banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 08:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5634 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 282  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Maj 2011, 11:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Kako gdje jeftino. Kila tresanja 8 Eura ali sam se jedva uzdrzala da ih u prodavnici ne pocnem jesti ( jednu sam maznula, cisto probe radi :D ).

GW, ako se planiras zeniti, samo javi :lol:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2011, 11:23 
Nisu raznjici, piletina, konjetina, kupus, paradajz i krastavac...

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2011, 11:25 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Gdje uzimaš konjetinu?Cijena?Koji komad?

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2011, 11:26 
Uzimam u onoj mesnici pored kafica "borik" (lijevo od mombase odmah), ovo je but i cijena je 10.5 BAM.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2011, 18:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
tensSa je napisao:
Uzimam u onoj mesnici pored kafica "borik" (lijevo od mombase odmah), ovo je but i cijena je 10.5 BAM.

u rade vranjesevic ulici,zapravo ne znam zove li se jos uvijek tako,cesto imaju konjetinu ,ostavis broj pa te nazovu ako nemaju tad,mami sam kupovala vise puta...
ja izbjegavam meso maksimalno,riba i perad su na repertoaru,a i povrca ima napretek pa milina
guess who,svaka cast,'ocu ovakvo musko u kuci :D

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2011, 19:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
guess who je napisao:
Imao sam dosta trešanja, pa sam napravio juče kolač.
Izmiješao 3 žumanjka, 200gr šećera, 100gr maslaca, u to dodao 250gr brašna i pola kesice praška za pecivo, malo mlijeka. Napravio snijeg od 3 bjelanjka i dodao u tijesto, plus sjeckane pečene lješnjake i komadiće čokolade. Istresao tijesto u tepsiju i preko posuo očišćene trešnje. Pekao nekih 50 minuta na 200 stepeni.

Moja mama često napravi ovako nešto, i pravi to sa svim voćem koje joj dopadne šaka: jagode, višnje, trešnje, jabuke, kruške... Najbolje i najukusnije ispadne sa višnjama, pogotovo jednom sortom koju imamo u dvorištu jer je to ona velika, sočna višnja. Otpusti sok u tijesto koje onda bude sočno i malo nakiselo.

A ako pravi sa jabukama ili kruškama (koje oguli i isječe na kriške) onda doda i šlag odozgo. Kako god, njam...

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2011, 20:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Jebeš Cobrinu školu zavođenja, šta jedan kolač uradi ženama :lol:

Phoenix, i meni višnje najbolje idu u ovoj kombinaciji sa tijestom.
A jagode više volim u kremastim kolačima, to je sljedeće na repertoaru, mmmmmljac.

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2011, 21:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

guess who je napisao:
Jebeš Cobrinu školu zavođenja, šta jedan kolač uradi ženama :lol:

Phoenix, i meni višnje najbolje idu u ovoj kombinaciji sa tijestom.
A jagode više volim u kremastim kolačima, to je sljedeće na repertoaru, mmmmmljac.

:lol: :lol: :lol:

Ja često napravim ovo: u 200 ml umućene slatke pavlake lagano umiješam kašikom pola kg jagoda (može i šumskih, može mješano, a može i kombinacija sa ostalim šumskim voćem ali da je svježe). Jagode se isjeku na četvrtine. Polovinu smjese izručim u posudu, na sredini stavim petit namočen u mlijeko (mogu i piškote) i odozgo drugu polovinu. I to ostavim u frižider da se dobro ohladi, a može da se doda i rendana čokolada, roleri ili još voća odozgo prilikom serviranja. (Ili sve to, ako neko vole. :lol: ). Može i da se raspuni u manje zdjelice. Ovo volim jer mi je baš lagano i osvježavajuće za vrele dane! :-D

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2011, 21:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skoro negdje sam probala slicnu verziju phoenix,podloga je izmrvljena plazma u jogurtu,preko sjeckane jagode i slatko vrhnje preko i fino je osvjezavajuce..
i ja volim te ljetne verzije mada ja volim stari dobri biskvit,svjeze voce,slatko vrhnje,eventualno prelijem zelatin preko kolaca(sa sokom voca koje stavljam)i preko slag mada pravim i ove verzije poput guess who,visnje i sljive su mi najbolje...
nesto kad razmislim,osim pite sa tresnjama,ne sjecam se da sam jela ili pravila neki drugi kolac sa tresnjama :-?

