banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 12:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5634 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127 ... 282  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Apr 2013, 19:44 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Phoenix je napisao:
azdajica-ny je napisao:
Talija to je neka gljiva pa je potopis u mlijeko i za 24 h bude kefir http://www.alternativa-za-vas.com/index ... cle/kefir/

:puke: Mama zbavila ovo odnekud i kao pokušala piti, zdravo je, ovo-ono. Meni bila muka kad samo vidim ono, a kamoli ostalima lako zgadljivim muškim članovima domaćinstva. Nije ni ona bila oduševiTa, tako da je brzo odsluž'lo svoje...

A da se pravi sa nekim praškovima bilo bi super? Šta struka učini od čo'eka.....Kefir je zakon. I ova gljiva takođe. Kome se da.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2013, 19:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Zoka jesi ikad probao mlaćanicu? To je nalik kefiru, a dobija se kad se ukiseljeno mlijeko stavi u stap i "mete" čime se izdvaja maslac na površinu, a ono što ostane je mlaćanica.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2013, 19:51 
Administrator
Korisnikov avatar

Nisam. Ima l' to kupiti u trgovini?

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2013, 20:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Ima. Konzumova. i nije losa. izdvoji se masnoca iz mlijeka, ostane nemasno kiselo mlijeko. meni je super. kao napitak uz rucak, veceru. od same nemas nista. i fino je osvjezavajuca, posebno ljeti, iz frizidera.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2013, 20:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
Phoenix je napisao:
Naravno da zamrzavaš Ajvarko. Zoka lijepo objasnio, ne samo za peršun nego i pašternak. Ja ih pomješam, nabrem, isjeckam, zajedno strpam u led. I onda fino kako kuhaš, tako dodaješ domaće povrće.

Razmišljala sam o varijanti gajenja ovog začinskog povrća (mrkva, peršun, paštenak) tokom zime u saksijama, ali ne znam da li je izvodljivo. Ako može nana i bosiok, zašto ne bi moglo i ovo? Prob'o neko?

azdajica-ny je napisao:
Talija to je neka gljiva pa je potopis u mlijeko i za 24 h bude kefir http://www.alternativa-za-vas.com/index ... cle/kefir/

:puke: Mama zbavila ovo odnekud i kao pokušala piti, zdravo je, ovo-ono. Meni bila muka kad samo vidim ono, a kamoli ostalima lako zgadljivim muškim članovima domaćinstva. Nije ni ona bila oduševiTa, tako da je brzo odsluž'lo svoje...

ja imam i persun,celer,bosiljak,rukolu,chili paprike..jos malo pa ce i cherry paradajzi :)
sta znam,meni je kefir ok,onako hladan iz frizidera,jos ja pijem od praskastog "mlijeka"mada je ovaj standardni odlican,a gljive vise lice na karfiol :)

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2013, 23:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
Talija je napisao:
Nije to, Feniks, ona gljiva konbuha kako li se zvala, nego mliječna gljivica za kefir. :D

O toj mliječnoj gljivici i pričam.

_зока je napisao:
A da se pravi sa nekim praškovima bilo bi super? Šta struka učini od čo'eka.....Kefir je zakon. I ova gljiva takođe. Kome se da.

Ne čini li ti se da imaš previše predrasuda? Ni jogurt ni sir se ne prave sa "nekim praškovima" pa nešto ne bljujem na njih. Ali da, zaboravih da mi se mora svidjeti isto što se sviđa forumskim dahijama, u suprotnom odmah je struka u pitanju i tako dalje i tako bliže. :roll:

Jednostavno mi je bljak to da se ta ista gljiva, kolonija gljiva ili šta je već, stalno stavlja u novu količinu mlijeka; popiješ to, ispereš i opet staviš taj đavo u novu količinu mlijeka i stalno tako. Meni je to ustajalo, ukiseljeno, pokvareno i fuj. Što ne mora da znači da je nešto drugačije od dobijanja nekih drugih prehrambenih proizvoda, jer i nije, ali meni je taj konkretno slučaj bljak.

azdajica-ny je napisao:
ja imam i persun,celer,bosiljak,rukolu,chili paprike..jos malo pa ce i cherry paradajzi :)
sta znam,meni je kefir ok,onako hladan iz frizidera,jos ja pijem od praskastog "mlijeka"mada je ovaj standardni odlican,a gljive vise lice na karfiol :)

Poštujem, ko voli nek' izvoli, mene preskočite. :pale:

Vidiš, mogla bih probati ove zezancije da gajim u saksijama a ne samo sobno cvijeće. :lol: Joj, cherry paradajz; dobijem jednom zadatak da načetvrtam šeri paradajz za neki roštilj, a svi smo salatari; tačno sam imala osjećaj da sijedim. :lol: Gdje si našla sjeme za rukolu? I je l' teška za gajenje, pošto je prilično skupa?

