banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 14:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 419 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Pizza
PostPoslato: 10 Dec 2010, 18:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Ево да се и ја похвалим да сам пробао пицу у Хан Колима :D

јели смо оне шеф пице, укусне су нема шта. а двије седмице прије тога сам био у Крчми код Алексе, пица исто кошта 12 КМ као у Колима, а мања је, и још му се није дало да нам доноси есцајг. као донијеће ако нам треба,али ми нисмо хтјели тражити.

А горе у Колима још онај пица мајстор баш љубазан максимално, још нам отварао врата кад смо долазили и одлазили :)

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 20:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Najbolje mi je sto kod Rodje mozes traziti kakvu god picu hoces! :)
Biras sastojke. Malko ces duze cekati, ali to je zanemarljivo...

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2010, 12:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Ali do gore platis goriva taman za koliko je pica manja, tako da dodjes na isto :D
Dobra je pica, bez dileme i ljubazni su... jos kad bi vrtio neki sportski kanal umjesto onog muzickog :D

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2010, 20:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

бресквице може ли опет онај рецепт за пицу? :evil3:
кад си прошли пут написала, админ је обрисао, а ја нисам стигао да запишем.

данас ми стара правила пицу, али баш је некако зезнула :( боље ја сам себи направим.
углавном остало је још материјала, па хоћу ја да јој покажем како се то ради :D
па ако може рецепт како правиш тијесто и на којој температури печеш? :)

ееееее да се занима око факултета, колик осе занимам око хране до сада бих нжињер нуклеарне физике постао :D

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2010, 21:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
:lol: pa moraju brisati kad smo pisali svasta nesto a moderator nije vidio da ima i korisnih informacija :wink:

ovako sto se tice tijesta , jednostavno je:

kesica suvog kvasca (ako se koristi svjezi kvasac onda 20 grama, dodati 2-3 kasike tople vode, 1 kasicicu secera i ostaviti na toplom mjestu 5 min da odstoji, nakon toga dodati u brasno)
350 gr glatkog brasna tip 550, 1 kasicica secera, 1 kasicica soli, 2-3 kasike maslinovog ulja (ili od suncokreta ako nema), oko 200 ml tople vode

suvi kvasac pomijesati direktno sa brasnom, dodati ostale sastojke, na kraju topla voda, umijesiti glatko mekano tijesto..ostaviti na toplom 30 min da se udupla

Razviti tijesto u kalup (1 lim iz pecnice ili 2 okrugla kalupa) tijesto ce jos narasti tokom pecenja, ja volim kad je onako srednje niti debelo niti pretanko tijesto kad se ispece

paradajz sos: ne koristim kecap..nego uzmem onaj pasirani paradajz iz tetrapaka, dodam kasiku ulja, origana, bosiljak suseni, soli i izmijesam..to je to
(a od podravke ima ketchup pizza ja mislim)

a odozgo staviti sta ima i po volji..
jos origana, bosiljka itd ko voli i po ukusu
od sira (ja stavljam sir 2-3 min pred kraj da se samo fino istopi, ne volim kad se osusi i bude smedje boje) edamer, gouda ili mozzarella na tanke kriske (ovdje ima malo prosusena i vec izrendana mocarela u kesicama)
probala sam i sa kockicama feta sira (uz sitan cherry paradajz i kulen) i bilo je barem meni njam

i da temperatura pri kojoj se pece pizza je jako vazna, mora biti vruceeee..ugrijati pecnicu dobro i peci na nekih 230 stepeni 10-15 minuta

sajin kad bude gotovo uslikaj svoj umjetnicki rad :D

p.s gdje je mama fulala? :)

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2010, 22:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

јооој хвала пуно :wink: шта бих ја без тебе и твојих кулинарских савјета? :D

ја сам већ правио пизу, али сад хоћу да баш импресионирам стару па зато ми треба твој рецепт :)

а мама је све зезнула :D прво чини ми се да је требала направити мало сувље тијесто и са мање герме. и још је ставила превише тијеста у тепсију и то кад је надошло у рерни испаде ко нека погача :lol: а због дебљине се слабо испекло тијесто у средини. а фил је био оно нормала. шункарица (опет рендана, покушао сам ножем на танке листове да режем али немам живаца за то :) ), едамер, оригано и гљиве.

кад ја будем правио, пробаћу и са фетом, таман имам на лагеру :D а за сос парадајз код мене у кући користе онај домаћи(тј. мама и ја читав дан пасирамо парадајз и кувамо хебени сос који уопште и не волим :D ), али мени се не допада јер је достао кисео,а имам и кечап за пицу.

мораћу обавезно да усликам кад будем правио. таман имам на телефону и слике што сам правио себи кифлице са сиром прије неки дан па ћу и то набацити :D

Vrh

PostPoslato: 17 Dec 2010, 22:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

joj blago tvojoj buducoj :D
sunku mozes narezati na listove, pa onda na trake, nemoj rendati
ja kupujem uvijek upakovanu sunku onako na tanke listice , pakovanje od 200 grama
hehe tvoja stara umijesila pogacu :D , da tijesto mora biti tanko kad se stavi u tepsiju..ja uvijek koristim suvi kvasac u kesicama (ovdje je kesica od 9 grama), e da u tijesto je dosta pola male kasicice secera, ne citava

feta sir se ne istopi skroz , ali ja ga volim i ovako jesti, pa mi je ukusan na sve nacine.

sto se tice domaceg paradajz sosa, ako je kiselkast mozes dodati opet malo secera da neutralise, ili pomijesati sa malo kecapa..ne znam vidi kako ti odgovara

