banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Jul 2025, 08:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Dec 2010, 18:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
E banana ti tek goji pogotovo ako kombinuješ sa mliječnim proteinom ( iskustvo na sebi probao), a kad si na poslu jedi da te zasiti, a ne da se oždereš. Ako ti je posao sjedeći jedi banane i čokoladu pa ćeš vidjeti zatvora, hemoroidi uračunati u cijenu...
Pa jes ono čokolada je ukusnija ali ovaj keks što sam naveo sa kakaom je njam!

Poslednji put menjao nepokoreni dana 01 Dec 2010, 18:22, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2010, 18:22 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
blaf77 je napisao:
chils je napisao:
mene sef nahrani kad ogladnim proteini a ne debljaju (tako on veli a sto da mu ne veruvam)

nepokoreni je napisao:
Sa kakaom je najbolji!

Chils, jesi probao sa kakaom?

ne gotivim slatko

al zato kad umocis u rasol pa se ukusi stope u jedan
eeeeeeeee to ni branko kockica ni rahmetli kolaricupanicu ne mogu docarati

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2010, 18:23 
Citiraj:
što se preporučuje prije sportskih treninga, kalorijska bomba

Jok, ja nakon toga mogu samo zaspati kad mi padne šećer nakon insulinskog šoka.

Ne vjerujem da ce 100 grama keksa zasititi bilo koga, prije ce se od gore navedenog keksa udebljati... :)

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2010, 18:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Pa jašta da neće, zato i velim da uz to ide jogurt.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2010, 19:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
ponesem 2-3 KM i dam pedagogu da mi kupi nešto (al da upotrijebi maštu!)

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2010, 23:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
ja nosim dorucak skoro svaki dan na posao,zlo mi je vise od kroasana ,pizza i ostalih gluposti,sad zavisi kako se inace hranis,nekom je dovoljan jogurt da prezivi do rucka,ja obicno ili napravim pahuljice ili neki sendvic pa uz to jogurtic i vockicu koje pojedem kasnije oko 13h jer ne mogu jesti prije posla,rano mi je,neku obrok salatu sa pastom(imas milion varijacija,mogu stajati dan dva u frizideru),kus kus s povrcem...sta fali rendanim mrkvama u posudici :D radije izdvoji 10 min vremena uvece ili ujutro prije posla pa sebi nesto spremi,imas i one instant nudle,prelijes ih vrelom vodom i pojedes nesto toplo :)bice ti komplikovano prvih par dana a poslije ti je to rutina,kao sto spremas odjecu za posao,a hranices se daleko zdravije nego da jedes u lokalnoj pekoteci :)

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2010, 09:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
pa bas ima puno stvari sto se mogu ponijeti, idealno je ako na poslu ima mikrovalna, mini frizider za sve ili mogucnost negdje drzati manju flasu ulja/sirceta, soli, biberajer onda se moze ponijeti milion salata i zacini se prije jela (npr tunjevina, grah, luk, paprika znaci meksicka, ili kuvana jaja, sunka, sir, zelena salata , mozzarella paradajz itd, salate na bazi rize, tjestenine (one masnice recimo)
dal cu ponijeti keks na posao ili u manjoj posudi, mozzarella sir i paradajz i jedno integralno pecivo..jednako prostora zauzima..jedino ako nema bas nigdje frizidera tj ako nije klimatizovano i slicno a unutra +30 onda ne bi jela tu mocarelu :D
zatim ima barem 20 varijanti sendvica koji se mogu ponijeti, samo treba malo maste, i ovdje se moze ubaciti dosta povrca, uz to kiselo mlijeko ili jogurt
ili tjestenina i neki sos, riza + povrce i komadi pilecih prsa itd
meni licno su kombinacije tipa banana+jogurt uzas, uopste se ne osjecam dobro nakon toga, ali svako je drugaciji. Inace ne volim banane, i cak se uopste ne prepocuju jer stvaraju "slajm" u tijelu , pogotovo zimi su lose , bolje je voce koje prociscava organizam.
kome treba slatko svakako da cu prije preporuciti integralni keks nego cokoladu, jer ja licno mogu pojesti manje keksa uz kaficu recimo nego cokolade , jer mi dvije-tri kocke cokolade nisu dovoljne, a od svega mi je jos najbolje ponijeti komad domace strudle sa jabukama, ili neki vocni kolac
a ko voli slatko moze kupiti i suseno voce, sljive, smokve, ananas i slicno, ja kad pojedem saku toka i par badema/oraha uopste ne mogu vise slatko. A ovo je i zdravo iako je kaloricno

a vani se moze jesti isto relativno zdravo, npr raznjici sa rostilja sa punooooo salate bez lepinje, ili u onim restoranima tipa tempo/vidovic, tamo bas ima izbora i corbica i priloga od povrca itd..ko radi blizu takvih restorana najbolje se isplati tamo kupiti rucak
corbe su negdje 2,80 do 3,5 KM zavisi kako koja

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 12:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Ne nosim nista.
A jedem bijelo meso na razlicite nacine uz poneku promjenu u vidu spageta i tunjevine, neke ribe i sl. i jogurt 0.25 sa 0% masnoce. Zatim malu cokoladicu, nesto od orasastog voca, vitamin c i kapsulu ribljeg ulja.

