.V.A.R. je napisao:
, buba je ubacena u uho i cilj ostvaren.

Sneaky marketing. The worst kind. Slika

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 14:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Po tvom razmisljanju treba zatvoriti sve institucije koje ne stvaraju pare :roll:
Uz to, ja imam i trosim u npr Mc-u, a time obezbedim tebi kao zaposleniku istog olatu i radno mesto, sta je onda problem. Logicno je da se novac vrti. Opet to nije razlog da se pljuje po Mc-u, gluposti, vise mislim da ti pljujes iz nekih drugih razloga.
Interesantno je da ne pljujes po ostalim fast food restoranima, nego samo po Mc-u, a kao razlog navodis problem koji imaju svi restorani...

Drzava je kriva za privredu, a ko ce sta otvoriti za svoje pare, nema veze sa privredom.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 14:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Aščinice, buregdžinice, kujundžinice ne donose podizanju standarda i privrede nego proizvodnja i izvoz proizvoda šta tu nije jasno?
Radio sam u Coca Coli prije koju godinu SVE od flašica, čepova, reklama pa do koncentrata i aditiva SVE se dovozi sa strane kod nas se samo toči, zapakuje i prodaje....samo su domaći radnici u distribuciji i benzin šta to govori? MC će identično poslovati SVE će biti fino sterilno upakovano i uvezeno i samo bači na tiganj i na izvol'te, evo kusur, prijatno dođite opet...

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 14:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
BSE je napisao:
pa normalno da je vidio kad je na sred Gospodske :)
sto se tice njihovih reklama po gradu, nisu nista vidljivije/napadnije od ostalih, da ne kazem da su skoro neprimjetni

Evo jedan mali primjer: pogledaj autobusko stajaliste ispred Boske i reci vidis li ista drugo sem njihove reklame :D. Koliko ono ljudi cirkulise tamo dnevno? :oops:

Evo sad ja pitam nesto jer zaista nisam upucne: da li ce Mek uvoziti sve potrebne sirovine iz inostranstva ili ce koristiti i domace trziste? Konkretno: hoce li i krompir uvoziti :D?

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 14:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Niko to ne spori, ali mi objasni kakve to veze ima sa pljuvanjem i pricom ja tamo necu jesti?

Ako nista 40 ljudi ce imati PLATU, ko nas jebe sto drzava ne moze da obezbedi bilo kakva radna mesta, nego to privatnik radi.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 14:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
nepokoreni je napisao:
Jašta, Mc koristi sterilan bezmastan roštilj i ugalj bez čađi i dima, a čaše i escajg peru lizolom pa sterilišu gama zrakama ....marketing naš nasušni :roll:

Pošto si pomenuo marketing evo da ti pokušam nešto objasniti o razlici između djelića ukupnog marketinga obije firme:
"Otvaranje Cap-Cap-a u Bostonu se nije desilo (uopšte i nemaju intenciju da pokrivaju ni susjedna tržišta), a sa druge strane sa ogromnim oduševljenjem se iščekuje otvaranje McDonaldsa u Banjaluci."

Nadam se da ćeš razumjeti nevjerovatnu razliku samo u marketinškom tržišnom pristupu.

A ovdje se radi samo o hiljaditom dijelu marketinga McDonaldsa!

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 14:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
A.J.V.A.R. je napisao:
Evo sad ja pitam nesto jer zaista nisam upucne: da li ce Mek uvoziti sve potrebne sirovine iz inostranstva ili ce koristiti i domace trziste? Konkretno: hoce li i krompir uvoziti ?

Hoće to im je ustaljena praksa ne samo kod nas.
Musakica marketing je drugi par opanaka, to su korporacije koje troše milione na reklamu čak više nego na proizvode.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 14:38 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
meni licno ni iz dzepa ni u dzep jedino bi mi bilo krivo ako su stvarno plate u BL meku manje od onih u sarajevu onda bi se pokazalo da u oni koji su dobili fransizu pravi papci i tad bi svim srcem bio za bojkot papaka

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 14:41 
i dalje ostajem pri svojim pitanjima?
koji su negativni efekti koji ce ponistiti vaznost bar dve pozitivne stvari: plate, i placanje poreza i doprinosa?

