banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Jul 2025, 22:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2291 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 115  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Mar 2010, 14:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Gdje je Mrvica? Posto znam gdje je u Zagrebu, a pretpostavljam da je isti vlasnik u pitanju. A tamo su jedni od boljih koje sam jeo! Najbolji su ionako u Novom Sadu. Jbm ti zivot :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2010, 14:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
Kod Maxi-ja, na Obilicevu. Pored Slatke kuce.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2010, 14:28 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
Za stariju BL raju bivsi Lido

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2010, 14:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
A, pa to je njegov lokal :)

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2010, 23:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
chils je napisao:
chils je napisao:
1. Mujo2 ili kod Adisa (iza benesa) pravi svoje cevape i drugaciji su nego Mujo 1 (kozara)
2. Mrvica u sezoni Dana Skandinavske kulture van sezone slab promet dugo stoje
3. Maho
4. Mala Crasija pored cvijecare
5. Buljoni
6. Zamola
U pravilu jedem samo tamo gdje cevapdzija sam pravi svoje cevape kad vidim "majstore" kako autom dovoze ovale lazinih i sakibovih vapace lagano napustim objekat.
Sto se tice zamjena za cevape ( ako ista moze da zamjeni cevap) Aco Cener nije los sa svojim leskovackim "prstacima".
Shish je nazalost umro u BL kad je Bili zatvorio Banjalucanku i kad su izbacili drvce iz shisha i prestali ga ljutiti :(

Citirati sam sebe nije grijeh ;) evo da ponovim listu jos jednom

a da li bi mogao malo detaljnije da napišeš gdje se tačno nalaze ove ćevapdžinice? ja sam mlad pa ne znam baš sve lokaciej u gradu... eto znam gdje su Mrvica i Zamola, ove ostale mi nisu poznate :-?

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2010, 06:22 
Stara kuka
Stara kuka

Šajin je napisao:
chils je napisao:
chils je napisao:
1. Mujo2 ili kod Adisa (iza benesa) pravi svoje cevape i drugaciji su nego Mujo 1 (kozara)
2. Mrvica u sezoni Dana Skandinavske kulture van sezone slab promet dugo stoje
3. Maho
4. Mala Crasija pored cvijecare
5. Buljoni
6. Zamola
U pravilu jedem samo tamo gdje cevapdzija sam pravi svoje cevape kad vidim "majstore" kako autom dovoze ovale lazinih i sakibovih vapace lagano napustim objekat.
Sto se tice zamjena za cevape ( ako ista moze da zamjeni cevap) Aco Cener nije los sa svojim leskovackim "prstacima".
Shish je nazalost umro u BL kad je Bili zatvorio Banjalucanku i kad su izbacili drvce iz shisha i prestali ga ljutiti :(

Citirati sam sebe nije grijeh ;) evo da ponovim listu jos jednom

a da li bi mogao malo detaljnije da napišeš gdje se tačno nalaze ove ćevapdžinice? ja sam mlad pa ne znam baš sve lokaciej u gradu... eto znam gdje su Mrvica i Zamola, ove ostale mi nisu poznate

1 Mujo 2 se nalazi na hanistu u prizemlju zgrade poslije zanatskog centra
2 Maho ima limenu cevabdzinicu malo prije SUP-a sa lijeve3 strane prije suda tj kod vodovoda
3 Mala Carsija (skorup cini mi se) je tacno preko puta nekadasnje pijace u maloj carsiji odmah uz onaj Orozov kafe i mjesnu zajednicu.
Buljoni u starom zanatskom centru kad udjes iz gospodske samo lijevo i do kraja tu je Buljoni

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2010, 10:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Neki dan narucili iz Obelixa- jako su dobri,dobra je i pljeskavica s kajmakom,samo sto to nije pljeskavica punjena kajmakom, vec dva komada mesa i malo kajmaka izmedju, a vise sa strane, a i naplatili su posebno pljeskavicu i kajmak.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2010, 14:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

chils je napisao:

1 Mujo 2 se nalazi na hanistu u prizemlju zgrade poslije zanatskog centra
2 Maho ima limenu cevabdzinicu malo prije SUP-a sa lijeve3 strane prije suda tj kod vodovoda
3 Mala Carsija (skorup cini mi se) je tacno preko puta nekadasnje pijace u maloj carsiji odmah uz onaj Orozov kafe i mjesnu zajednicu.
Buljoni u starom zanatskom centru kad udjes iz gospodske samo lijevo i do kraja tu je Buljoni

hvala na odgovoru ;)

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 11:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

čuo sam od nekih ljudi da se u ćevape trpa 10-20% soje :(

navodno je jako teško otkriti tu količinu soje u mesu, a pošto je soja mnogo jeftinija od mesa zato ju i trpaju

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 00:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Šajin je napisao:

navodno je jako teško otkriti tu količinu soje u mesu, a pošto je soja mnogo jeftinija od mesa zato ju i trpaju

Ma ajd bjez lazes...

