Talija je napisao:
Nije to, Feniks, ona gljiva konbuha kako li se zvala, nego mliječna gljivica za kefir.

O toj mliječnoj gljivici i pričam.
_зока je napisao:
A da se pravi sa nekim praškovima bilo bi super? Šta struka učini od čo'eka.....Kefir je zakon. I ova gljiva takođe. Kome se da.
Ne čini li ti se da imaš previše predrasuda? Ni jogurt ni sir se ne prave sa "nekim praškovima" pa nešto ne bljujem na njih. Ali da, zaboravih da mi se mora svidjeti isto što se sviđa forumskim dahijama, u suprotnom odmah je struka u pitanju i tako dalje i tako bliže.
Jednostavno mi je bljak to da se ta ista gljiva, kolonija gljiva ili šta je već, stalno stavlja u novu količinu mlijeka; popiješ to, ispereš i opet staviš taj đavo u novu količinu mlijeka i stalno tako. Meni je to ustajalo, ukiseljeno, pokvareno i fuj. Što ne mora da znači da je nešto drugačije od dobijanja nekih drugih prehrambenih proizvoda, jer i nije, ali meni je taj konkretno slučaj bljak.
azdajica-ny je napisao:
ja imam i persun,celer,bosiljak,rukolu,chili paprike..jos malo pa ce i cherry paradajzi

sta znam,meni je kefir ok,onako hladan iz frizidera,jos ja pijem od praskastog "mlijeka"mada je ovaj standardni odlican,a gljive vise lice na karfiol

Poštujem, ko voli nek' izvoli, mene preskočite.
Vidiš, mogla bih probati ove zezancije da gajim u saksijama a ne samo sobno cvijeće.

Joj, cherry paradajz; dobijem jednom zadatak da načetvrtam šeri paradajz za neki roštilj, a svi smo salatari; tačno sam imala osjećaj da sijedim.

Gdje si našla sjeme za rukolu? I je l' teška za gajenje, pošto je prilično skupa?