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2011, 21:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

joj,sad se sjetih i kolac sa sirom i jagodama ,uh hocu to sad da jedem :(

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2011, 21:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Joj, ubiću te, sad si me podsjetila... :angry3: :lol:

Mama moje prijateljice pravi neki kolač voćni redovno za njen rođendan. Bude torta, ali koju god žena tortu da napravi, ništa se ne može porediti sa tim kolačem. To je kolač: meka, vazdušasta kora, kremast fil i odozgo voće zaliveno želatinom i šlag na kraju. I svake godine bude neka druga kombinacija voća.

Dala je meni ona recept i ja sam to par puta pravila. I i spadne to super, ali opet njen mi je uvijek bolji. :crybaby: Kao da mi uvijek nedostaje ono nešto.

I sad bih dala desni bubreg za komad te torte...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ubiću teeeeee!!!! :lol: :lol: :lol:

Sad moram da odem da vidim ima li šta slatko u kuhinji. :confused4: U ovo doba noći... :angry4:

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2011, 22:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

joj,meni se jede sve to sto ne smijem,al' kako odoliti :-? veceras sam pojela jogurt sa isjeckanim jagodama i krastavcem,pa kako mi bude :D

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2011, 22:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
а идите сви заједно у три лијепе шаргарепе :D :lol:

кад прочитам све ово о колачима сад бих могао стући велику Милку или по киле еврокрема без проблема...ма било шта слатко, а немам ништа у кући :( :angry4:

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2011, 22:27 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
ajd da malo skrenem s kolaca
danas sam za rucak u vukojebini dobio pacova sa ljutim paradajiz sosom i rizom doduse nije onaj kanalizacioni vec iz prerijski al bez obzira bio je ukusan crvenkasto meso lici na srnetinu ako bas nekog interesuje a evo i kako ti momci izgledaju (by the way rekla ljepsa polovnjaca da se vise ne ljubi s mene od danas ) duplo sam se uplusao

Slika

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2011, 22:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

i oni spadaju pod divljac :lol: siroti mali misOvi :D

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2011, 22:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kad smo kod te "divljaci"najegzoticnije sto sam probala je zmija,vjerovatno bih i ovu tvoju divljac da mi neko bas odmah ne kaze sta jedem,obozavam sve morske ljigavce,ali puzeve jok,nema sanse da probam

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2011, 22:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Joj chils, tačno bi te trebalo izmisliti da te nema. :lol: :lol: :lol:

azdajica-ny je napisao:
joj,meni se jede sve to sto ne smijem,al' kako odoliti :-? veceras sam pojela jogurt sa isjeckanim jagodama i krastavcem,pa kako mi bude :D

Čekaj, jagode i krastavci u jogurtu ZAJEDNO!?!?!? :-? :tongue6:

Šajin je napisao:
а идите сви заједно у три лијепе шаргарепе :D :lol:

кад прочитам све ово о колачима сад бих могао стући велику Милку или по киле еврокрема без проблема...ма било шта слатко, а немам ништа у кући :( :angry4:

Oplakah. Šargarepe... :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2011, 22:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
па да, ви идте у шаргарепе пошто ја не волим поврће баш много :D
ја бих радиеј у неку свињетину ако може :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2011, 22:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

da draga,sitno isjeckan krastavac,izgnjecene jagode i to izmijesano sa jogurtom,ja to bas volim :D
a za dorucak sam napravila salatu od :sjeckani badem,jabuka,krastavac,paradajz,celer i tofu e sad zavisi od raspolozenja sta mi se bude jelo,slatko ili slano ili cu staviti aceto balsamico ili malo meda

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2011, 23:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
azdajica-ny je napisao:
kad smo kod te "divljaci"najegzoticnije sto sam probala je zmija,vjerovatno bih i ovu tvoju divljac da mi neko bas odmah ne kaze sta jedem,obozavam sve morske ljigavce,ali puzeve jok,nema sanse da probam

Sjedio sam sa društvom u jednom baru na jugozapadu Španije, odlučimo mi da naručimo nešto za gricnuti uz pivo i drugarica (iz Španije) pita jesmo li kad jeli puževe i da li bi probali, i mi aj da probamo.
Ja sve kontam nekako će ih umutiti u neku smjesu ili samljeti da ne skontaš da su puževi dok ti neko ne kaže, kad oni dolaze sa sve kućicama iz kojih ih moraš izvlačiti, volj ti čačkalicom volj da ih isisaš iz kućice (ovo baš nisam mogao probati). Sve u svemu, nisu mi se nešto dopali. Nemaju neki svoj ukus, već poprime ukus sosa u kom se prave.
A od tih egzotičnih jela sam probao još žabe, one su mi baš bile ukusne.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5634 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 282  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]