Jednom mjesecno se razvalim uz burek ili picu :D

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 12:34 
pronadjoh novi restorancic iz kojeg narucujem kad sam na poslu.. Pause se zove, u stepe stepanovica.. 1 KM 5 ustipaka, od nekog crnog brasna, i to ne oni masni suplji ustipci, nego bas, bas zasitni... da se ubijes od te porcije za marku.. ponesem od kuce, sir, sunku.. a mozes i od njih naruciti, sunku, povlaku, krem sir, virsle, jaja.. sta ti se jede.. jako su povoljni, a imas milion kombinacija u opticaju..
cesto nosim voce ili neki keksic.. ove intergralne kekse mrzim jer su mi kao da jedem piljevinu..

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 14:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ne nosim 'ranu na posao, nego ko čeljade fino siđem u firmin restoran i izaberem šta ću da jedem.
Što bi rekao Veljan - nek crknu dušmani. :lol:

Kad nam je lijeno sići naručimo dvije pizze (veličine točka od fapa) koja dođe na vrata. :)

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 18:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nego,ima li kakav sajt ili okaci jelovnik tog cuda,ja najcesce nosim od kuce klopu ali ponekad vise nemam ideju sta jesti,pa onda danima jedem ovsene sa dzemom od drenjka :lol: danas sam ko zidar jela ponijela sir i prsut od kuce,kupila 2 crne kifle i jogurt i sve pojela,poslije toga kafu,cijedjenu narandzu i neki cokoladni keks,ali i bio je naporan dan pa mi je trebalo energije :D

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 19:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Ja na faksu kad "ručam" ili kupim sebi jogurt voćni od po' litre i to srknem ili ponesem od kuće neki drugi voćni jogurt, popasem to kafenom kašikom za sekund i onda sjednem i čistim mandarine jedno po' sata pa ih onda u roku odmah bacim u želudac. Tako je to bilo poslednjih par dana. Kad sebi napravim neko kuvanje kući onda to ponesem pa posrčem na pauzi.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 21:13 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
azdajica-ny je napisao:
danas sam ko zidar jela ponijela sir i prsut od kuce,kupila 2 crne kifle i jogurt i sve pojela,poslije toga kafu,cijedjenu narandzu i neki cokoladni keks,ali i bio je naporan dan pa mi je trebalo energije :D
Zidar jede tirolsku i paradajz,a zaliva pivom tako da se taj tvoj doručak ne može okvalifikovati kao zidarski.Eventualno kao fensi zidarski doručak :D

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2010, 07:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nego, kad već nosite hranu, u čemu je nosite? Neki dan sam vidjela baš fine a jeftine zdjelice sa poklopcem, raznih veličina i oblika, nisu tuperware ali imaju znak na sebi da su za ishranu (znak: čaša i viljuškica).
Ovako nešto slično:
Slika
Ovakve veće sam prije kupovala i valjaju za zamrzivač (pogotovo za neko voće).

Poslednji put menjao Talija dana 08 Dec 2010, 07:51, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2010, 08:36 
Citiraj:
Nego, kad već nosite hranu, u čemu je nosite? Neki dan sam vidjela baš fine a jeftine zdjelice sa poklopcem, raznih veličina i oblika, nisu tuperware ali imaju znak na sebi da su za ishranu (znak: čaša i viljuškica).
Ovako nešto slično:

I ja uvijek u plasticne posude stavim hranu kad idem negdje, najprakticnije rjesenje. :)

One posude od 0.9 L cini mi se... :cat:

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2010, 10:41 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Talija je napisao:
Ovako nešto slično:
Slika

Plastične posude....ima caka...na dnu posude ima trokutić sa brojem (znak za reciklažu).E,taj broj je veoma bitan....
Ako je broj sedam (7) ta posuda sadrži BPA (bisfenol A)....Tu posudu bacite odmah.BPA se koristi u izradi plastičnog posuđa od šezdesetih ali tek sada otrkivaju da uzrokuje hormonalne poremećaje,gojaznost i rak prostate...Posuda ga ispušta u hranu.
Bezbjedne posude su one sa brojem 5 (Curver ili Rubbermaid koriste ovu plastiku).Što se tiče boca za piće koristite one sa brojem 1 u trokutiću.
Najbolja varijanta je koristiti staklenu umjesto plastične ambalaže.
P.S.
Talija.....pOvlaka i mileram nisu isto...mileram ima preko 20%mliječne masti,a pOvlaka manje :D

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2010, 11:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma isti klinac, drugo pakovanje. :lol:

Misliš na ovaj znak?

Slika

Nisam obraćala pažnju na brojeve, nego uvijek gledam ako ima onaj znak "čaša i viljuška" da je to bezbjedno za držanje hrane. (ne mogu da nađem sliku)

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2010, 11:27 
Da taj znak, kod mene je 5, kurvarska... :D

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2010, 11:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Na posao ne nosim nista, sad ne radim, a kad sam radio povlaka jeo sam u menzi. Zavisi od toga kakvo je radno vrijeme, ali posto je kod nas uglavnom do 15 h , mislim da ne treba previse dramiti oko toga, jer jedan dobar sendvic moze da drzi do povratka kuci, odnosno do rucka.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 00:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Ovako nešto slično:
Slika

ja imam brdo tih posudicane volim kad mi se hrana vuce po frizideru,sve je spakovano i poklopljeno,par eura puna kesa u ikei,razlicitih velicina,spakujem u posudice hranu,a na poslu imam svoj escajg,solju za kafu... :D
btw sta da jedem sutra :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]