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2010, 23:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Nov 2008, 18:01
Monako pizza

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2010, 12:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

направио сам јуче пицу :D

прво сам направио мало више тијеста, а нисам имао довољно материјала, јер сам ја крмак пола појео протеклих дана :lol: али дебљина је била баш како треба ни танко ни дебело, а не као погача коју је направила моја стара :lol:

и није да се хвалим али супер сам испекао, таман колико треба. пошто ми је зафалило сира, на једном дијелу сам ставио фету коју сам претходно посуо са мало вегете јер ја волим тако да једем фету :D углавном фета се не истопи, али је било баш укусно, много боље него што сам очекивао. чак је и мама рекла да је супер :)

и само за бресквицу ево слике :D али немојте се препасти пошто уопште не изгледа као пица, него као нека карафека, али било је укусно :) ништа посебно, али може проћи :D
хвала бресквици на савјетима ;)

због бресквице сам сјекао на танке листиће, јест да је тако боље, али излудио сам док сам исјекао :lol:
http://i52.tinypic.com/2hdbs4n.jpg

и готова "пица" :D
http://i51.tinypic.com/jb1h4z.jpg
http://i54.tinypic.com/21a0qkj.jpg

а ево и кифлица од прије неки дан 8)
http://i56.tinypic.com/24owzzd.jpg
http://i51.tinypic.com/ibgv92.jpg

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2010, 12:09 
Ne izgleda lose, meni je to taman debljina pice.

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2010, 13:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
i meni se cini da je to debljina tijesta po mojoj mjeri (oko 5, 6 mm)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2010, 16:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
u dfk opet imaju aktivnu kuhinju,pizza nije losa,ali steta sto vise nemaju onu s prsutom i rukolom,bas je bila dobra

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2010, 17:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

e svaka cast sajin, bravo :) da tijesto je ispalo taman, nit debelo niti pretanko naravno ne moze biti pizza iz elektricne peci ko iz one peci na vatru tj pizza peci..tu i jeste najveca razlika..
a ukus naravno zavisi od toga i sta se stavi odozgo i po meni je obavezno origano, bosiljak i maslinovo ulje, i onaj sitni cherry paradajz, slatkastog ukusa
jos ako ima kulena, suvog vrata, prsuta ajoj :D

nego evo jos nesto, sto ide veomaaaa brzo a po meni je dosta ukusno, ultra brza pizza, jede vam se odmah i sada ili dodju gosti pa onako na brzinu..tada mi je mrsko mijesiti klasicno tijesto i cekati

2 čvrsta jogurta, 3 čaše glatkog brašna , 1 prasak za pecivo, soli

jogurt u posudu, dodati ostalo i umijesiti glatko tijesto
odmah staviti u pleh i odozgo po zelji ( npr kobasica, sir, sampinjoni, masline)..peci 20 min na 200 stepeni

i to je to

Vrh

PostPoslato: 22 Dec 2010, 20:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

breskvica je napisao:
2 čvrsta jogurta, 3 čaše glatkog brašna , 1 prasak za pecivo, soli

jogurt u posudu, dodati ostalo i umijesiti glatko tijesto
odmah staviti u pleh i odozgo po zelji ( npr kobasica, sir, sampinjoni, masline)..peci 20 min na 200 stepeni

i to je to

мораћу и ово да пробам :D

иначе планирам и ћевапе да правим, али чекам лијепо вријеме па да их онда бацим на роштиљ :)

ког ја ђавола идем на факултет, боље да сам за кувара ишао :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Dec 2010, 23:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Dobio sam Belvedere flajer pa me zanima kakva su iskustva sa njihovim picama. Cijene su oko 7-8 KM, neka sa pršutom je 10 KM. Piše da uz svaku picu daju besplatan dezert.

Vrh

PostPoslato: 26 Dec 2010, 03:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Nov 2008, 18:01
Prosecna pizza kao i u svakoj drugoj piceriji

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2010, 08:16 
Vader je napisao:
Dobio sam Belvedere flajer pa me zanima kakva su iskustva sa njihovim picama. Cijene su oko 7-8 KM, neka sa pršutom je 10 KM. Piše da uz svaku picu daju besplatan dezert.

ne kupuj ni pod razno. ja narucila na poslu u petak. iako smo udaljeni vazdusne linije 100 metara, cekala sam dostavu 1 sat i 20 minuta.. :roll:
dezert je jedna mala cokoladna kuglice.. nista.. pizza je bila toliko bljak da sam je na kraju bacila, sto se nije desilo u zivotu da ucinim..

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2010, 11:46 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Ja nisam imao problem sa cekanjem, ali pica je bila onako, ispod prosjeka, cak se moze reci da su im na komad bolje...

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2011, 18:42 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 23 Feb 2011, 17:50
Macr0 je napisao:
Ja nisam imao problem sa cekanjem, ali pica je bila onako, ispod prosjeka, cak se moze reci da su im na komad bolje...

U Belvedere jedem često i naručujem dostavu,povoljne su cijene,npr. Cool-Margarita 6 ili 6,5 km,imaju dobar izbor,bogami i dobru pic-majstorku 8) ,a što je bitno roba im ide,svježa je,nema "podgrivuše". Malo sam duže čekao pred Novu godinu ali sam uvidio da nemogu stići napeći robu,a i saobraćaj je bio opterećen.
Sve u svemu nije loše.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 419 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 17, 18, 19, 20, 21

Sva vremena su u UTC [ DST ]