banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 14:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 2255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 113  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Dec 2011, 16:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
http://en.wikipedia.org/wiki/Super_Size_Me

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2011, 16:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
SmileY je napisao:
http://en.wikipedia.org/wiki/Super_Size_Me

Poražavajuće realan i odličan dokumentarac. Ali džaba kad ja ne mogu odoliti pomfritu i koli iz Mekdonaldsa! :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2011, 17:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
filozof sa vrbasa je napisao:
Citiraj:
UKUSNI SENDVIČI STIŽU I HERCEGOVINU: Na proljeće se otvara Mc'Donalds restoran u Mostaru

Utorak | 06.12.2011.

McDonalds će naredne godine otvoriti svoj restoran u Shopping centru "Brodomerkur-Mepas" u Mostaru, potvrđeno je

Ugovor o zakupu prostora je potpisan tako da će ljubitelji naših proizvoda u Mostaru biti u mogućnosti da nas posjete na proljeće, odnosno, od dana kada se zvanično otvori Centar.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/em)

Ni 'ercegovina neće zaostajati za savremenim trendovima civilizacije.

Naslov je sjajan!

Citiraj:
UKUSNI SENDVIČI STIŽU I HERCEGOVINU
:lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 17:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
U sjedištu kompanije "Mekdonalds" za BiH, u Sarajevu, potvrdili su da će jedan ovakav restoran uskoro biti otvoren u Banjaluci. Prema još nezvaničnim informcijama, koje su ranije objavili banjalučki mediji, restoran poznatog lanca trebao bi biti smješten u Gospodskoj ulici u prostoru gdje je trenutno prodavnica obuće "Bonel".

Stiv Isterbruk, predsjednik "Mekdonalds Evrope", ranije je rekao da im je zadovoljstvo dovesti "Mekdonalds" novim potrošačima u BiH.

"Naši vlasnici razvojnih licenci raspolažu potencijalom i mogu pružiti izvanredno iskustvo u vođenju restorana i dugotrajno održivu korist za lokalnu zajednicu, zaposlenike, dobavljače i za brend "Mekdonalds", kazao je Isterbruk.

Adi Hadžiarapović, direktor marketinga "Mekdonaldsa BiH", očekuje da će do kraja ove godine biti postignut konačan dogovor o realizaciji ovog projekta. Prema njegovim riječima, otvaranja objekta u Banjaluci bi trebalo da se desi na proljeće sljedeće godine.

Hadžiarapović nije želio da komentariše lokaciju na kojoj će se restoran nalaziti, piše "Fokus" u izdanju za utorak.

Milenko Šajić, portparol Administrativne službe Grada Banja Luka, ističe da još uvijek nemaju zvaničnih informacija u vezi s tim da je ovaj restoran brze hrane odlučio otvoriti jedan takav objekat u našem gradu.

"Ono što možemo potvrditi jeste da su oni već iskazali interesovanje za realizacijom jednog takvog projekta i dolazili su u grad kako bi pokušali naći odgovarajuću lokaciju za otvaranje restorana", istakao je Šajić i dodao da će otvaranje ovog objekta posebno obradovati ljubitelje brze hrane.

"S obzirom da takvi restorani postoje u svim većim gradovima, otvaranje "Mekdonaldsa" daće još jedan veliki plus Banjoj Luci, koja je inače poznata kao regionalni lider", naglasio je Šajić.

Iz banjolučke Turističke organizacije naglašavaju da otvaranje jednog ovakvog objekta neće imati turistički značaj za Banju Luku.

"Turisti koji posjećuju krajišku ljepoticu obično u svojom mjestima već imaju "Mekdonalds". Kod nas kad dođu žele da probaju nešto što im je manje-više nepoznato, kao što su ćevapi, pite i slično", rekao je Mladen Šukalo, samostalni stručni saradnik Turističke organizacije grada, te dodao da će restoran brze hrane sigurno obradovati brojne Banjalučane.

Ćevabdžije strahuju od hamburgera?

Najave dolaska „Mekdonaldsa", popularnog svjetskog lanca restorana brze hrane, u Banjaluku uznemirile su vlasnike lokalnih roštiljnica, buregdžinica i ćevabdžinica, koji se plaše da će izgubiti dobar dio mušterija, pretežno mladih, i da će morati do zatvore radnje.

Vlasnik domaćeg lanca brze hrane, koji je htio da ostane anoniman, kaže da strahuje da će mu otvaranje „Mekdonaldsa" prepoloviti zaradu, pa će morati da otpusti veliki broj radnika i zatvori neke lokale, piše "Press".

"Ne strijepim samo ja već veliki broj kolega, vlasnika, pekara, palačinkarnica i ćevabdžinica. Jeste, treba nam Evropa, ali nema šanse da pariramo megalancima brze hrane, jer su u startu konkurentniji i marketinški superiorniji. Poštujem tržište, ali nadležni bi trebalo da reaguju da im bar traže da uzimaju 80 odsto domaćih proizvoda i ne dovlače namirnice iz inostranstva. To govorim jer mi u Evropi ne možemo prodati ni krompirić zbog stalnih uslovljavanja, iako sam uvjeren da imamo bolju i zdraviju hranu. Da ne pominjem da uvek kada se otvori velika robna kuća, zatvorimo sijaset malih radnji", ističe uplašeni ugostitelj.