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2013, 23:33 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 26 Dec 2010, 17:58
Sjeme rukole ima kupiti svuda gdje ima kupiti sjemena, plac, obi, fis...
Nije uopšte teška za uzgoj, raste baš fino u saksiji.
Meni lično je užasnog ukusa i smrdi sto na sat ako se termički obrađuje :D
Ima li ko sjeme cherry paradajza ili rasada?

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2013, 00:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

meni je gljiva ok jer je to jedini nacin da popijem neki " jogurt" a da mi ne bude lose,em je sezona alergija pa hodam ko rudolf em se pokusavam vratiti na ishranu bez glutena i kazeina tako da mi je ova gljivica otkrice,taman par dana pa ce u led,cula sam da "ozivi" za dan dva kad se odmrzne pa cu pokusati..
rukolu ugl sirovu i jedem u salatama,a cherry paradajzice sam vec sve posijala vec :( jedino ako pristojnije narastu pa da bude za rasada dovoljno da prebacim :)

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2013, 07:56 
Administrator
Korisnikov avatar

Phoenix je napisao:

Ne čini li ti se da imaš previše predrasuda?

Ne čini li se tebi da previše ozbiljno shvataš pisanje po forumu? Koji dio rasprave na zadnjih par stranica te naveo na ideju da se radi o ozbiljnom pisanju? Jbt ne može čovjek više ni zezati nikoga, svi se nešto uskopistili.... :-?

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2013, 08:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
@zoka: svidja mi se tvoj potpis, slucajno se pronalazim :lol:.

Ima li neko bolji recept za pitu sa visnjama od ovoga:
http://www.coolinarika.com/recept/svapska-pita-savijaca-s-grizom/
bruka koliko je dobro i jednostavno, ali sam otvorena za sugestije :).

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2013, 08:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Prije nego otvorih link sjetih se jučerašnjeg recepta sa tv, ono bila ona emisija stoL za dvoje, neki tip pravio pitu od višanja sa grizom. S tim da ju je on na kraju poslužio sa sladoledom.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2013, 10:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ja volim onu klasicnu,na jufku ocijedjene visnje,malo posuti secerom i sa kasiku dvije prezle,pa pecenu zaliti secernim sirupom ili one americke s masnim tijestom,umjesto prezle kasika dvije gustina,ja griz bas i ne volim ako nije samo skuhan na mlijeku :)

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2013, 10:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Jednostavno, brzo, ukusno

http://namirnice.ba/magazin/jednostavni ... cept-foto/

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2013, 10:42 
Super je ovo i ok, ali bas je energetska bomba.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2013, 11:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Ako sve od jednom pojedes, da :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2013, 11:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ovako nešto slično je kolegica sa posla pravila sebi za pojačavanje imuniteta, s tim da je dodala još koješta, od raznog zrnevlja do suvih smokava, meda, šljiva, urmi (datula), grožđica i šta sve ne i napravila neku smjesu koja je slična ovoj. Meni dala da probam, nekako sam se odvojila od teglice. :)

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2013, 11:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
http://dobrahrana.jutarnji.hr/recepti/o ... porilukom/

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2013, 11:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja sam kombinovala gljive, praziluk, pavlaku.
Inače volim svu zelen.
Od ovih "lukova" ima poriluk (por), praziluk (prasa), ljutika.
Poriluk i praziluk se razlikuju po veličini listova i podzemnog dijela (praziluk je tanji).
Ne znam kako se zove drugačije ljutika (ovdje je tako zovu), najviše liči mladom luku.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2013, 16:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
Talija je napisao:
A to je stara priča, ne valja sladoled jesti u mjesecima koji sadrže slovo R. :D

cuj?
ququ, k'o moj zeludac. ne smijem nista od lijekova sto pocinje sa A (andol, aspirin, amoksicilin...)

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2013, 16:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Lakše ti je reći svi lijekovi sa Acetilsalicinskom kiselinom. :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5634 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127 ... 282  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]