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2010, 14:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:
Šajin je napisao:

Ma ajd bjez lazes...

neko je na prethodnim stranicama pisao da je to za soju nemoguće, jer je soja skupa koliko i meso, ali evo ja sam sad provjerio i definitivno je soja puno jeftinija od mesa tako da vjerovatno trpaju soju (kamo sreće da je samo soja, pitaj Boga šta još rade...)

nema druge nego naći dobar recept i praviti ćevape kod kuće :D

e da takođe sam čuo da kupuju neku hemikaliju (ne mogu se sjetiti kako se tačno zove) i da onda u tu hemikaliju stavljaju goveđe meso da bi mu se posvjetlila boja tako da ga mogu prodavati pod junetinu ili teletinu

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2010, 17:07 
Stara kuka
Stara kuka

soja je super zdrava prema tome kad bi cevapi imali isti ukus a bili 100% soja to bi bilo idealno (manje love kardiolozima i torokalcima)
Nemoj se sikirati za soju ako hoces pravi cevap uvijek obrati paznju na velicinu sirovog i velicinu pecenog cevapa po pravilu cevap mora da se skupi bar za trecinu kad je ispecen a ne da naraste toliko ( dodavanjem sode bikarbone meso naraste umjesto da se smanji) Znaci ako u cevabdzinici dobijes male pecene cevape onda su pravljeni po pravom receptu aako plocice narastu ko dlan onda spremi gajbu kisele i posalji curi SMS da ces je u cetvrtak poljubiti ;)

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2010, 19:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
chils je napisao:
soja je super zdrava prema tome kad bi cevapi imali isti ukus a bili 100% soja to bi bilo idealno (manje love kardiolozima i torokalcima)
Nemoj se sikirati za soju ako hoces pravi cevap uvijek obrati paznju na velicinu sirovog i velicinu pecenog cevapa po pravilu cevap mora da se skupi bar za trecinu kad je ispecen a ne da naraste toliko ( dodavanjem sode bikarbone meso naraste umjesto da se smanji) Znaci ako u cevabdzinici dobijes male pecene cevape onda su pravljeni po pravom receptu aako plocice narastu ko dlan onda spremi gajbu kisele i posalji curi SMS da ces je u cetvrtak poljubiti ;)

Da, soja jest superzdrava i preporučuje se naširoko, ali ipak umjetnost je u pripremanju, tj. prženju ćevapa:
možeš ti napomenuti kuvaru / roštiljaru da ti pripremi reš pečene ćevape na žaru ali on ti to neće moći jer bi soja zagorjela. Takva je inače praksa u mnogim ćevabžinicama;
sa druge strane, tek one najposjećenije i ''najluksuznije'' ćevabžinice poput Muje odviknute su od toga.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2010, 09:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Чевап у Мрвици у Обилићево jе одличан и ниjе горе од оног што има код Муjо...
Чак је јефтиније...

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2010, 00:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Hals, Mujo je nekad bio "nesto", jednom sam prosle godine usao i odmah izasao...
Cevape uglavnom kupujem kod Laze ili narucujem iz njegovog Obelixa. Nisu Bog zna sta ali su cisto solidni.

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2010, 00:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Izvadili ste mi mast ovom temom... Nisam bila na ćevapima jedno 2 god, a živim 2 minute od Muje 2... Tačno ću sama otići sad kad dođem u Bl. U stvari, možda sretnem V@nju :D

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2010, 06:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
zLo_krme je napisao:
Izvadili ste mi mast ovom temom... Nisam bila na ćevapima jedno 2 god, a živim 2 minute od Muje 2... Tačno ću sama otići sad kad dođem u Bl. U stvari, možda sretnem V@nju :D

sretni mene pa da idemo zajedno...vanja je na diJeti radi mora :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2010, 00:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 19:20
UH, ja cevape obozavam.. al ne znam gdje otici pojesti postene cevape a da vas ne ogule. Kod Muje bila ljetos, u basti guzva, stolovi preblizu, cekali konobaricu 20 minuta, sto masan, guzva, a porcije preskupe.... Kod Ace Desetke bili, ma ne znam, nisu mi se svidjeli, kao da trpa u njih nesto sto nije meso, mozda stavlja soju, ili melje iznutrice.. uglavnom, dizao mi se zeludac... nikako mi nisu prijali. Ne znam kakvi su kod Mire sad, prije smo narucivali, i bile su fine porcije, i salata ok, jos gratis. Narucivali iz Obeliksa, ali su im salate poskupe pa su mi nest` omrzli.... Nikako ne kupujte u Mercatoru, pola im je hrskavica, i u cevapima i u pljeskavicama. Mislim da cu krenuti u potragu za onom starinskom masinom za mljevenje mesa, i lagano.... kucna izrada.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2010, 00:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 19:20
Šajin je napisao:

ja sam cula, kao sto posto sigurno, da u cap capu stavljaju soju u sve.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2010, 07:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

raven je napisao:
Šajin je napisao:

ja sam cula, kao sto posto sigurno, da u cap capu stavljaju soju u sve.

хехеех шта сам ја чуо да се ставља у те пљескавице.. соја је деликатеса у односу на ово, али нећу да вам гадим живот :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2291 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 115  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]