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 14:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Po tvom razmisljanju treba zatvoriti sve institucije koje ne stvaraju pare :roll:
Uz to, ja imam i trosim u npr Mc-u, a time obezbedim tebi kao zaposleniku istog olatu i radno mesto, sta je onda problem. Logicno je da se novac vrti. Opet to nije razlog da se pljuje po Mc-u, gluposti, vise mislim da ti pljujes iz nekih drugih razloga.
Interesantno je da ne pljujes po ostalim fast food restoranima, nego samo po Mc-u, a kao razlog navodis problem koji imaju svi restorani...

Drzava je kriva za privredu, a ko ce sta otvoriti za svoje pare, nema veze sa privredom.

nisam rekao da ih treba zatvoriti, vec da ne shvatam cemu toliko forsiranje kako se zaposlilo 40 ljudi, sto zapravo nema nikakvog efekta pri podizanju standarda
a ne pljujem po drugim fast food restoranima iz razloga sto je ovo tema samo o jednom, ali je moje misljenje o ostalima isto

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 14:45 
Citiraj:
MC će identično poslovati SVE će biti fino sterilno upakovano i uvezeno i samo bači na tiganj i na izvol'te, evo kusur, prijatno dođite opet...

A to meso je lose ili, i ako jeste lose (posto vidim da pises u tom stilu) po cemu je losije od onog mesa iz ostalih trovacnica?

Jesi vrsio neka ispitivanja mesa ifast food restorana u BL ili pricas bez pokrica?

Poslednji put menjao Milan dana 17 Okt 2012, 14:47, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 14:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
BSE je napisao:
Hertzog je napisao:

nisam rekao da ih treba zatvoriti, vec da ne shvatam cemu toliko forsiranje kako se zaposlilo 40 ljudi, sto zapravo nema nikakvog efekta pri podizanju standarda

40 porodica ce popraviti svoj standard.

Mozda ocekujes da McDonalds pokrene cijelu banjalucku privredu?

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 14:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

A.J.V.A.R. je napisao:
Konkretno: hoce li i krompir uvoziti ?

Pretpostavljam da je cijela sezona sirovina (ako ne i više) dogovorena davno davno, niti mislim da menadžeri iz BL i Sa imaju puno veze sa takvom nabavkom.
Pretpostavljam da postoji Chief za S-E Europe koji koordiniše takvim pitanjima. Vrlo moguće je da se nalazi u Beogradu, k'o i svi ostali šefovi za Balkan.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 14:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

shakal je napisao:

jeste, popravice ga isto kao i oni koji rade po buticima, trafikama i sl.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 14:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Svašta. Šta im predlažeš da rade?

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 14:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
BSE je napisao:
shakal je napisao:

jeste, popravice ga isto kao i oni koji rade po buticima, trafikama i sl.

Zaposli ih ti negdje i daj im platu od 1000-1500KM...

A nekom ko nije zaposlen, 650-700KM je mnogo vise nego 0KM.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 14:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Tpojka je napisao:
Pretpostavljam da je cijela sezona sirovina (ako ne i više) dogovorena davno davno, niti mislim da menadžeri iz BL i Sa imaju puno veze sa takvom nabavkom.
Pretpostavljam da postoji Chief za S-E Europe koji koordiniše takvim pitanjima. Vrlo moguće je da se nalazi u Beogradu, k'o i svi ostali šefovi za Balkan.

Ok oko mendzmenta se ne petljam, samo me zanimalo po kojoj im je racunici jeftinije uvoziti sve namirnice nego odavde nabavljati (cak i sa potrebnim atestima i labaratorijom opet je jeftinije odavde).

Tpojka je napisao:
Svašta. Šta im predlažeš da rade?

Da vrte palcevima kuci ako je imaju? :oops:

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 2255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 113  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]