banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Jul 2025, 01:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 132 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Okt 2010, 14:02 
ni meni talija, slatko na prazan stomak, to moze samo kao privremena mjera od najvise 5 minuta do dorucka.. i meni bude muka..
ja najcesce doruckujem na poslu, pa je to piroska, sendvici raznih oblika i sadrzaja, i tako te gluposti sto se naruce..
a kuci vikendom obavezno omlet, sa sunkom, sirom, caj.. sve po ps. a drugi dan vikenda ustipci, nekad obicni, nekad sa tikvicama i bijelim lukom, ajvar, prsut, mladi sir... ili seljacka pita ponekad... joooj.. da imam kuhinu na poslu imala bih 100 kg

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2010, 14:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
lollipop je napisao:
ni meni talija, slatko na prazan stomak, to moze samo kao privremena mjera od najvise 5 minuta do dorucka.. i meni bude muka..
ja najcesce doruckujem na poslu, pa je to piroska, sendvici raznih oblika i sadrzaja, i tako te gluposti sto se naruce..
a kuci vikendom obavezno omlet, sa sunkom, sirom, caj.. sve po ps. a drugi dan vikenda ustipci, nekad obicni, nekad sa tikvicama i bijelim lukom, ajvar, prsut, mladi sir... ili seljacka pita ponekad... joooj.. da imam kuhinu na poslu imala bih 100 kg

Konacno neko ko dorucak ozbiljno shvata . :D
Ja uvijek za dorucak jedem 3 snite kruha sa nekakvim namazom i nekakvim mesnim proizvodom , sir , prije sam zasladjivao sa eurokremom ili marmeladom , caj ili mlijeko i varijacije na tu temu.
I to tako mislim od rodjenja(skoro :D ), samo sto zadnjih 5-6 godina jedem tost sa majonezom , sirom i salamom , znaci isto.
Kod kuce je subotom ujutro obavezno bila popara sa bijelom kafom, a nedeljom peksimeti ili pohani kruh, slatki , sa kiselim vrhnjom i bijela kafa, naravno.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2010, 14:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2010, 22:49
Dzogurt,obavezno,pa nekad suva kobaja ili slanina,jaja ,a ponekad bogami i riba iz konzerve.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2010, 14:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Silhouette je napisao:
najcesce sendvic( narezak sa nekim mlijecnim namazima, nekad odvojeno.. pih.. kako kad mi se da....) onda naravno jaja, u vidu omleta ili onako "obicna"... nekad plazma i casa mlijeka.. sve mi je dosadilo...
izgleda da svi imamo problem sa doruckom.. pih..

p.s. koje pahuljice us najbolje? proizvodjac i tako to? posto sam prije jela neke znj i bile su totalni promasaj... :P

+1
I kafu, uglavnom.
Nekad preskočim.

Nekad mi je to ručak...kad doručkujem, doručkujem negdje između ~5h a.m. i 5h p.m....kako stignem i kako mi se da.

Isto...sve mi je dosadilo. Doručak naročito.

Vrh

Tema posta: Re: DORUCAK!
PostPoslato: 19 Okt 2010, 02:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Malka ne doručkuje ništa;
TensSa jaja i ovsene sa step sokom (Kendy);
Halpert prženice ili ako mu ostane hljeba od sinoć namaže nekaj na isti;
Talijin doručak nekad obiluje ugljenim hidratima, a nekada bjelančevinama, ona ističe kako je važno doručak ne preskakati;
guess who najčešće njapa pahuljice (4-5 puta sedmično);
Taško uglavnom mliječne proizvode, a nekad se natjera da si skuha i čaj;
Frisky_Dingo voli kifle, ili neko slično svježe pecivo, često namazano s nečim slatkim, a voli i bijelu kafu;
Silhouette se opredjeljuje za sendvič, a na njenom meniju se nađu i jaja, nekad plazma, mlijeko. I njoj je sve dosadilo, kao i nekome ko je ovu temu otvorio 2001. (ne znam kako je sad :D) i meni 2010. :lol: Silhouette još primjećuje kako izgleda svi nekako imamo problem s tim doručkom.;
Izzard voli jaja :lol: ;
ERROR puno kafe i cigara;
mmiissoo omlet, pahuljice, ili svjeze kifle i eurokrem;
veljko jogurt, obavezno, ponekad suve kobasice ili slaninu ,jaja ,a ne bježi ni od konzervirane ribe;
Euroth ima sličan doručak kao što ima Siluethe, i on takođe ističe kako mu je sve dosadilo. On pije i kafu.