S druge strane, Branislav Bajić, suvlasnik buregdžinice u centru Banjaluke, kaže da se više plaši krize nego velikog „Mekdonaldsa".

"Uvijek ima i biće vlasnika koji se žale, ali jedva čekam da ovaj lanac dođe u Banjaluku, pa neka se mušterije uvjere šta je bolje - domaća pita pod sačem od domaćih sirovina ili uvozni hamburger. Kakav „Mekdonalds", to će propasti pored ovoliko lokala sa dobrom hranom, jer nijedno vještačko jelo ne može zamijeniti domaću pitu i roštilj! A smatram i da niko ne želi da budemo debela nacija kao Amerikanci", objašnjava Bajić i dodaje da su porcije u „Mekdonaldsu" znatno manje nego što je u tradiciji ovdašnjih restorana i gostiju.

Učenik Miloš Mirković raduje se dolasku „Mekdonaldsa", dodajući da slično misle i njegovi drugari iz škole.

"Novinari pišu da će biti otvoren na proljeće i tome se svi nadamo. Iako će vjerovatno biti skuplje, jedva čekamo da jedemo hamburger, čizburger, mekčiken, big-mek i poslastice poput sladoleda, milk-šejka i pite od višanja", kaže Mirković za "Press".

Šijaković: Udar na tradicionalnu kulturu

Sociolog Ivan Šijaković kaže da će otvaranje restorana, koliko god se ugostitelji smatrali ugroženima, biti početak „mekdonaldizacije" u praksi, kao jednog od instrumenata globalizacije.

"To je udar na tradicionalnu kulturu, odnose i navike prema hrani, koji je lijepo upakovan, praktičan, ukusan i svugde isti. Pozitivno je što će mladi manje kupovati brzu hranu na sumnjivim mjestima, a negativno što će jačati sklonost prema ne baš zdravoj hrani. Ona nije ni jeftina, pa može izazvati socijalnu pometnju, jer će deca zahtijevati da idu u „Mek", a to mnogi roditelji ne mogu da priušte. Biće i pomodarstva. Na otvaranju „Mekdonaldsa" u Moskvi 1990. kada se raspadao SSSR bili su kilometarski redovi", kaže Šijaković.

(BLLIVE)

Ja mislim da je neosnovan strah banjalučkih ćevabžnica da će im Mek Donalds uništiti poslovanje.

U Mek Donalds će izlaziti kulturni krem BL u koji sam spadam, a koji se nisu pronalazili u Tihim noćima, Bijelim noćima, Biljanama, itd.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 22:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
kako se to "nisi pronalazio" u navedenim objektima? ne odgovara ti domaca hrana? :)
nista sladje nema nego u gluvo doba noci sa drustvom navratis, recimo u Biljanu, narucis cevape i mnooogooo luka
nakrkas se k`o nikad u zivotu, a bude slatko k`o da su cevapi u med umakani :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 22:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
BSE je napisao:
kako se to "nisi pronalazio" u navedenim objektima? ne odgovara ti domaca hrana? :)
nista sladje nema nego u gluvo doba noci sa drustvom navratis, recimo u Biljanu, narucis cevape i mnooogooo luka
nakrkas se k`o nikad u zivotu, a bude slatko k`o da su cevapi u med umakani :)

+1
Iako ne volim više ćevape nešto puno znam o čemu pričaš... :D

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 23:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ma dobro, karikiram, ja sam narucivao sis cevap, rostiljske kobasice ili rolovane raznjice, ali bitno je da se shvati poenta :D

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 23:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Citiraj:
mekčiken

Svako malo me nas jezik nasmije :lol: .

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 00:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Ako će čemu oduzeti posao MC Donalds onda su to pekoteke,pekare.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 00:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Čisto sumnjam. Ne vjerujem da će njihov burger da nadmaši picu za 2.30KM...

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 07:23 
Vala i 3-4 pice trebaju takve ako hoces da ne odes gladan...

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 07:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

U svakom slučaju prije ćeš se najesti i proćeš jeftinije nego da jedeš u Mcu. A 3-4 pice, pa znaš kako, ja sam povelik isto i imam apetit ali dve mogu maksimalno... :?

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 07:36 
To da, a i lakse mi klizi pica niz grlo poslije pijanke... :D

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 08:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Niste im vi ciljna grupa prijatelju,nego djeca.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 13:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
Banjalučki ćevap i roštilj ne mogu nikako biti ugroženi od meka. U roštiljnice idu oni koji vole da jedu meso sa žara, a u mek oni koji vole sve one zezancije uz hranu (igračkice, poklončići za dijete) + gradski pozeri... Svako će imati svoje mušterije..

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 13:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Сладолед у Меку, је непревазиђен...

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 14:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
GialloRosso je napisao:
http://www.banjaluka-info.com/index.php?option=com_content&view=article&id=9725%3Abanjaluka-restoran-mekdonalds-u-gospodskoj-ulici&catid=38%3Abanja-luka&Itemid=34

Upravo sam cula da se zatvara Mango i da ce na tom mjestu biti otvoren ovaj ekskluzivni restoran :roll:

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 15:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Ne zna se sta je gore.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 15:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
I šta sad da rade maturanti. Gdje sad da se utrkuju za postavljanje panoa?

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 15:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
:lol: :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 2255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 113  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]