Doručkaneri koje ne mogu da ne stavim ovdje skupa su Lolipopka i Laoce, koji imaju mnogo simpatične postove pune ideja :D :

Lolipopka se nadovezala na Talijinu opasku kako joj ne prija sladak doručak (ni meni nikako :) )

"ni meni talija, slatko na prazan stomak, to moze samo kao privremena mjera od najvise 5 minuta do dorucka..a kuci vikendom obavezno omlet, sa sunkom, sirom, caj.. sve po ps. a drugi dan vikenda ustipci, nekad obicni, nekad sa tikvicama i bijelim lukom, ajvar, prsut, mladi sir... ili seljacka pita ponekad... joooj.. da imam kuhinu na poslu imala bih 100 kg" ;

Laoce kaže ovako:

"Konacno neko ko dorucak ozbiljno shvata . :D
Ja uvijek za dorucak jedem 3 snite kruha sa nekakvim namazom i nekakvim mesnim proizvodom , sir , prije sam zasladjivao sa eurokremom ili marmeladom , caj ili mlijeko i varijacije na tu temu.
I to tako mislim od rodjenja(skoro :D ), samo sto zadnjih 5-6 godina jedem tost sa majonezom , sirom i salamom , znaci isto.
Kod kuce je subotom ujutro obavezno bila popara sa bijelom kafom, a nedeljom peksimeti ili pohani kruh, slatki , sa kiselim vrhnjom i bijela kafa, naravno."

Moj doručak je skoro uvijek mliječni... znači bjelančevine, u nekim kombinacijama, recimo palenta sa jogurtom.

Važno je popapati nešto što daje energiju i polet i uvodi nas u novi dan.. a da je zdravo.

Neki nutricionisti za doručak preporučuju voćne obroke, naročito one obilate c vitaminom (recimo 2 pomorandže)

Dobro nam poznata stara narodna poslovica kaže: "Doručak pojedi sam, ručak podeli sa prijateljem, a večeru daj neprijatelju." - tako da ova prethodna ideja o dvije pomorandže i ne pije mnogo vode, prema ovoj poslovici :) (približniji joj je Lolipop i laoce :D ) ali jedna ideja + za one kojima je mnogo važno kako se hrane i šta unose u organizam.

Još ideja za zdrav i brz doručak možete naći ovdje ...

Kako je moja tema o doručku zaključana, ja nisam bila lijena da prebacim ideje o fruštukovanju na onu koja već i postoji (u pogledu skupljanja novih ideja za doručak)

Mnogi forumaši su istakli da je doručak veoma važan, a pored njega, najbolje je dan započeti osmijehom :)

Spoiler:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CO_Rcf6Bs9c[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2010, 10:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
JA godina obavezno doruckujem jaja... Uglavnom kajganu sa suvim mesom, virslama(jako rijetko), slaninom...nebitno samo da su jaja. Uz to pojedem snitu hljeba i popijem solju mlijeka. Potom prelazim na musli sa jogurtom. Navika i ne mogu bez toga Ako preskocim musli poslije jaja...kao da nisam doruckovao:) Kajganu kad imam vremena spremam sa lukom, sitno sjeckanim paprikama itd, itd...

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2010, 11:09 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ček,jedeš kajganu,a poslije nje musli? :lol: Dva doručka.Kako se ja nisam toga sjetio. :lol:
Kada sam na dijeti,a to je skoro stalno,jedem zobene sa mlijekom ili kajganu,ono,jaja i latea sveži sir.U zadnje vrijeme dodam brokulu ili zobene pahuljice (tenSsin recept).Obično ne jedem hljeb,eventualno komad tosta,crnog....
Ostalim danima jedem sve što mi padne pod ruku...Ne smeta mi ništa,fol prejako,premasno i sl....Znao sam na poslu i pasulj da doručkujem :D

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2010, 11:16 
ja te muslije i to sve sto se natapa u mlijeku mrzim iz dna duse... mogu samo cokolino pojesti i to je sve. al posto je ono kaloricno a uvijek sam gladna poslije toga ma koliko pojela, onda ne jedem ni to

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2010, 11:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
_zoka je napisao:
Ček,jedeš kajganu,a poslije nje musli? :lol: Dva doručka.Kako se ja nisam toga sjetio. :lol:
Kada sam na dijeti,a to je skoro stalno,jedem zobene sa mlijekom ili kajganu,ono,jaja i latea sveži sir.U zadnje vrijeme dodam brokulu ili zobene pahuljice (tenSsin recept).Obično ne jedem hljeb,eventualno komad tosta,crnog....
Ostalim danima jedem sve što mi padne pod ruku...Ne smeta mi ništa,fol prejako,premasno i sl....Znao sam na poslu i pasulj da doručkujem :D

:D
Kad sam na poslu desi se i meni da za doručak jedem npr. ćufte, šnicle, makarone s mesom, punjene paprike :lol: (tada kasnije ručam, oko 16h). To i nije toliko strašno jer ustajem oko 06h a doručkujem oko 10h tako da imam vremena i da ogladnim.
Kad sam kući ne osjećam toliko jako glad, mada ipak doručkujem, musli s mlijekom mi dođu "taman", ni previše ni premalo, do ručka idealno.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2010, 12:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
_zoka je napisao:

:lol: A jbg...meni je dorucak skoro "najjaci" obrok u toku dana.
MAda sam u zadnje vrijeme primijetio da polako smanjujem kolicinu hrane za taj obrok.

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2010, 13:03 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Stariš :D

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2010, 15:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Talija je napisao:

Kad sam na poslu desi se i meni da za doručak jedem npr. ćufte, šnicle, makarone s mesom, punjene paprike :lol: (tada kasnije ručam, oko 16h). To i nije toliko strašno jer ustajem oko 06h a doručkujem oko 10h tako da imam vremena i da ogladnim.
Kad sam kući ne osjećam toliko jako glad, mada ipak doručkujem, musli s mlijekom mi dođu "taman", ni previše ni premalo, do ručka idealno.

Kad onda rucas inace, kad ti je u 16h kasnije?

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2010, 17:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
obozavam dorucak! ovdje je popularno nedeljom ici na "brunch" u neki fin lokal/restoran..pogotovo ljeti ili proljece kada je u basti. ono uplatis fiksno recimo 10 eur i ima svedski sto sa jedno 100 raznih jela za dorucak inkl. kafa, sok od narandze
Uopste nije skupo i idealno je za caskanje sa drugaricom :)

a kod kuce obozavam npr svjeze hrskave a iznutra mekane ustipke sa sirom/kajmakom ili bez icega, przenice od tikvica: umutiti rendane tikvice, jaja, brasno, soli i peci kao ustipke
srpska pita muckalica kako je ja zovem (kukuruzno brasno, bijelo brasno, kisela pavlaka, malo mlijeka , nasjecena kobasica, paprika, bijeli sir u kockicama, malo slanine od svega se umuti tijesto i pece se u plehu, i onda se reze u kocke..super uz jogurt
raznorazne pite (moze i od jucer) sirnica, krompirusa , sa tikvicama itd uz jogurt
kajgana (sa svime i svacim sampinjoni,paprika, slanina, suvo meso, sunka)
raznorazni sendvici (npr pecivo sa svjezim namazom od sira tipa filadelfija, sunka od puretine, dimljeni sir, paradajz i krastavac na tanko u kriske)
ponekad kuvane kobasice, virsle i bijeli hljeb, uz to bijela kafa - mnogo zdravo :D

ljevusa mmmm

a na brzinu moze i lisnato tijesto punjeno sa svim i svacim..moze i slano i slatko, staviti na pleh ispeci i gotovo npr punjeno sa salamom/sunkom i sirom na kockice+malo kisele pavlake, ili dzemom od sljiva/breskvi, ajvarom itd)
lisnato se isjece na kocke , filuje , upakuje ko paketic i pece na plehu

e da i palacinke su fine, i naravno svjeze kifle sa malo putera i marmelade uz bijelu kafu

itd itd itd :)

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2010, 17:26 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Okt 2010, 16:26
popiješ kafu i ćao... ;)

fuck b`fast

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2010, 18:10 
Citiraj:
uplatis fiksno recimo 10 eur

Ovdje 10 ljudi uplati po 10 eura i imamo krme na raznju i pive kolko oces, kaki crni svedski sto... :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2010, 18:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
laoce je napisao:
Kad onda rucas inace, kad ti je u 16h kasnije?

Nisam Talija ali rucam oko 13h. Vecera oko 18h.
Dorucak ili müsli ili sojini namazi sa crnim hljebom + caj. Vikendom je vec druga prica. Tu se jede sporije i po raspolozenju.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Tema posta: Re:
PostPoslato: 19 Okt 2010, 18:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
azdajica-ny je napisao:
kako "spavam"jos 2h poslije budjenja,pojedem bilo sta(tost,neki vafl ili pahuljice)i naravno litar kafe :)

i dalje isti dorucak :lol: tost ili neko pecivo s krem sirom ili dzemom ili pahuljice...jogurt vrlo rado pijem za dorucak ali ga izbjegavam jer mi smeta :(

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2010, 18:58 
Laktoza ili?

Ja ne mogu mlijeko smisliti zbog laktoze.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2010, 18:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Samo voćni jogurt za doručak! Nije baš da me zasiti ali nemam vremena da pravim išta u 7 kad ustanem...

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2010, 19:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
tensSa je napisao:
Laktoza ili?

Ja ne mogu mlijeko smisliti zbog laktoze.

alergija na kazein,mada mi i laktoza smeta,ali generalno najvise mi smeta mlijeko.jogurt ne toliko,sirevi kako koji,ali inace ih obozavam :(
eh,da, ja ne mogu jaja ili tako nesto za dorucak,meni je to prejako a ni ne volim jesti bas ujutro,mozda neki omlet sa povrcem i bjelanjkom ali to mogu samo kad ne radim... :(

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 132 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]